Обща информация

Почивка на остров Бахрейн – перлата в короната на Арабския свят 2023 г.

Остров Бахрейн – перлата в короната на Арабския свят с директен чартър от Профи Турс!

Впуснете се в едно незабравимо и ново пътешествие до остров Бахрейн – скритото бижу на Арабския свят. Място, където умело се преплитат впечатляващата съвременна архитектура и хилядолетните археологически находки.

Ще усетим магнетичния чар на пустинята и ще се докоснем до древната арабска култура – каним Ви да опознаете Бахрейн с нас!

Архипелаг от 34 острова в Арабския залив, Кралство Бахрейн е една от най-бързо развиващите се страни в света. Също така тя е и една от най-либералните държави в арабския свят, което я превръща в атрактивна туристическа дестинация в Средния изток. Сега е моментът да посетите Кралство Бахрейн, докато все още не е препълнено с туристи и ще можете да усетите автентичния дух на страната.

Ще откриете красиви пустинни пейзажи, ослепителна модерна архитектура, древни руини, отлични възможности за пазаруване, както в модерните молове, така и на старите пазари. Добавете дружелюбните местни жители и фантастичната храна и ще започнете да се влюбвате в това място.

Кралство Бахрейн може да се похвали с три обекта на световното наследство на ЮНЕСКО. Първият е крепостта на Бахрейн (Калат ал-Бахрейн), построена на върха на хълм от 43 акра. При разкопките на обекта са открити структури от различен тип: жилищни, обществени, търговски, религиозни и военни, които свидетелстват за значението на комплекса като търговско пристанище през вековете. Археологическите находки разкриват присъствието на седем цивилизации, датиращи от 2300 г. пр.н.е. до 16 век сл.н.е. На върха на 12-метровата изкуствена могила се намира внушителната португалска крепост, която е дала името на целия обект (в превод „qal’a“ означава крепост). Също така мястото е било столица на Дилмун - една от най-важните древни цивилизации в региона.

Вторият е Pearling Sites, където морските перли са били добивани от стриди. Те са формирали икономиката на острова в продължение на векове. Третият, добавен едва през 2019 г., са гробните могили Дилмун, които датират от 2020 г. пр.н.е.

Ще посетим Кралството, пристигайки по въздух, кацайки в новоразширеното и модернизирано международно летище в Манама след 4-часов директен полет от София.

Шопинг в Кралство Бахрейн

Пазаруването е сред задължителните неща, които трябва да направите в Бахрейн. Това е едно наистина уникално изживяване. Когато говорим за пазаруване в Бахрейн, Manama Souq е рай за купувачите, особено в Манама. Пътешествениците вярват, че ако Аладин беше герой от реалния живот, той щеше да бъде именно от тази част на страната.

Manama Souq е традиционен пазар, който се намира зад Баб Ал Бахрейн. Той представлява лабиринт от тесни улички, пълни с търговци, продаващи изобилие от стоки - от злато до лули за наргиле, парфюми, дрехи, подправки и още много други. Важно е да знаете, че в Manama Souq не трябва никога да се съгласявате с посочената цена. Тук е задължително да се пазарите.

Бахрейн е известен с това, че независимо дали обикаляте из оживените улички на някой традиционен пазар или посещавате модерните молове, ще получите най-доброто шопинг преживяване. Някои от търговски центрове, които ви препоръчваме са: City Center Bahrain, който е най-големият мол, The Avenues Mall, MODA Mall, Al Aali Mall, Mall of Dilmunia и The Bahrain Mall.

The Avenues Mall

The Avenues Mall e един от най-престижните търговски центрове в района на Персийския залив. Той е разположен в сърцето на Манама и се простира по крайбрежието на Арабско море. Комплексът от 273 000 m2 включва множество детски площадки, открити писти за джогинг и фитнес зала, крайбрежни ресторанти, кафенета, аркади, магазини и кина. А гледката, която се открива от външната алея на мола към залива и емблематичните забележителности на Бахрейн, е наистина невероятна.

Веднага щом се озовете на това място, ще останете възхитени от уникалния му съвременен дизайн. Този мол не е само за пазаруване, това е дестинация за отдих и забавление, където ще бъдете заобиколени от множество открити пространства за релакс и ресторанти с разнообразна кухня.

Mall of Dilmunia

Освен с многобройните си магазини, Mall of Dilmunia е известен и с разнообразните забавления за малки и големи. Там се намира Bahrain Aquarium - дом на повече от 2 700 вида водни създания, включително акули, скатове, риби и други. Аквариумът се издига на 17 м. височина и 7 м. ширина. Той е изпълнен със 700 000 л. солена вода и се простира на 4 етажа. Bahrain Aquarium е първият цилиндричен аквариум от такъв мащаб в мол в региона на Близкия изток. Там ще имате възможност да изследвате подводния свят чрез свободно гмуркане за несертифицирани, както и за сертифицирани водолази.

Избягайте в света на забавленията във Funscape World в Mall of Dilmunia. Funscape World се състои от четири различни зони: приключения, игри, спорт и лед!

Зоната за приключения включва забележителна стена за катерене, достигаща до 12 м. височина, детски зиплайн и зиплайн за възрастни.

Зоната за игри включва вътрешен център за игра и увеселителен парк с аркадни игри, кула, влакче, VR игри, видеоигри, симулатори, зона за игра на малки деца и други.

В спортната зона можете да играете футбол на две малки игрища, както и да се възползвате от останалите спортни съоръжения и спортни симулатори. Там ще имате възможност да се впуснете в предизвикателства с робот-вратар или в баскетболни преживявания в стил НБА.

Ледената зона разполага с ледена пързалка, домакин на различни шоута и дори турнири. Там се предлагат и уроци по кънки.

Баб Ал Бахрейн

Bab Al Bahrain е красива историческа сграда в самия център на Манама. Името й в превод означава „Врата на Бахрейн“.

На приземния етаж на сградата ще намерите туристическия информационен офис. Там ще получите съвет за най-интересните неща за правене, да резервирате някои обиколки и да планирате своя маршрут. Ще откриете и местен занаятчийски магазин - идеалното място за закупуване на сувенири за цялото семейство.

Не на последно място, Баб Ал Бахрейн е входна точка към традиционния пазар Бахрейн „сук“. Там ще намерите всичко - от бижута до дрехи, храна и отлични кожени изделия, подправки и тамян, парфюми и занаяти, както и няколко традиционни кафенета.

Така че, независимо дали искате да пазарувате като местен, да получите туристическа информация или да се насладите на чудесата на ислямската архитектура, Баб Ал Бахрейн е първото място за посещение след като пристигнете в Манама.

Култура: Национален музей на Бахрейн

Националният музей на Бахрейн е перфектното място да се запознаете с миналото и настоящето, традициите и историята на кралството докато се разхождате из главните зали, в които се съхраняват древни артефакти. Музеят е построен през 1988 г. и се простира на обща площ от 27 800 кв. м. Той разполага с девет зали в шест основни секции, които обобщават 4000 години от историята на кралството. Както може да се очаква, това е една от водещите културни забележителности на страната и не трябва да я пропускате. Музеят се намира на крайбрежието в столицата Манама и работи от 8 до 20 ч.

Skydiving на закрито

Това е напълно възможно, колкото и налудничаво да звучи. Тази необичайна дейност вече е част от популярните неща за правене в Бахрейн и е подходяща за всички.

Можете да я изпробвате в Gravity Indoor Skydiving, компания, специализирана в предоставянето на най-доброто изживяване при skydiving на закрито. Дейността е напълно безопасна, тъй като компанията предприема всички необходими мерки по отношение на сигурността. Но това, че е безопасно, не означава, че не е забавно. Gravity ви позволява да се насладите на вълнуващото усещане на свободното падане. Всичко се случва с помощта на антигравитационната технология. А за ваше спокойствие, ще бъдете ръководени от професионалисти през цялото време.

Дървото на живота в Бахрейн

Дървото на Живота е един от феномените на пустинята в Бахрейн. To е самотно мескитово дърво, което се намира в сърцето на безлюдната бахрейнска пустиня на огромно разстояние от други дървета. Приблизително на 400 години и високо почти 10 метра, дървото продължава да расте въпреки екстремните температури и липсата на видим водоизточник на километри наоколо. Предполага се, че кореновата му система достига до 50 м дълбочина. Източникът на вода на дървото е мистерия и фактът, че е процъфтявало толкова дълго, го превръща в нещо като мистична легенда в Бахрейн. Местните хора разказват, че това дърво е било насред Райската градина.

Може да посетите Дървото на живота с една от организираните ни екскурзии с български екскурзовод.

Водният парк „Изгубеният рай на Дилмун“

Бахрейн има редица възможности, когато става въпрос за водни паркове, но според нас никой не се доближава до Изгубения рай на Дилмун.

Това е най-големият аквапарк в цял Бахрейн, с много пързалки, басейни и атракции както за деца, така и за възрастни. Той също така има доста голяма плажна зона, където ще можете да се препичате на слънце със студена напитка в ръка. Силно го препоръчваме за слънчев ден и за почивка от пазаруване и културните забележителности на Кралството.

Не е близо до Манама, така че за да стигнете до него, ще трябва или да използвате обществен транспорт или да наемете кола.

Резервация

Цени и условия


5 нощувки

Чартърен полет

Включена закуска

01.01.1970

Остров Бахрейн – перлата в короната на Арабския свят с директен чартър от Профи Турс!

665 наши клиенти пътуваха по тази програма от 2022г. до 2023г.

Снимки и видео от сърдечното посрещане от нашите бахрейнски домакини на първия чартър от България в историята на 👑 Кралство Бахрейн може да видите на Facebook страницата ни.

Впуснете се в едно незабравимо и ново пътешествие до остров Бахрейн – скритото бижу на Персийския залив. Райски остров, на който магически се преплитат пясъчни плажове с фин пясък, сапфирено синьо море, впечатляваща съвременна архитектура и хилядолетни археологически находки. Ще реклаксираме на плажа, ще плуваме в Персийския залив, ще усетим магнетичния чар на пустинята и ще се докоснем до древната арабска култура – каним Ви да опознаете Бахрейн с нас!

Предимства на програмата

  • Бахрейн е най-добрият избор за пълноценна островна почивка през зимата - с дневни температури през ноември 25-30 градуса и топла морска вода, където можете да плажувате пълноценно!
  • С директния чартър от София сте на острова само за 4 часа.
  • Оптимизирани допълнителни екскурзии по желание на базата на ценния опит от първия ни чартър през 2022 г. Предлагаме ви обиколка на остров Бахрейн и столицата Манама, както и тур с кораб до емблематичния остров Джарада.
  • Избор от четири хотела за всеки вкус и бюджет:
  • Novotel Bahrain Al Dana Resort е 4-звезден хотел със собствен плаж, който предоставя най-доброто съотношение цена-качество на острова.
  • The Art Hotel & Resort Amwaj Islands 5* е изборът на тези, които търсят безкомпромисен лукс. Хотелът се отличава с уникална архитектура, перфектно обслужване, 3 басейна, частен плаж, мини изкуствен остров, както и аквапарк и водни атракциони за най-малките.
  • Elite Resort & Spa е 4-звезден хотел със собствен плаж, носител на редица награди като например за "Най-добър четиризвезден курорт в Бахрейн за 2018 г." и "Луксозен курорт и спа на 2017 г.".
  • Ramada by Wyndham e по-бюджетен градски хотел в Манама, в който ще усетите най-пълноценно духа на Бахрейн и е подходящ за тези, които не търсят почивка на море, а екскурзия до нова и непозната арабска страна.
  • Екскурзовод на български език, с когото може да опознаете всичко най-интересно от острова.
  • Висок стандарт на изхранване в хотелите като имате избор между включена закуска или закуска и вечеря в зависимост от това дали предпочитате да вечеряте в хотела или в ресторантите наблизо.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

Дати и цени:

1 освободена в последния момент стая за хотел Elite Resort & Spa 4* - резервирайте сега!

Novotel Bahrain Al Dana Resort 4* топ препоръчан - оазис в арабски стил със собствен плаж непосредствено до небостъргачите на Манама.

Novotel Bahrain Al Dana Resort 4* Цена на човек в двойна стая Наличност
11.03. - 16.03. 1899 лв. няма места
04.11. - 09.11. 1899 лв. няма места
11.11. - 16.11. 1899 лв. няма места
18.11. - 23.11. 1899 лв. няма места

Ramada by Wyndham Bahrain 4* - градски хотел в най-оживената част на Манама с множество барове и ресторанти.

Ramada by Wyndham Bahrain 4* Цена на човек в двойна стая Наличност
11.03. - 16.03. 1759 лв. няма места
04.11. - 09.11. 1759 лв. няма места
11.11. - 16.11. 1759 лв. няма места
18.11. - 23.11. 1759 лв. няма места

The Art Hotel & Resort Amwaj Islands 5* топ препоръчан - петзвезден лукс на изкуствените острови Amwaj.

The Art Hotel & Resort Amwaj Islands 5* Цена на човек в двойна стая Наличност
11.03. - 16.03. 2199 лв. няма места
04.11. - 09.11. 2199 лв. няма места
11.11. - 16.11. 2199 лв. няма места
18.11. - 23.11. 2199 лв. няма места

Elite Resort & Spa 4* препоръчан - най-добрият семеен и луксозен спа курорт на Персийския залив.

Elite Resort & Spa 4* Цена на човек в двойна стая Наличност
11.03. - 16.03. 1899 лв. няма места
04.11. - 09.11. 1899 лв. 1 освободена стая освободени места
11.11. - 16.11. 1899 лв. няма места
18.11. - 23.11. 1899 лв. няма места

*Минимален брой туристи, необходим за потвърждаване на програмата - 140 човека.

*Срок за анулиране на екскурзията от страна на Туроператора поради несъбран минимален брой участници - 30 дни преди началната дата.

Цената включва:

  • Директен чартърен полет София - Манама с авиокомпания “European Air Charter” с включени летищни такси.
  • Чекиран багаж до 20 кг.
  • 5 нощувки със закуски в избрания хотел в стандартни стаи без балкон.
  • Трансфер летище - хотел - летище.
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "EUROINS".
  • Представител на български език по време на престоя.

Цената не включва:

  • Горивна такса - обявява се 21 дни преди полета.
  • Допълнителни екскурзии.
  • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт.
  • Разходи от личен характер.
  • Туристическа такса - в случай, че бъде въведена такава.
  • Виза за Бахрейн (5 бахрейнски динара) – издава се при пристигане в страната.
  • Застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5 лв. за 6 дни; от 76 г. нагоре: 25 лв. за 6 дни.
  • Препоръчваме ви застраховка "Отмяна на пътуване с покритие Covid-19" - сключва се в деня на подписване на договора и заплащане на депозит!

Отстъпки:

  • Дете от 2 г. до 11,99 г. на допълнително легло в стая с двама възрастни в Ramada by Wyndham Bahrain 4* - 270 лв.
  • Дете от 2 г. до 11,99 г. на допълнително легло в стая с двама възрастни в Novotel Bahrain Al Dana Resort 4* - 270 лв.
  • Дете от 2 г. до 11,99 г. на допълнително легло в стая с двама възрастни в The Art Hotel & Resort 5* - 430 лв.
  • Трети възрастен на допълнително легло в Ramada by Wyndham Bahrain 4* - 46 лв.
  • Трети възрастен на допълнително легло в Novotel Bahrain Al Dana Resort 4* - 46 лв.
  • Трети възрастен на допълнително легло в Elite Resort & Spa 4* - 40 лв.
  • Трети възрастен на допълнително легло в The Art Hotel & Resort Amwaj Islands 5* - 50 лв.

Доплащане:

  • Вечеря в Ramada by Wyndham Bahrain 4* - 150 лв. на човек за целия престой.
  • Вечеря в Novotel Bahrain Al Dana Resort 4* - 170 лв. на човек за целия престой.
  • Вечеря в Elite Resort & Spa 4* - 170 лв. на човек за целия престой.
  • Вечеря в The Art Hotel & Resort Amwaj Islands 5* - 230 лв. на човек за целия престой.
  • Единична стая в Ramada by Wyndham Bahrain 4* - 470 лв.
  • Единична стая в Novotel Bahrain Al Dana Resort 4* - 640 лв.
  • Единична стая в Elite Resort & Spa 4* - 430 лв.
  • Единична стая в The Art Hotel & Resort Amwaj Islands 5* - 560 лв.
  • Застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5 лв. за 6 дни; от 76 г. нагоре: 25 лв. за 6 дни.

Допълнителни екскурзии:

  • Полудневен сититур на столицата Манама: 38 USD / 75 лв.
  • Целодневна обиколна екскурзия на Бахрейн: 60 USD / 117 лв.
  • Еднодневен тур с кораб до остров Джарада: 85 USD / 167 лв.

Допълнителните екскурзии се провеждат при минимум 20 записани туристи!
Забележка – възможна е промяна в последователността на провеждане на допълнителните екскурзии!

Разписание на полетите:

София (Т2) – Манама: 10:00 ч. – 15:50 ч.

Манама – София (Т2): 13:00 ч. – 17:00 ч.

Забележка: Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

Моля да имате предвид, че дори да има обявено закъснение на полета, това няма отношение към
часа на чекиране. Т.е. вие трябва да бъдете на летището в посочения в програмата час.

Допълнителна информация:

Местната валута е бахрейнски динар.
Официалният език е арабски. Фарси и английският са широко разпространени.
Пазаруване: магазините работят от събота до четвъртък от 8:30 до 19:30 ч. с обедна почивка от 12:30 до 15:30 ч. Някои пазари може да са отворени в петък сутрин.
Щепсели и контакти: пътувайте с английски накрайник тип тройка.
Религия: ислям.

Необходими документи:

  • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
  • Виза за Бахрейн – издава се на летището при пристигане в страната.
  • За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

Програма:

1

София – Манама (столицата на Бахрейн)

Отпътуване от летище София с директен чартърен полет на авиокомпания “European Air Charter” в 10:00. Пристигане на летището в Манама в 15:00. Трансфер до хотела. Свободно време за плаж. Нощувка.
2

Сититур в Манама (по желание) или плаж/свободно време

Закуска. Информационна среща.

Свободно време, което може да прекарате на прекрасния частен пясъчен плаж на хотела или възможност за полудневен сититур в Манама с продължителност около 4 часа.

Човек може да се лута из улиците на Манама с дни. На всеки ъгъл тук има история, която трябва да бъде разкрита. Въпреки това, ако времето, с което разполагате, е кратко и имате само няколко часа, за да усетите същността на Манама с нашия гид, ние ви предлагаме тур в рамките на града, за да придобиете обща картина.

Първата ни спирка ще бъде впечатляващaта джамия Ал Фатих, която е и символ на града. Това е най-грандиозната джамия в Бахрейн и една от най-големите в света. Щом се озовете вътре със сигурност ще се потопите в арабската култура. Джамията е посветена на основателя на съвременен Бахрейн - шейх Ахмед ибн Мохамед ал Халифа, известен като Ал Фатех - Завоевателя. Интересен факт е, че първият камък на джамията е положен през 1983 г. или 200 години след като Бахрейн става независим от персийците. Подът и стените на джамията Ал Фатих са изработени от италиански мрамор, а вратите - от индийско тиково дърво. Красивият й купол е с тегло 60 т. и е направен от фибростъкло.

Ще продължим с посещение на Националния музей на Бахрейн, където ще се потопите в богатата история и култура на тази страна. Несъмнено това е най-добрият начин да се запознаете с миналото и настоящето, традициите и историята на кралството докато се разхождате из главните зали, в които се съхраняват древни артефакти. Там ще видите етнографски експозиции, представящи бита, търговията и занаятите на местните. Ще разберете как са се ловили перли, което е било съществена част от икономиката на острова в продължение на векове.

След това ще продължим с посещение на стария град Сук и на един от популярните молове на о-в Бахрейн, където ще можете да се отдадете на шопинг.

Връщане в хотела. Нощувка.
3

Обиколна екскурзия на Бахрейн (по желание) или плаж/свободно време

Закуска.

Свободно време за плаж, разходка или възможност за целодневна екскурзия „Обиколка на Бахрейн”.

По време на нашата обиколна екскурзия ще минем покрай и ще видим първия петролен кладенец в Бахрейн. След това ще спрем при магическото Дърво на живота - един от феномените на пустинята в Бахрейн. To е самотно мескитово дърво, което е приблизително на 400 години и достига до височина от почти 10 м.

Ще посетим и най-голямата католическа катедрала на Арабския полуостров, която е изградена върху земя, дарена на църквата от крал Хамад бин Иса.

След това ще се отправим към пистата за автомобилни състезания Бахрейн Интернешънъл, на която се провеждат състезания от Формула 1. Това е ултрамодерно съоръжение за моторни спортове, което се намира в сърцето на пустинята Sakhir. Пистата е конструирана от известния немски инженер Херман Тилке и е дълга 5 412 м. На 4 април 2004 г. BIC стана първата писта в Близкия изток, която е домакин на световния шампионат на FIA Формула 1. Има и магазин за сувенири, откъдето ще можете да си вземете нещо за спомен.

Ще посетим и моста на крал Фахд, който представлява комбинирана - мостова и виадуктова шосейна връзка между Хобар, Саудитска Арабия и островната държава Бахрейн. Той е сред най-големите съоръжения от такъв тип в света.

Следващата ни спирка ще бъде Калат ал-Бахрейн (Qal'at al-Bahrain) или Бахрейнската крепост, която е обект на световното наследство на ЮНЕСКО от 2005 г. При разкопките на обекта са открити структури от различен тип: жилищни, обществени, търговски, религиозни и военни, които свидетелстват за значението на комплекса като търговско пристанище през вековете. Археологическите находки разкриват присъствието на седем цивилизации, датиращи от 2300 г. пр.н.е. до 16 век сл.н.е. На върха на 12-метровата изкуствена могила се намира внушителната португалска крепост, която е дала името на целия обект (в превод „qal’a“ означава крепост). Също така мястото е било столица на Дилмун - една от най-важните древни цивилизации в региона.

Накрая ще имаме време за почивка или пазар в един от популярните молове на о-в Бахрейн.

Връщане в хотела. Нощувка.
4

Екскурзия с кораб до о-в Джарада (по желание) или плаж/свободно време

Закуска.

Свободно време за плаж или разходки или възможност за еднодневен тур с кораб до остров Джарада.

Джарада, известен още като изчезващият или скритият остров, е малък по размер остров, разположен в средата на Персийския залив. Името му идва от факта, че той е напълно потопен във вода през нощта и изплува на повърхността през деня. Остров Джарада привлича множество туристи със своята красота, кристално чисти води и златист пясък. Там бихте могли да видите до 30 вида корали и над 200 вида риби, както и да наблюдавате делфини (не е гарантирано).

Връщане в хотела. Нощувка.
5

Манама

Закуска.

Свободно време за плаж или разходки.

Нощувка.

6

Манама - София

Закуска и освобождаване на стаите. Трансфер до летището. Отпътуване за България с директен чартърен полет в 13:00 ч. Кацане на летище София в 17:00 ч. местно време.

Условия за резервации

  • при записване се внася депозит в размер на 20% от сумата на договора;
  • пълно плащане - до 45 дни преди датата на заминаване.

Условия за анулациии

  • при отказ до 18:00 часа на 1-вия работен ден, следващ деня, в който е сключен договора – 0% от крайната цена на пакета;
  • при отказ след 18:00 на 1-ия работен ден за Туроператора, следващ деня, в който е сключен Договора до 45-ия ден включително преди датата на заминаване - 20% от крайната цена на пакета;
  • при отказ от 44-ия до 30-ия ден включително преди датата на заминаване – 30% от крайната цена на пакета;
  • при отказ от 29-ия до -15-ия ден включително преди датата на заминаване – 75% от крайната цена на пакета;
  • при отказ от 14-ия ден преди датата на заминаване до деня на заминаване, включително при неявяване за заминаване в определеното време и място – 100% от крайната цена на пакета.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

Хотели

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

Оценка от наши клиенти, пътували по програмата (44 оценки)

4.2

Програмата като цяло

4.3

Представителя на Профи Турс

3.6

Допълнителните екскурзии

4.0

Трансферите и автобусите

4.5

Полетите

Оценка за The Art Hotel & Resort Amwaj Islands 5* (1 оценки)

5.0

Хотела/хотелите като цяло

5.0

Съотношение качество/цена

5.0

Местоположение

5.0

Персонал/обслужване

5.0

Стаи/настаняване

5.0

Храна

Оценка за Ramada by Wyndham Bahrain 4* (1 оценки)

4.0

Хотела/хотелите като цяло

4.0

Съотношение качество/цена

4.0

Местоположение

5.0

Персонал/обслужване

4.0

Стаи/настаняване

5.0

Храна

Оценка за Novotel Bahrain Al Dana Resort 4* (36 оценки)

4.9

Хотела/хотелите като цяло

4.7

Съотношение качество/цена

4.7

Местоположение

4.6

Персонал/обслужване

4.7

Стаи/настаняване

4.8

Храна

Оценка за Vida Beach Resort Marassi Al Bahrain 5* (3 оценки)

4.0

Хотела/хотелите като цяло

4.0

Съотношение качество/цена

4.3

Местоположение

5.0

Персонал/обслужване

5.0

Стаи/настаняване

4.0

Храна

Оценка за DWO Jewel Hotel 4* (2 оценки)

4.5

Хотела/хотелите като цяло

4.5

Съотношение качество/цена

4.5

Местоположение

4.5

Персонал/обслужване

4.5

Стаи/настаняване

3.5

Храна

Оценка за Dragon Hotel & Resort 4* (1 оценки)

4.0

Хотела/хотелите като цяло

3.5

Съотношение качество/цена

2.0

Местоположение

5.0

Персонал/обслужване

5.0

Стаи/настаняване

1.5

Храна

Отзиви от наши клиенти, пътували по програмата (17)

 

14 ноември 2023

Мая Орешкова

Отлични представители, организация и екскурзии.

Novotel Bahrain Al Dana Resort 4*

Красив хотел, отлична храна.

Да се удължи престоя в Манама с 2 дни. Пътуването до о.Джарада да се сложи по средата между сухопътните екскурзии, за да може да се посети и цял Бахрейн при невъзможност за изпълнение на пътуването до Джарада, а и така ще има редуване на обиколка(земя) и море.

 

13 ноември 2023

Габриела Симеонова

Да продължавате в същия дух. Вашето обслужване е професионално. За нас е удоволствие да пътуваме с Вас.

Novotel Bahrain Al Dana Resort 4*

Бих препоръчала на мои приятели. Всичко беше на ниво, любезен персонал, отзивчив. Прясна храна.

 

16 ноември 2023

Таня Рашкова

СИЛНО ПРЕПОРЪЧВАМ ЕКСКУРЗИЯТА-ПОЧИВКАТА В БАХРЕЙН

Novotel Bahrain Al Dana Resort 4*

 

12 ноември 2023

Динко Стратиев Господинов

Очаквам дати през 2024 за Куба.

Novotel Bahrain Al Dana Resort 4*

Прекрасен хотел с изключително любезен и отзивчив пресонал. От стаята директно бях на плажа. Досега не ми се беше случвало.

 

12 ноември 2023

Рени Калфин

Ленко е изключително сърцато момче, решава всички възникнали проблеми. Първата вечер в ресторанта на хотела ме накараха да платя платената предварително вечеря, защото партньорите им не ги били уведомили. Ленко веднага оправи всичко и ми върнаха парите още същата вечер. Браво на него ! Има сърце за хората и се грижи за групата.

Novotel Bahrain Al Dana Resort 4*

 

15 ноември 2022

Ели Спасова-Пенева

Всичко беше прекрасно, перфектна организация, много добра дестинация, програмата е изключително интересна и добре организирана. Имаше съчетание с интересна история, красиви сгради и плаж с прекрасно море.

Novotel Bahrain Al Dana Resort 4*

Перфектно местоположение съчетано с плаж, басейн, джакузи и хубав ресторант.

 

19 март 2023

Анелия Генова

Благодарим на организаторите, че посетихме католическата катедрала "Дева Мария от Арабия" и моста, който свързва Бахрейн със Саудитска Арабия. Можете да ги включите и бъдещите си програми.

Novotel Bahrain Al Dana Resort 4*

Много добър избор за хотел с възможност за плаж. Наподобява архиктектурата на старите бахрейнски сгради и е за предпочитане пред супер модерните такива. Препоръки: към хотела - да имат инсталиран USB порт в стаите за зареждане на телефони

 

19 март 2023

Веселина Пенчева

Всичко беше стиковано,но с малки закъснение.

Novotel Bahrain Al Dana Resort 4*

Добро обслужване

Успех в бъдеще!

 

20 март 2023

Адела Ничева

Може да се помисли целодневна обиколка да се раздели на два получена.Ескурзиите с 100 човека на място са натоварващи.Може да се организират двата рейса с разминаване във времето и мястото.За novotel само добри отзиви

Novotel Bahrain Al Dana Resort 4*

Добър хотел с добра локация.Обслужването е на ниво.Храната е разнообразна и вкусна.Поздравления за готвача и целия колектив на хотела.

 

20 март 2023

Донка Божилова

Ramada by Wyndham Bahrain 4*

Много вежливи и внимателни.Макар, че чакахме минимум час за храната, тя беше вкусна.

 

19 март 2023

Даниела Иванова

Novotel Bahrain Al Dana Resort 4*

Отличен хотел. Добро обслужване , чисто, усмихнат персонал, добра кухня.

 

19 март 2023

Олга Генкова

Ако може да бъде 7 нощувки и екскурзията на Манама да бъде и обзорна на града .

Novotel Bahrain Al Dana Resort 4*

Доволна съм, но ако може повече дни, при този полет не си Струва за 4 зни

 

14 ноември 2022

Живка Шевкенова

Изключително сме Благодарни на гидовеге Любен и Алекс.Личеше тяхното желание да видим и научим максимално! като препоръка..на посещението в музея да се даде повече време ЛИЧНО СЧИТАМ.ЧЕ ЦЕЛОДНЕВНИ ЕКСКУРЗИИ СА УМОРИТЕЛНИ.

Novotel Bahrain Al Dana Resort 4*

Чудесна локация!собствен плаж! Оправда очакванията ми!

 

14 ноември 2022

Александър Тухчиев

Изказваме благодарност към Профи Турс и неговите представители Любо и Алекс за голямата грижа към нас и проявената креативност при трасиране на първия организиран български тур.Адмирации!Участвахме във всички екскурзии и сме доволни от видянато!Специално отбелязваме и високо оценяваме вниманието и професионализма на вашия служител Владимир Станковски, който се открои забележимо! Той максимално удовлетвори всички наши запитвания с компетентност и такт и ни помогна много да се ориентираме в непознатата за нас обстановка!Адмирации!

Novotel Bahrain Al Dana Resort 4*

Отлично местоположение на хотела със самостоятелен плаж,вежлив персонал, готов да услужи, храна , която бе разнообразна, изобилна и вкусно приготвена.Широки пространства , много цветя, чудесни гледки и максинална възможност за контакт с приятелите от българската група!

Ние сме пътували с Профи турс в Италия и Испания.С удоволствие бихме пътували с вас и в бъдеще.Поздрави за Любо, Алекс и Владимир Станковски! Полетите с компанията бяха проведени професионално и приятно.Благодарим!!!

 

14 ноември 2022

Катя Иванова

Представителите на Профи турс бяха хора, които се опитваха и бих могла да кажа , че в голяма степен успяха да създадат позитивна атмосфера по време на престоя. Благодарности на Александър и Любен Ханджиеви, които работила с нашата група. Относно екскурзиите имам препоръка внимателно да се огледатобектите и да се прецени времето. Например първата екскурзия беше препускане ,за музея ни се даде само половин час и реално не успяхме да видим интересни неща.Една от целодневните екскурзии спокойно може да бъде полудневна. Да се включи посещение на кулите на търговския център , там има интересен аквариум и много други. Разбирам , че това беше вашия първи опит. Желая ви успех!

Novotel Bahrain Al Dana Resort 4*

Хотелът беше хубав , чист , единствената ми забележка е ,че беше невъзможна обмяна на пари.

 

13 ноември 2022

Емил Милев

Нямам забележки, като цяло много добра организация за първа и непозната дестинация. Приемете като съвет, а не като забележка, екскурзоводите да четат малко повече за непознатата страна, не че са важни тези 10% от цялата екскурзия които могат да четат и се интересуват. В крайна сметка бизнеса си е бизнес и са важни останалите 90 % неинтересуващи се и слабочетящи. Поздрави и успех на компанията в намирането на нестандарни дестинации!!

Novotel Bahrain Al Dana Resort 4*

Страхотно съотношение цена/качество/локация.

 

13 ноември 2022

Иван Тодоров

Novotel Bahrain Al Dana Resort 4*

Отличен избор. В арабски стил на отлична локация и отлични стаи. Персонала е приветлив и готов да помогне винаги. Много добра храна. Смесицата от арабска и индийска кухня е довела до страхотна комбинация. Наличието на басейни и частен плаж са голям плюс. Бяхме в стая с балкон с изглед към новия Манама и имахме страхотни залези и нощни изгледи.

  от 0 лв
цена
екзотична почивка

Резервирай сега