Обща информация

СПА Хотел Орфей, Девин

Почивка в Девин, България

Посещението на нашият комплекс не е просто откъсване от градската суматоха и урбанизирано ежедневие, а едно магическо пътуване. Тук имате уникалната възможност да се насладите на дивната природа на Родопа планина, на изобилието от минерална вода, да вдишате кристално чистия въздух, аромата на диви цветя и билки, да вкусите неповторимете ястия и чудните български вина. Според легендата Орфей можел да свири толкова омайно на своята лира, че всички да притихват като омагьосани от звуците й. Именно тази магия се опитахме да принесем и ние тук, в нашият кмплекс, който е построен върху земята, в която той е живял... И се надяваме да сме успели!

Местоположение на СПА Хотел Орфей:

Намира се на 80 км от летището в Пловдив, 37км от Пампорово, 300 м от пешеходната зона на града. Комплекс Орфей е център с възможности за спорт, развлечение и термално лечение.

Настаняване в СПА Хотел Орфей:

СПА хотел Орфей – Девин предоставя избор на посетителите от общо 210 помещения, в които могат да отседнат: -8 луксозни стаи със спалня и разтегателен диван; -165 стандартни двойни стаи с две единични легла и възможност за поставяне на допълнително легло, без тераси; -37 апартамента с голяма спалня и хол с разтегателен диван, както и балкони с изглед към града или към басейна на СПА хотел Орфей – Девин.

Удобства в Orfeus:

Румсервиз - 24 часа пране и гладене - Лекар и медицинско обслужване - Балнеология - Сувенирен магазин, фризьорски салон, магазин за модни облекла - Паркинг с капацитет до 120 автомобила - Турове и екскурзии - Модерно оборудван бизнес център - Сейфове за ценности

Хранене и развлечения в Orfeus:

Ресторанти и заведения

Изкушете сетивата си с нашето разнообразие от локална и интернационална кухня.

Ресторант Орфей

Разположен е на приземния етаж на хотела с големи тераси, където гостите могат да опитат традиционна българска и интернационална кухня в приятна атмосфера.

Ориенталски ресторант

Изпитайте легендарната гостоприемност на Ориента, наслаждавайки се на атрактивно готвене пред очите ви от популярен турски майстор.

Виенска сладкарница

Изкушете сетивата си с неповторими и разнообразни сладкиши сред уникална атмосфера и модерно обзавеждане.

Пиано Бар

Направете вечерта си завършена като посетите Пиано Бара. Насладете се на интимната атмосфера и лукс под акомпанимента на жива музика.

Pool Бар

Намира се до външните басейни, където може да опитате различни коктейли и напитки сред естествено красива и оживена среда.

Еко Бар

Девин е известен като екологично чист район и предлага на своите гости разнообразни екологично чисти продукти. Тук може да опитате известният Мурсалски чай, наричан Родопската виагра, видове билков чай, натурални плодови сладка и сиропи, пчелен мед, както и продукти от арония. Атракцията на заведението е, че можете сами да си сипете минерална топла вода от специално направени чешми.

Спа и отмора в СПА Хотел Орфей:

Балнеорехабилитационен център SРА хотел "Орфей", гр.Девин

Девин е най известният балнеоклиматичният курорт в красивия планиски масив на България - Родопи. Той е един райски кът, разположен амфитеатрално в западната част на планината, с надморска височина 700-780 м.над м.р. Освен забележителния ландшафт, курортът е известен с изобилните лечебни термални води и благоприятния мек климат. Очарованието на курорта се състои и в това, че той е съхранил в себе си романтиката и уюта на родопския бит, фолклор, история, Това е място за което мечтаят хората, уморени и стресирани от ежедневието или които искат да се освободят от здравословните си проблеми.

Минералните води са с близка физико-химична характеристика. Те са слабоминера-лизирани, термални (37-44ºС), флуорни и хидрокарбонатно-натриеви, с алкална реакция.В Девин от 16 км. е доведена по тръбопровод минералната вода "Беден", която е с по висока минерализация и по изразен физико-химичен състав. Минералните води и климата определят профила на курорта: за профилактика и лечение на опорно-двигателния апарат, нервната и дихателната системи.
През последната година, с построяването на няколко балнеохотела, започна да се връща бързо старата балнеологична слава на курорта. Безспорен лидер между тях е новопостроеният 5-звезден хотел "Орфей". Ситуиран в центъра на курорта, същевременно той комуникира непосредсвено с планината. Балнеолечението е основният продукт на хотела. Този дворец на здравето има всички условия за прилагане на най съвременна балнеопро-филактика и балнеолечение. Асортиментът от допълнителни услуги гарантира конкурен-тоспособност на туристическия пазар, като Спа- и Уилнес -туризъм, конферентен, кул¬турно-исторически, ловно-рибарски, пещерен и друг вид туризъм, за които има условия в региона. Балнеоложкият сектор разполага с всички съвременни устройства, съоръжения и уреди, които осигуряват модерно балнеолечение и балнеопрофилактика на нуждаещите се в обстановка на пълен релакс. Освен това те осигуряват прилагане на балнеометодики за укрепване здравето на здравите. Природните продукти, с които разполага хотела, са двете минерални води - Девинска и Беденска, Варненска лиманна кал, Черноморска луга, биок-лиматичен фактор, екопътеки. Освен лечебно-профилактични, тези природни фактори служат като продукти за разкрасяване, уилнес и спа.
В балнеологичната част на хотела е постигнато високо ниво на самата базата и тех¬ническото оборудване. Застъпени са всички сектори на Физикалната медицина (балнеоло¬гия, климатология, физиотерапия и кинезитерапия (с масажи) и звената на едно Спа-заведение. Всички те обслужват болния и здравия турист.
Балнео-водолечебен сектор
Ванното отделение към сектора разполага с 16 бр. най-съвременни специализирани ванни съоръжения, които позволяват провеждане на минерални вани с Беденска минерал¬на вода. Предимство обаче имат комбинираните ванни процедури, с които се постига засилване ефекта на минералната вода чрез допълнително приложено механично, лекарствено, билково, електрическо, аромато-, хромо- или друго въздействие. Такива са ваните снабдени с въздушни и водни джетове за провеждане на "перлени вани", както в танген-торните вани и специалните душови устройства - "Душ Виши" и "Душ Шарко", които възпроизвеждат допълнително механичното въздействие. Релаксиращото или лечебното действие на различните видове цветове от слънчевия спектър и на електромагнитното поле се получава в луксозната водна вана за магнито-хромотерапия, а на различни по характеристика нискочестотни токове - в четирикамерната и в комбинираната цяла водна вана.

Към същият сектор принадлежат специализираните 3 вътрешни басейна, захранени с минерална вода Девин. Много атрактивен е големият многофункционален басейн с по-луолимпийски размери. В него плувците могат да покажат своите умения, но в определени часове той служи за провеждане на групова подводна лечебна гимнастика или за изпълнение на водноструева терапия по Кнайп. Вторият басейн е с предназначение за балнеолечение при спокойно водно огледало и затова се предпочита от хора със здравословни проблеми на опорно-двигателния апарат или нервната система. Третият басейн е устроен като "Джакузи" с въздушни и водни джетове за комбинирано въздействие.
Басейните, разположени във външното постранство, са впечатляващи на фона на вечно зелената планина. Те служат предимно за релакс и отмора на деца и възрастни.


В специално устроения еко-бар се предлагат натуралните питейни минерални води "Девин" и "Беден" както за свободна консумация, така и по лекарско предписание, а уни¬калните родопски билки се поднасят като еко-коктейли или чайове.

Калолечение и луголечение
Сауни и парни бани
Физиотерапия
Кинезитерапия и масажи
Климатопрофилактика и климатолечение
Лекарски кабинети
Козметика

Бизнес удобства в СПА Хотел Орфей:

Конференции и семинари

Отлична организация и гъвкавост са на ваше разположение. Хотела разполага с две конферентни зали, оборудвани с най-новата и модерна мултимедиа и аудио-визуална техника, включително кабина за едновременен превод. Зала България с капацитет 150 човека и зала Европа с капацитет 300 човека са иделно място за конференции, семинари, изложения, гала вечери, сватби и всякакви други подходящи случаи. Зала Европа е с възможност да бъде разделена на две самостоятелни и шумоизолирани зали, според желаните брой места.

Цени →

Цени и пакети

Цени за хотелско настаняване:

Запишете се за Бюлетин

и получавайте ексклузивни отстъпки