Обща информация

Почивка в Бахрейн – скритият бисер на Персийския залив

Бахрейн – бисерът в короната на Персийския залив за пръв път с директен чартър от Профи Турс!

Впуснете се в едно ново и незабравимо пътешествие до Кралство Бахрейн – най-добре пазената тайна на Персийския залив. Ще се впуснем в лов на перли, ще усетим магнетичния чар на пустинята и ще се докоснем до древната арабска култура – елате да опознаете Бахрейн с нас!

Ще откриете с нас красиви пустинни пейзажи, ослепителна модерна архитектура и древни руини, отлични възможности за пазаруване както в модерните молове, така и в традиционни пазари. Добавете признатите за най-дружелюбни в целия арабския свят местни жители и фантастична храна и ще започнете да усещате Бахрейн - много по-истински от съседен Дубай.

Архипелаг от 34 острова в Арабския залив, Бахрейн е една от най-бързо развиващите се страни в света. Той също така се превръща в атрактивна туристическа дестинация в Средния изток. Сега е моментът да посетите Бахрейн, докато все още не е препълнен с туристи и може да усетите автентичния дух на страната.

Въпреки малкия си размер - цялата държава е само малко по-голяма от град Лондон - има много неща за правене там.

Ще откриете красиви пустинни пейзажи, ослепителна модерна архитектура и древни руини, отлични възможности за пазаруване както в модерните молове, така и в стари пазари. Добавете дружелюбни местни жители и фантастична храна и ще започнете да усещате мястото.

С нас ще отседнете в столицата Манама, за да се насладите на градска почивка, пълна с молове и музеи. Но също така посетете най-красивите острови на Кралството и се впуснете в пустинята. Ако водите деца със себе си, ще откриете, че трите водни парка в страната, плюс съоръжение за скачане с парашут на закрито, помагат за поддържането на кралството удобно за семейството.

Бахрейн също може да се похвали с три обекта на световното наследство на ЮНЕСКО. Едната, крепостта на Бахрейн (Калат ал-Бахрейн), е построена на върха на хълм от 43 акра, изграден през 4000 години непрекъснато обитание.

Вторият е Pearling Sites, където морските перли са били добивани от стриди и които са формирали икономиката на острова в продължение на векове. Третият, добавена едва през 2019 г., са гробните могили Дилмун, които датират от 2020 г. пр.н.е. Ако се интересувате от история или култура, ще намерите и трите, които си струва да посетите.

Ще посетим Кралството, пристигайки по въздух, кацайки в новоразширеното и модернизирано международно летище в Бахрейн след петчасов директен полет от София.

Шопинг в Бахрейн: The Avenues Mall

Бахрейн е една от любимите дестинации за пазаруване в света. Ще намерите десетки молове само в столицата на Манама, със стотици магазини, които продават всичко - от сувенири до търговски обекти на луксозни дизайнерски марки.

От всички тези молове The Avenues без съмнение е най-добрият. Само самата сграда, с красивото синьо небе на Бахрейн и безкраен балдахин над стъкления му покрив, си струва да се разгледа.

С различни етажи и цели улици, стотината магазина в този мол са чудесно място да прекарате спокоен ден за пазаруване. Насладете се на закуска в една от неговите пекарни, пазарувайте през сутринта, след това се отпуснете по време на възхитителен обяд в един от многото традиционни и луксозни ресторанти в мола.

Безупречно чист, този луксозен търговски център е град в града. Тук няма риск да се отегчите!

Баб Ал Бахрейн

Bab Al Bahrain, името му означава „Врата на Бахрейн“, е красива, стара сграда в самия център на Манама. Известен със своята архитектура, фонтани и история, той също е много популярен сред туристите.

На приземния етаж на сградата ще намерите туристическия информационен офис. Там ще можете да получите съвет за най-добрите неща за правене, да резервирате някои обиколки и да планирате своя маршрут. Тук ще намерите и местен магазин за занаяти, който е идеалното място за закупуване на сувенири за цялото семейство.

Не на последно място, Баб Ал Бахрейн е входна точка към традиционния бахрейн „сук“. В него ще намерите всичко - от бижута до дрехи, храна и отлични кожени изделия, подправки и тамян, парфюми и занаяти, както и няколко традиционни кафенета.

Така че, независимо дали искате да пазарувате като местен, да получите туристическа информация или да се насладите на чудесата на ислямската архитектура, Баб Ал Бахрейн е първото място за посещение, след като пристигнете в Манама.

Култура: Национален музей на Бахрейн

Винаги, когато посещаваме нова страна, обичаме да научаваме малко повече за нейната история и култура. Това е чудесен начин да получите интересна гледна точка за това, което ще изпитате, независимо дали това са традиции, обичаи или местна изработка. Винаги ще се прибирате вкъщи с чувството, че наистина сте научили нещо.

Националният музей на Бахрейн е хранилище на 6000-годишната история на Бахрейн и, както може да се очаква, е една от водещите културни забележителности на Кралството. Това е чудесен начин да се запознаете със сложната и завладяваща история на Бахрейн и си струва да посетите!

Скачане с парашут на закрито

Да, знаем - скачането с парашут на закрито звучи напълно лудо. Но колкото и да е необичайно, това е и едно от най-забавните неща, които можете да направите в Бахрейн.

Gravity Indoor Skydiving е компания, която е специализирана в предоставянето на уникално изживяване: плаване във въздуха, без дори да излизате навън.

Gravity ви позволява да се насладите на вълнуващото усещане за свободно падане в пълна сигурност, използвайки най-новата антигравитационна технология. Приятелски настроени професионални инструктори ви водят през целия път, като ви помагат да получите добра доза адреналин, която трудно бихте получили почти навсякъде другаде.

Дървото на живота в Бахрейн

Независимо дали сте любител на природата или обичате необичайни пейзажи, направете отбивка, за да видите Дървото на живота (Shajarat-al-Hayat). Повече от 400 години, той все още озадачава хората как може да успее да оцелее във враждебната пустинна среда.

Пейзажът около това „самотно дърво“ – то е единственото в района – е типичен за пустинята на Бахрейн и за мнозина е правилното място за къмпинг. Понякога ще видите палатки, опънати в района.

Може да посетите Дървото на живота с една от организираните ни екскурзии с бтлгарски екскурзовод.

Водният парк „Изгубеният рай на Дилмун“.

Бахрейн има редица възможности, когато става въпрос за водни паркове, но според нас никой не се доближава до Изгубения рай на Дилмун.

Това е най-големият аквапарк в цял Бахрейн, с много пързалки, басейни и атракции както за деца, така и за възрастни. Той също така има доста голяма плажна зона, където ще можете да се изпечете на слънце със студена напитка за няколко часа. Силно го препоръчваме за слънчев ден и за почивка от пазаруване и културни забележителности на Кралството.

Не е близо до Манама, така че за да стигнете до него, ще трябва или да използвате обществен транспорт, или да наемете кола. Карането обаче също си заслужава.

Остров Хавар

Остров Хавар е един от най-красивите природни пейзажи в Кралство Бахрейн. От Манама ще ви трябва лодка, за да стигнете до там... което само по себе си може да бъде приключение.

Веднъж на Хавар, изберете или да прекарате деня си в почивка на плажа, да предприемете малко разходка с лодка или да се разходите из острова. Този остров има по нещо за всеки, така че е и доброто място за посещение с цялото си семейство.

Освен това е отличен остров, за да се насладите на по-луксозна почивка, тъй като с някои много хубави хотели с красиви басейни, Hawar се харесва на по-висок клас клиентела. Това обаче не означава, че не можете да намерите и достъпни опции там.

Резервация

Цени и условия


5 нощувки

Чартърен полет

Включена закуска

11.11.2022

Бахрейн – бисерът в короната на Персийския залив за пръв път с директен чартър от Профи Турс!

115 наши клиенти пътуваха по тази програма през 2022г.

Впуснете се в едно ново и незабравимо пътешествие до Кралство Бахрейн – най-добре пазената тайна на Персийския залив. Ще се впуснем в лов на перли, ще усетим магнетичния чар на пустинята и ще се докоснем до древната арабска култура – елате да опознаете Бахрейн с нас!
Ще откриете с нас красиви пустинни пейзажи, ослепителна модерна архитектура и древни руини, отлични възможности за пазаруване както в модерните молове, така и в традиционни пазари и, разбира се, бисера в короната - бисерните стриди на дъното на Персийския залив. Добавете признатите за най-дружелюбни в целия арабския свят местни жители и фантастична храна и ще започнете да усещате Бахрейн - много по-истински от съседен Дубай.

Предимства на програмата

 • Единствено Бахрейн в цял свят - с неговата над 4000 годишна традиция в гмуркането за бисери - предлага на туристите възможността да уловят до 60 бисерни стриди, които сами да проверят за наличие на бисери!
 • За пръв път директен чартърен полет до Бахрейн от България.
 • Настаняване в хотели с гарантирано качество.
 • Перфектно разположени хотели в крайбрежните квартали на Манама Juffair и Adliya - едни от най-оживените райони в столицата на Бахрейн, в същото време само на няколко километра от културните забележителности, в това число два от трите UNESCO обекта на кралството.
 • Организирани екскурзии с екскурзовод на български език, които ви позволяват с 5 нощувки да обиколите всичко най-интересно от острова.
 • През ноември е чудесно време за посещение на Бахрейн с дневни температури от 26-28 градуса и нощни около 20 градуса и температура на водата от 20-21 градуса, откриващи чудесни възможности за плаж.
 • В Бахрейн от 1 март за туристите няма никакви COVID-ограничения!
 • Резервация без риск с коректен и надежден туроператор - Профи Турс възстанови на 100% всички предплатени от наши клиенти суми за неосъществени поради COVID пътувания.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

Дати и цени:

Ранни записвания за чартърна почивка с 5 нощувки от 11 до 16.11 с отстъпка 100 лева на човек при записване до 30.04.2022г. Резервирайте сега на най-добра цена!

Хотел с включена закуска и чартърен полет 11.11 - 16.11.2022
човек в двойна стая
Наличност
Dwo Premier Hotel 4* препоръчан
Градски хотел в близост до брега и молове
1649 1549 лв има места
Dwo Jewel Hotel 4* препоръчан
Градски хотел в най-добрата част на Манама
1649 1549 лв има места
Novotel Bahrain Al Dana Resort 4* топ препоръчан
Оазис със собствен плаж до центъра на Манама
1849 1749 лв има места
The Art Hotel & Resort 5* топ препоръчан
Петзвезден лукс с гмуркане за бисерни стриди
2159 2059 лв има места
Reef Resort & Spa 5*
Петзвезден лукс до центъра на Манама
2359 2259 лв има места

Цената включва:

 • 5 нощувки със закуски в избрания хотел
 • Директен чартърен полет авиокомпания “European Air Charter” с включени летищни такси;
 • Чекиран багаж - до 20 кг;з
 • Трансфер летище - хотел - летище;
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "EUROINS";
 • Представител на български език по време на престоя.

Цената не включва:

 • Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);
 • Допълнителни екскурзии;
 • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт;
 • Разходи от личен характер;
 • Туристическа такса - в случай че бъде въведена такава;
 • Виза за Бахрейн – издава се при пристигане в страната
 • Препоръчваме ви застраховка "отмяна на пътуване с покритие Covid-19" - сключва се в деня на подписване на договора и заплащане на депозит!

Отстъпки:

 • Трети възрастен на допълнително легло в двойна стая - 50 лв;
 • Деца от 2 г. до 11.99 г. на допълнително легло с двама възрастни в двойна стая - 150 лв от редовната пакетна цена;

Доплащания

 • Доплащане за настаняване в единична стая: 270 лева;
 • Доплащане за вечеря: 120 лв на човек за целия престой;
 • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5 лв за 6 дни; от 76 г. нагоре: 20 лв за 6 дни.
 • Доплащане за настаняване в Junior Suite: 200 лв на човек.

Допълнителни екскурзии

 • Полудневен сититур на Манама - столицата на Бахрейн – 35 €
 • Нощен сититур на Манама - 35 €
 • Гмуркане за перли – 96 €
 • Целодневна обиколна екскурзия на Бахрейн – 59 €
 • Целодневна екскурзия до о-в Хавар – 80 €

Допълнителните екскурзии се провеждат при минимум 20 записани туристи. Възможна е промяна в последователността на провеждане на допълнителните екскурзии.

Допълнителна информация

Местната валута е бахрейнски динар.
Английски и Фарси са широко разпространени езици в Бахрейн. Официалният език е арабски.
Пазаруване: Магазините работят от събота до четвъртък от 8:30 до 19:30 часа, с обедна почивка от 12:30 до 15:30 часа. Някои пазари може да са отворени в петък сутрин.
Щепсели и контакти: Препоръчваме да пътувате с английски накрайник тип тройка.

Необходими документи

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

Програма:

1

Ден 1: София – Манама, столицата на Бахрейн

Отпътуване от летище София с директен чартърен полет на авиокомпания “ European Air Charter”. Пристигане на летището в Манама. Трансфер до хотела. Нощувка.
2

Ден 2: Сититур в Манама

Закуска. Информационна среща.
Свободно време за разходка или плаж или възможност за полудневен сититур из Манама с продължителност около 4 часа.
Човек може да се лута по улиците и из историята на Манама с дни, седмици и дори месеци. На всеки ъгъл и под всеки камък има история, която трябва да бъде разкрита, разказана, за да се насладите пълноценно. Въпреки това, ако времето, с което разполагате е кратко и имате само няколко часа, за да усетите същността на Манама с нашия гид, ние ви предлагаме тур в рамките на града, за да придобиете обща картина.
Първата ни спирка ще бъде впечалтяващaта джамия Ал Фатих, която е и една от най-големите в света. Тук ще се потопите по-дълбоко в арабската култура, като ще можете да видите красивата „Кулич” калиграфия и купол, изработен от фибростъкло, който го прави още по-величествен.
Ще продължим историческото си търсене с посещение на Националния музей на Бахрейн, където ще се потопите в богатата история и култура на тази страна, която наброява повече от 6000 години. След това ще се отправим към Muharraq Souq и ще имате възможност да опитате от възхитителния бахрейнски десерт „халва“, след което ще се отправим към старите квартали на Muhharaq и Бахрейнската крепост. Ще завършим обиколката си в Баб ал Бахрейн, където ще се опитаме да възстановим с помощта на въображението си как е изглеждал Бахрейн преди няколко стотици години, когато тази порта е стояла в близост до ръба на водата.
3

Ден 3: Обиколна екскурзия на Бахрейн.

Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия „Обиколка на Бахрейн”. След закуска, ще имате възможност за посещение на основните археологически обекти на Бахрейн, научавайки повече за древната цивилизация на Дилмун с помощта на местен екскурзовод. С тази обиколка има възможност за цялостно обхващане на обектите в рамките на един ден. Акцентите включват гробния комплекс и могилите на Саар, древното селище Саар, храма Барбар и крепостта на Бахрейн
Пълни с енергия ще се отправим към пистата за автомобилни състезания Бахрейн Интернешънъл, на която се провеждат състезания от Формула 1. Ще посетим магазина за сувенири и ще разгледаме съоражението, няма как за любителите на спорта емоциите и вълнението да не вземат връх. Гарантираме, че сърцето ви ще започне да бие по-силно! Ще се отправим към Сахир, където ще кажем здравей на най-добрия приятел на пустинята – камилата – във фермата за камили, където се помещават кралските камили и соколи. След като поздравим дружелюбните камили, ще видим и първия петролен кладенец в Бахрейн, както и магическото Дърво на Живота.
Дървото на Живота е един от феномените на пустинята в Бахрейн – то е на около 400 години и се намира на хълм в най-безплодната й част. Дървото е покрито със зелени листа, а корените му достигат над 50 метра дълбочина.
Нашата обиколка ще завърши със спирка в гробните могили на A’Ali и заслужен поглед към традиционните грънчарски занаяти в A’Ali Pottery.
Нощувка.
4

Ден 4: „Гмуркане за Перли”, Нощен тур на Манама

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия „Гмуркане за перли” и „Нощен тур на Манама”.
Слеа закуска ще имате възможност на се възползвате от едно истинко приключение: на лов за перли*! Ще Ви отведем до ферма за стриди на о-в Amwaj, където можете да уловите до 60 стриди и да проверите веднага дали има перли в тях. В цената на екскурзията се включват шнорхел и облекло. В случай, че намерите перли, имате право да ги задържите като сувенир или подарък.
*необходимо е да се закупи разрешително предварително – онлайн или на място на цена около 12 евро
*намирането на перли в стридите не е гарантирано
Възможност за нощен сититур на Манама с продължителност около 2 часа. Посещение на Бахрейнската крепост - мястото, където се е намирала бившата столица Дилмун и един от най-запазените археологически обекти в Арабския залив. Отбийте се и направете снимки на Баб Ал Бахрейн, буквално означаващо „ Портата на Бахрейн“, намираща се някога до ръба на водата и маркираща главния вход на някогашният манамски базар. Продължава се към една от най-големите джамии в света, Al Fateh Grand Mosque като по пътя ще имате възможност да направите много снимки. Ще видите и кулите близнаци, които се отличават с нестандартен дизайн и няколко вятърни турбини, разположени помежду им, там се помещава така наречения Световен търговски център на Бахрейн. Обиколката продължава към крепостта Арад, която е добре осветена през нощта и често е домакин на сезонни фестивали през цялата година.
Нощувка.
5

Ден 5: о-в Хавар.

Закуска.
Остров Хавар е един от най-красивите природни пейзажи в Кралство Бахрейн. От Манама ще ви трябва лодка, за да стигнете до там... което само по себе си може да бъде приключение.
Веднъж на Хавар, изберете или да прекарате деня си в почивка на плажа, да предприемете малко разходка с лодка или да се разходите из острова. Този остров има по нещо за всеки, така че е и доброто място за посещение с цялото си семейство.
Нощувка.
6

Ден 5: Манама - София

Закуска и освобождаване на стаите. Трансфер до летището. Отпътуване за България с директен чартърен полет в 14:00 часа. Кацане на летище София в 19:00 ч. Местно време.

Условия за резервации

 • при записване се внася депозит в размер на 20% от сумата на основния пакет на турист;
 • пълно плащане - до 45 дни преди датата на заминаване.

Условия за анулациии

 • при отказ до 18:00 часа на 1-вия работен ден, следващ деня, в който е сключен договора – 0% от крайната цена на пакета;
 • при отказ след 18:00 на 1-ия работен ден за Туроператора, следващ деня, в който е сключен Договора до 45-ия ден включително преди датата на заминаване - 20% от крайната цена на пакета;
 • при отказ от 44-ия до 30-ия ден включително преди датата на заминаване – 30% от крайната цена на пакета;
 • при отказ от 29-ия до -15-ия ден включително преди датата на заминаване – 75% от крайната цена на пакета;
 • при отказ от 14-ия ден преди датата на заминаване до деня на заминаване, включително при неявяване за заминаване в определеното време и място – 100% от крайната цена на пакета.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

Хотели

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

  1289лв
Чартърен полет ноември 2022

Резервирай сега