Резервация

Цени и условия


7 нощувки

Чартърен полет

All inclusive

01.01.1970

Код на програмата: TZ-12996.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Дати:

От 24.08.2021 до 21.09.2021

Цени:

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Програма:

ПРИМЕРНА ПРОГРАМА:

1 ден
Чартърен полет София – Енфида. Посрещане и трансфер до избрания хотел. Настаняване и свободно време. Вечеря и нощувка.

2 ден - 7 ден
Закуска в хотела. Свободно време. Вечеря и нощувка. Може да избирате между богато разнообразие от допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат след пристигане в Тунис, като например:

Тунис – Картаген – Сиди бу Саид (еднодневна екскурзия)
Сутринта отпътувате от Вашия хотел в комфортен автобус, придружени от местен екскурзовод, на север към столицата Тунис. По пътя пред погледа Ви се сменят хиляди омагьосващи картини и пейзажи. Първо ще преминете през старата част на столицата, където ще се отбиете в местния екзотичен пазар и ще разгледате централния храм и други забележителности, след което ще имате обяд. Следва посещение на легендарния Картаген - символ на богатство и могъщество от древността. Величествените руини на римските терми, построени по времето на император Антонин, свидетелстват за богатството на изчезналия град. Невъзможно е да си представи човек Тунис без древното андалуско селце Сиди бу Саид, разположено на хълм, откъдето се разкрива една от най-красивите панорамни гледки към залива на Тунис. Сиди бу Саид има много имена: градът на влюбените, градът на художниците, синьо-белият град, но едно е сигурно – той ще ви очарова!

Южен Тунис – Сахара (двудневна екскурзия)
Пътешествието е с продължителност два дни. По време на екскурзията ще разгледате 2/3 от страната, като ще имате възможност да се запознаете с нейната история и да се докоснете до нейните традиции и обичаи. Първата и най-логична спирка е Ел Джем. Там ще разгледате огромния античен римски амфитеатър, на който съперничи единствено Колизеума в Рим. Ще имате възможност да стъпите на гладиаторската арена, да погледнете от местата на публиката (35 000) и дори да минете през тунелите, от които са излизали дивите зверове. В Матмата, след обяда, ще имате уникалната възможност да посетите подземните жилища. След това се отправяте към град Дуз – вратата на пустинята. Ще направите спирка на труднодостъпния оазис Чибика, от където се откриват главозамайващи гледки към скалистата пустиня. Ще имате възможност да пояздите камила. Нощувате в хотел, а на сутринта рано се отправяте към Тозьор – единственият оазис, където има над 300 000 финикови палми и където се добива един от най-красивите сувенири в света – пустинната роза. По пътя ще видите площадката, където са правени снимките на популярния холивудски филм „Междузвездни войни”. Ще видите пресъхналото солено езеро Шот Ел Джарид, известно с уникалните си миражи.
Продължавате към най-известното селище на коренните тунизийци – берберите. От тук започва вашето приключение с джипове, което е едно незабравимо преживяване и ще се почувствате като участници в ралито „Париж-Дакар”. Следва обяд. Екскурзията продължава с автобус към Кейруан – четвъртият по святост град за мюсюлманите след Медина, Мека и Йерусалим.

Фригия Зулу (вечерна екскурзия)
На онези от вас, които искат да се запознаят с истинската Африка, да се полюбуват на грациозните антилопи и жирафи, да чуят рева на лъвовете, да станат свидетели на игрите на малките слончета и камилчета, предлагаме тази увлекателна екскурзия. Отпътувате от Вашия хотел след обяд към селцето Boufi kha, където се намира парк с територия повече от 36 хектара и над 50 вида животни. Ще имате свободно време за разходки, снимки, глътка ароматно кафе и за покупки на тематични сувенири. След това продължавате към ресторант за автентична тунизийска кухня, където ви очаква вечеря с типични местни специалитети и истинско шоу със Зулу танци. Можете да се включите в танците под местните ритми и да опитате специалитетите и червено наливно вино.

8 ден
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите по обяд. Трансфер до летище Енфида за полета до София.


ЗАБЕЛЕЖКА: Програмата е примерна! Провеждането и последователността на допълнителните екскурзии подлежат на препотвърждение. По-долу ще намерите пълен списък с екскурзии в Тунис за сезон 2021 с техните цени.


ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
• самолетен билет (без включен кетъринг) София - Енфида, Хамамет - София с чартърен полет;
• пътнически и летищни такси в размер на 95 евро /към 04. 02. 2021 г. /;
• чекиран багаж 20 кг и ръчен багаж до 7 кг;
• 7 нощувки на съответния пансион в избрания хотел;
• трансфери летище - хотел – летище;
• представител на туроператора по време на престоя с руски/английски език;
• Медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на Евроинс с покритие 10 000 евро (с Assistance), която покрива диагностика и лечение на Covid-19.


ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
• екскурзии по желание /резервират се и се заплащат в България най-късно до 10 дни преди отпътуване/;
• задължително се заплащат: евентуална горивна такса**;
• доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 5 евро/10 лева за 8 дни; за лица от 75 до 80 г: 15 евро / 30 лева за 8 дни;
• Застраховка "Отмяна на пътуване" със специални условия за COVID-19 - стойността на застраховката е в зависимост от цената на закупения пакет. Предлагаме възможност за сключване на такава в деня на резервиране на пътуване и при условие, че до началната дата има повече от 10 дни.


Полетно разписание в местни времена за 22. 06. 2021 г. (възможна е промяна): Номер на полет: BGH 3017 - София /Терминал 1/ - Енфида 12:20 – 15:30 Номер на полет: BGH 3018 - Енфида - София /Терминал 1/ 16:20 – 20:40 Часова разлика: Тунис e МИНУС 2 часа назад в този период на годината. (София 12:00, Тунис 10:00) Полетно разписание в местни времена за 31. 08. 2021 г. - 21. 09. 2021 г. вкл. (възможна е промяна): Номер на полет: BGH 3017 - София /Терминал 1/ - Енфида 09:00 – 09:10 Номер на полет: BGH 3020 - Енфида - София /Терминал 1/ 17:00 – 21:10 Часова разлика: Тунис e МИНУС 2 часа назад в този период на годината. (София 12:00, Тунис 10:00)





ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА:
Авиокомпания BH Air
седалище и адрес: София 1000, ул. Дякон Игнатий 7А, ет. 2
тип самолет: A320

*Всички цени са с включени летищни такси.

*Цените в предоставените оферти са валидни за български граждани. Цените за чужди граждани, както и цени при пътуване на бебета до 2 години се предоставят след запитване за конкретна дата на пътуване, хотел и тип настаняване.

Внимание! Превозването на специално оборудване за екстремни спортове като сърфинг, кайт-сърфинг, гмуркане и други се организира само по запитване и след предварително подадена информация към туроператора.

Важно! Поради динамиката на ценообразуването, моля да имате предвид, че цените по стандартни и ранни записвания могат да бъдат прекратени или променени преди посочения срок на действие на офертата. За това препоръчваме резервация във възможно най-кратък срок (24 часа) след предоставяне на оферта и избор на хотел.

Важно! На територията на Тунис е забранено внасянето и използването на безпилотни модели на летящи технически устройства, като дронове, хеликоптери и самолети с дистанционно управление. Моля, да имате предвид, че такова оборудване ще бъде конфискувано и употребата му подлежи на строги санкции във вид на големи парични глоби и арест!


**УТОЧНЕНИЕ: Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 650 долара на тон; Енфида: 500 долара на тон. Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т. нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай цената на пътуването ще се промени с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана 20 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите за този полет трябва да бъдат уведомени и те ще могат да заплатят тази горивна такса до 10 дни преди пътуването в агенцията, където са записани (за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава).



УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И АНУЛАЦИЯ

1. Плащания:

1. 1. При резервация се изисква и заплаща депозит в размер на 10% от цената на туристическия пакет; 1. 2. Доплащане до 50 % от общата цена на туристическия пакет до 30 дни преди датата на отпътуване. 1. 3. Доплащане до 100% по договора следва да се извърши до 17 дни преди датата на отпътуване. 1. 4. Резервацията се прави само след заплащане на изискуемия депозит. 1. 5. За резервации направени след срока описан в т. 2 и т. 3 се заплаща съответния депозит.

2. Необходими данни: трите имена на латиница по международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи, номер на международен паспорт и датата му на валидност/издаване (международният паспорт трябва да е валиден минимум 6 месеца след датата на отпътуване от Египет);

3. Анулационни условия: 3. 1. Такса за прекратяване на договора. Последната е в размер на 25. 00 евро на човек /48. 90 лева/ и е дължима от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати договора/анулира пътуването си по своя инициатива до 60 дни преди датата на отпътуване. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ анулира пътуването си и се презапише за нова дата, то той следва също да заплати към ТУРОПЕРАТОРА таксата от 25. 00 евро на човек /48. 90 лева/ и съответната неустойка съгласно анулационните срокове. 3. 2. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати договора/анулира пътуването си: 3. 2. 1. от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, но не по-малко от 10% от общата цена на туристическия пакет; 3. 2. 2. от 29 до 17 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет; 3. 2. 3. от 16 дни до 49 часа преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от общата цена на туристическия пакет; 3. 2. 3. от 48 и по-малко часа преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от общата цена на туристическия пакет. 3. 3. Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати договора/анулира пътуването си поради болест или други лични причини, свързани със самия него, той губи платените на ТУРОПЕРАТОРА суми в съответствие със сроковете на анулация и в посочените размери, респективно дължи заплащане на тези суми, в случай, че не ги е платил.



Необходими данни: трите имена на латиница по международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи, номер на международен паспорт и датата му на валидност/издаване (международният паспорт трябва да е валиден минимум 6 месеца след датата на отпътуване от Тунис);



ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕ ДО ТУНИС: Ограничителни мерки за влизане в страната спрямо български граждани: В сила до 27. 06. 2021 г. задължително представяне на отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 72 часа към момента на регистрация. Сертификатът за отрицателния резултат трябва да бъде предоставен от пътника на здравните служби на пунктовете за контрол на температурата при пристигане на летищата в Тунис. Ако не бъде представен отрицателен резултат от PCR тест, на пътника ще бъде отказана регистрация; - задължително попълване на исканата информация в приложението https://app. e7mi. tn, отпечатване и подписване на генерираните от приложението два документа (здравен формуляр и декларация), които се представят за проверка от авиокомпаниите преди качване и се предават на здравните служби на пунктовете за контрол на температурата при пристигане на летищата в Тунис. Няма изискване за задължителна карантина за организирани групи от чуждестранни туристи, ако притежават ваучер (полет + трансфер + туристическо настаняване) и пристигат с чартърни или редовни полети като част от организирани пътувания (inclusive tour). Туристите не трябва да се отделят от групата. !!! Няма задължителна карантина и изискване за представяне на отрицателен PCR тест за следните категории пътници: - пътниците, които са получили пълна ваксина, като представят сертификат с QR код, издаден от компетентните здравни органи; - пътниците, които са се заразили с вируса преди най-малко шест седмици от датата на пътуването и представят медицинско свидетелство, издадено от компетентните здравни органи. Няма лаборатории на летищата! Важно: Актуална информация с условията за пътуване до Тунис, във връзка с разпространението на COVID 19, можете да откриете на https://www. mfa. bg/bg/covid19map/Africa/tunisia





ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ В ТУНИС 2021


1. City Tour (полудневна екскурзия)
Отпътуване от хотела сутринта около 08:30 ч. Прави се спирка в центъра на Сус (Medina of Sousse). Посещение на крепостта в сърцето на града (Ribat of the Medina) и време за снимки. Следва посещение на Музея на маслината. Обиколката продължава с посещение на пристаницето на Ел Кантауи. Около обяд връщане към хотела.

2. Тунис – Картаген – Сиди бу Саид (еднодневна екскурзия)
Ранно отпътуване от Сус – около 07:00 ч. Посещение на стария град в Тунис, след което време за обяд около 12:00 ч. Отпътуване за Картаген около 14:00 ч. Пристигане и разглеждане на руините. Екскурзията продължава към Сиди бу Саид и свободно време там. Около 16:00 ч потегляне обратно към хотела.

3. Южен Тунис – Сахара (двудневна екскурзия)
1-ви ден: Сус – Ел Джем – Сфакс – Габес – Матмата – Доуз
Ранно отпътуван еот хотела – около 06:00 ч. Пристигане в Ел Джем (El JEM) около 08:15 ч и посещение на римския амфитеатър в града. Продължане към Матмата като се преминава покрай градовете Сфакс и Габес. Спирка в Ел Махреш (El Mahress). След пристигане в Матмата е време за обяд. Обиколката продължава с посещение на скална къща и фото пауза. Отпътуване към град Доуз, познат още като портата към Сахара. Тук има възможност за разходка с камили в пустинята Сахара срещу допълнително заплащане или свободни време в града. Около 19:00 ч пристигане в хотела.
2-ри ден: Кебили – Шот Ел Джерид – Тамагхзах – Матлаоуи – Кайруан – Сус
Много ранна закуска (05:00 ч). Отпътуване към Тозеур (TOZEUR) като се преминава покрай езерото Шот Ел Джерид (CHOTT EL JERID) и фото пауза там. Пристигане в Ел Хама (EL HAMA) и по желание срещу допълнително заплане посещение на планински оазис Чебика (Chebika) и Тамагхзах (Tamerza) с джип. Пристигане в Матлаоуи (Metlaoui) за обяд. Продължаване към Кайруан (KAIROUAN) – административен център и един от най-важните градове за исляма. Посещение на Джамията и време за снимки. Около 17:00 ч – връщане към хотела.

4. Кайруан и Ел Джем (еднодневна екскурзия)
Ранно отпътуване от хотела – около 06:50 ч. Посещение на мавзолея на Сиди Сахби, който е смятан за патрон на града. Посещение на басейните AGLABITHES, след това джамията Окба (Okba) и центъра на град Кайруан. Следва време за обяд там. Екскурзията продължава към Ел Джем, където се посещава римският амфитеатър. Връщане в хотела около 16:00 ч.

5. Разходка с лодка (полудневна екскурзия)
Около 08:30 ч отпътуване от хотела. Пристигане в центъра на Сус и малко свободно време. Качване на лодката и минаване покрай брега на Hergla или Boujaafar. Следва пожелание риболов. Има анимация на лодката, осигурени са безалкхолни напитки, грилована риба и салата. Около 12:30 ч връщане на пристанището и край на екскурзията.

6. Фригия Зулу (вечерна екскурзия)
Отпътуване от хотела около 14:00 ч. Посещение на зоопарк във Фригия и свободно време. Около 17:40 ч настаняване в Шакира ресторант и тунизийска вечеря – супа, ориз със заленчуци, кебап с месо и сезонни плодове. Предлагат се безалкохолни напитки, бира и вино. Ще има традиционна тунизийска развлекателна програма и африкански танци. Около 20:00 ч прибиране към хотела.

7. Медината Ел Захра (вечерна екскурзия)
Отпътуване от хотела около 16:50 ч. Пристигане в парка в центъра на Ел Захра, разположен на около 20 км от Сус. В 19:00 ч- тунизийска вечеря (супа, смесена салата, кус-кус със зеленчуци и сезонни плодове, безалкохолни напитки, вода и червено вино. Ще има традиционна тунизийска развлекателна програма. След вечеря следва светлинно шоу със звук с тема „3000 години история на Тунис“. След приключване на шоуто около 23:15 ч, връщане към хотела.

8. Фригия – ЗОО ПАРК (полудневна екскурзия)
08:00 ч отпътуване от хотела. Пристигане в парка във Фригия и разходка с възможност да се доближите много близо до животните. Край на обиколката и свободно време. Следва шоу с морски лъвове и връщане към хотела около 11:30 ч.

9. Разходка с АТВ-та (полудневна екскурзия)
Около 07:50 ч отпътуване от хотела. Пристигане в Ел Кантауи. Каране на АТВ-та. Спирка за снимки. Време за отдих в подготвена за случая шатра и анимация - приготвяне на традиционен тунизийски хляб “Табоуна”, който се сервира със салата и висококачествено маслиново масло. На гостите ще се сервира и сода. Около обяд връщане в хотела.


ЗАБЕЛЕЖКА: Цените и провеждането на всички описани допълнителни екскурзии подлежат на препотвърждение!




ЦЕНИ НА ЕКСКУРЗИИТЕ за 2021 от Сус, Монастир, Махдиа и Хамамет

Южен Тунис – Сахара (2 дни) - възрастен 85 EUR; дете 45 EUR
Тунис – Картаген – Сиди бу Саид (1 ден)- възрастен 40 EUR; дете 20 EUR
Медината Ел Захра (Вечерна) - възрастен 40 EUR; дете 20 EUR
Кайруан и Ел Джем ( 1 ден) - възрастен 40 EUR; дете 20 EUR
Фригия Зулу (Вечерна) - възрастен 40 EUR; дете 20 EUR
Фригия – ЗОО ПАРК (1/2 Ден) - възрастен 25 EUR; дете 15 EUR
City Tour (1/2 Ден) - възрастен 20 EUR; дете 10 EUR
Разходка с АТВ-та (1/2 ден) - възрастен 23 EUR; дете 13 EUR
Разходка с лодка (1/2 Ден) - възрастен 23 EUR; дете 13 EUR



ЗАБЕЛЕЖКИ:

- Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 80. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: до 20 дни преди датата на отпътуване;
- Промоционалните цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Когато валидността е от тип до определен брой дни до полета, важи следното: последният ден на валидност + съответния брой дни по офертата трябва да включва деня преди полета, а не самия ден на полет! Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели;
- Медицинската застраховка е сключена в "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС" АД - "РЕМЕД АСИСТАНС". При евентуално настъпване на застрахователно събитие по време на пътуването, ПОТРЕБИТЕЛЯT трябва веднага да се обърне към асистиращата компания "РЕМЕД АСИСТАНС", на дежурен телефонен номер, указан в полицата (+ 9 0242 310 28 37)! Уведомяването на асистиращата компания и съгласуване на извършените разходи е задължително по 'Общи условия' по застраховката. В противен случай, застрахователят има право да откаже да покрие разходите за евентуално лечение;
- В случай на заболяване или злополука по време на Вашето пътуване и в случай, че се нуждаете от незабавна лекарска помощ, моля следвайте указанията, които ще намерите приложени в документите във Вашия травелпак - общите условия на застраховката и изключенията по основните и допълнителни покрития се предоставят заедно с останалите документи за пътуването. Ако застрахователя не бъде своевременно уведомен, то същия има право да откаже да покрие разходите за евентуално лечение;
- Българските граждани влизат в Тунис с паспорт, валиден минимум 6 месеца към датата на пътуване. Други специални документи не се изискват. Визи за посещения в Тунизийската република за период до 90 дни, както и при транзитно преминаване през страната, за българските граждани не са необходими. При престой, надхвърлящ 90 дни, е необходимо да се направят постъпки за получаване на разрешение за пребиваване (cartedeséjour) в полицията по местоживеене. За целта е необходимо да бъдат представени изискваните по тунизийското законодателство документи, в т. ч. удостоверение за местоживеене и документи, обосноваващи необходимостта от престой в Тунизийската република;
- При пътуване от България за Тунис не са необходими имунизации и на границата не се изисква имунизационна книжка.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Хотели

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

  от 417 €
7 нощувки all inclusive 24.08.2021 до 21.09.2021 с полет

Резервирай сега

Запишете се за Бюлетин

и получавайте ексклузивни отстъпки