Обща информация

Павел Баня балнеохотел на „ПРО” ЕАД, Павел баня

Почивка в Павел баня, България

Цени и пакети за хотела →

За избрания от Вас хотел в момента няма актуални ценови предложения.
Може да прегледате актуалните ни предложения за Почивки в България, Почивки в Павел баня или актуалните ни промоции.

Балнеохотел Павел Баня е част от веригата хотелски комплекси на “Профилактика, Рехабилитация и Отдих” ЕАД, предлагащи услуги в сферата на балнеолечебния, конгресен и планински туризъм. Балнеохотелът е достъпен за хора с увреждания.


Местоположение на Павел Баня балнеохотел на „ПРО” ЕАД:

БХ „Павел баня” се намира в град Павел баня, на 180 км. от град София, на 87 км. от град Пловдив и на 57 км. от град Стара Загора.

Настаняване в Павел Баня балнеохотел на „ПРО” ЕАД:

БХ „Павел баня” предлага 496 легла, разположени в 221 стаи и 34 апартамента. Стаите разполагат с телевизор с кабелна телевизия, мини бар, тераса.

Удобства в хотела:

ОСНОВНИ УСЛУГИ
Ресторант
Лоби бар
Телевизор
Мини бар/Хладилник
Конферентна зала
Паркинг
Интернет
Вътрешен минерален басейн
Външен минерален басейн
Ютия
Асансьор
РЕЛАКСИРАЩИ ПРОЦЕДУРИ
Вътрешен минерален басейн
Външен минерален басейн
Зона за релакс
Сауна
Парна баня
Джакузи
Масажи
Фитнес

Хранене и развлечения:

За гостите на хотела са на разположение - ресторант “България” с 330 места, лятна тераса със 120 места, кафе-бар "Медик" с 40 места, кафе "Оазис" със 70 места.

Развлечения и свободно време:

жРазвлечения:

В Павел баня и околността има множество културни и исторически забележителности, отразяващи традициите, бита и дух на местното население. Забележителности в града: Църквата „Рождество Богородично“, Двата бряста, Етнографска сбирка – запознаване с бита и традициите от миналото. Близостта на Павел баня до долината на Тракийските царе и град Казанлък, дава възможност да посетите известната тракийска гробница, включена в Списъка на ЮНЕСКО за културното наследство. Други забележителности в района са: Културен комплекс „село Турия – село музей", „Дървото на живота“ (кичест габър) , Село Скобелево - тук се намират Етнографски комплекс „Дамасцена“ и Щраусово ранчо „Четири сезона“. Павел баня е отправна точка за различни туристически маршрути в Стара планина и Средна гора.

Минерална вода:

Основен фактор за лечение е термоминералната вода, която е била използвана за лечение още в древността. От седем естествени и сондажни хидротермални източника бликат минерални води с аналогична физико-химична характеристика - температура на водата 50º до 61º С. Водата е с ниска минерализация, хидрокарбонатно-натриева, с леко алкална реакция, с ниска водна твърдост, леко радонова, силициева и слабо към умерено флуорна. Минералната вода е бистра, с приятни питейни качества, с лек мирис на сероводород. Радоновите минерални води стимулират деленето на клетките, възстановяването на тъканите и на мотоневроните. Профилактично подпомага организма като активира функциите на жлезите с вътрешна секреция и регенерацията на застаряващите тъкани.

Спа и отмора в Павел Баня балнеохотел на „ПРО” ЕАД:

РЕЛАКСИРАЩИ ПРОЦЕДУРИ
Вътрешен минерален басейн
Външен минерален басейн
Зона за релакс
Сауна
Парна баня
Джакузи
Масажи
Фитнес

Бизнес удобства в Павел Баня балнеохотел на „ПРО” ЕАД:

БХ „Павел баня” разполага с една конферентнa зала - до 100 места. Залата е оборудвана с екран, флипчарт и мултимедия, подходяща за провеждане на работни срещи, семинари и други мероприятия.

Вижте тук цените за хотела →

Цени и пакети

Цени за хотелско настаняване: