Обща информация

Южна Франция – Перпинян и Колиур

Екскурзия към програмата Почивка в Испания - Коста Брава с Барселона 2024 г.

Екскурзията "Южна Франция – Перпинян и Колиур" може да посетите като част от ваканционната ни програма "Почивка в Испания - Коста Брава с Барселона 2024 г." - за повече информация за програмата натиснете тук.

Цена: 70 €/ 137 лв.

Продължителност: целодневна екскурзия

Град Перпинян - древната столица на област Русийон е само на час и половина път от Коста Брава. Това е един от най-големите градове в Южна Франция с население повече от 120 000 души. В центъра на града се намират главните забележителности: живописната крепост Le Castillet - символ на града, катедралата "Свети Йоан Кръстител", кметството, разположено в средновековното здание на морския съд, както и множество магазини.

Съвсем близо до Перпинян, на френската крайбрежна ивица Vermella (Пурпурната) се намира перлата на това крайбрежие - град Колиур. През средните векове кралете на Майорка избрали този град за своя резиденция. В края на XVII век Филип Вобан - военен архитект при краля Людвик XIV построил крепост, която и до днес има важно значение за въоръжените сили на Франция. Живописното местоположение и прекрасните гледки на Колиур винаги са привличали множество художници и поети. Често тук са отсядали Сезан, Шагал и Анри Матис.

С това интересно пътуване до Франция ще имате възможност по-отблизо да се запознаете с нейната история и култура.

  70 €/ 137 лв.
целодневна екскурзия

Намери оферта