Обща информация

Екскурзия до островите Тремити

Екскурзия към програмата Почивка в Южна Италия - Пулия, Виесте - скритото бижу на Адриатика 2024 г.

Екскурзията "Островите Тремити" може да посетите като част от ваканционната ни програма "Почивка в Южна Италия - Пулия, Виесте - скритото бижу на Адриатика 2024 г." - за повече информация за програмата натиснете тук.

Цена: 78 €

Продължителност: целодневна

Тремитите са може би най-малко популярният сред туристите архипелаг на Италия и стъпвайки на бреговете му, ще се почувствате сякаш се пренасяте назад във времето. Разположени на 22 км. северно от полуостров Гаргано в Пулия - "шпората на ботуша" на Италия, - петте острова Тремити (Сан Домино, Сан Никола, Капрая, Кретачо и Пианоза) са част от националния парк Гаргано - девствен край от защитени територии по суша и море. Те приличат повече на хърватски, отколкото на италиански, с варовиковите си отвесни носове и скалисти плажове с полупрозрачна тюркоазена вода. Капрая, Кретачо и Пианоза са необитаеми, а на другите два автомобилите са забранени за всички, освен за местните жители.

Остров Сан Никола е най-малкият от трите основни острова, но се използва като административен център на Тремитите. Тук пребивава и по-голямата част от населението на архипелага. Абатството "Санта Мария а Маре", основано от бенедиктинците през 1045 г., също се издига на Сан Никола. Според една от най-известните легенди за Сан Никола, Диомед - героичният приятел на Одисей - не се завръща в родния си Аргос след Троянската война, а вместо това основава различни градове в Пулия и "ражда" Тремитите, известни още като Диомедии на италиански, хвърляйки три огромни камъка в морето. Всеки от тях се превръща в остров: Сан Домино, Капрая и Сан Никола. На последния, както гласи легендата, е погребан самият Диомед.

Сан Домино има най-много какво да предложи на туристите. Той е известен още като „зелената перла“ заради своята буйна растителност и зелен цвят. По бреговете му се редуват пясъчни плажове и варовикови скали, а в центъра му се разполага малко селище с няколко хотела. Ще имате възможност да се насладите на спиращи дъха гледки, романтични заливи и пещери.

  78 €
целодневна

Намери оферта