Обща информация

Музеят на Салвадор Дали и Жирона

Екскурзия към програмата Почивка в Испания - Коста Брава с Барселона 2023 г.

Екскурзията "Музеят на Салвадор Дали и Жирона" може да посетите като част от ваканционната ни програма "Почивка в Испания - Коста Брава с Барселона 2023 г." - за повече информация за програмата натиснете тук.

Цена: 46€ за възрастен и 24€ за дете

Продължителност: Целодневна екскурзия

Салвадор Дали (1904-1989 г.) е знаменит художник сюрреалист, надарен със забележителен талант. Той е бил и продължава да бъде уникално явление в обществения живот на Испания и в нейната култура. Музеят на Салвадор Дали, който ще посетим с тази екскурзия, се намира в родния му град Фигерес. Идеята за него се заражда в главата на художника още през 1960 г. и до откриването му 14 години по-късно Дали е напълно отдаден на реализацията на проекта си. В ексцентричната розова сграда, декорирана с триъгълни хлебчета, може да се открие голяма част от творчество на художника, включваща някои от най-известните му произведения - сюрреалистични скулптури и картини, авангардния диван под формата на алените устни на Мей Уест, множество изображения на музата на художника - неговата Гала (Елена Дяконова, незаменимата и обожавана съпруга и съветница).

Екскурзията продължва в град Жирона - столица на една от 4-те провинции на Каталуния и обявен за град-музей. Жирона е разположена на брега на река Онияр и всяка година привлича хиляди туристи със старинната си архитектура. Това е едно прекрасно място за посещение, където за по-малко от ден можете да се насладите на всякакви забележителности - от средновековните градски стени, разходката по които разкрива невероятни гледки към заспалата долина, през тесните криволичещи калдъръмени улички и проходчета в един от най-добре запазените еврейски квартали в Европа, арабската баня от 12 век, та чак до възправената на върха на импозантно стълбище катедрала с най-широкия готически корпус в света. Тези културни съкровища са в основата на автентичната средновековна атмосфера на града, поради която през 2015 година Жирона е избрана за снимки на един от най известните съвременни филми ¨Игра на тронове¨. Mостовете над р. Онияр - сред които един, проектиран от самия Айфел - и цветните къщи, разположени край бреговете на реката, допълват чара на каталунския град.

  46€ за възрастен и 24€ за дете
Целодневна екскурзия

Намери оферта