Обща информация

Екскурзия до Монте Сант'Анджело

Екскурзия към програмата Почивка в Южна Италия - Пулия, Виесте - скритото бижу на Адриатика 2024 г.

Екскурзията "Монте Сант'Анджело" може да посетите като част от ваканционната ни програма "Почивка в Южна Италия - Пулия, Виесте - скритото бижу на Адриатика 2024 г." - за повече информация за програмата натиснете тук.

Цена: 41 €/ 80 лв.

Продължителност: полудневна

Монте Сант'Анжело е град в Пулия, Южна Италия, провинция Фоджа, на южните склонове на Монте Гаргано. Най-важната атракция на Монте Сант'Анджело е светилището на Свети Архангел Михаил, построено през 13 век от Шарл I Анжуйски. На 25 юни 2011 г. Комитетът за световно наследство вписа светилището в Монте Сант'Анджело в списъка на Юнеско. Пещерата със светилището на свети Архангел Михаил е дестинация за много поклонения, тръгващи от Мон Сен Мишел. Според легендата свети Михаил се появил в тази пещера през 490, 492 и 493 г. Папа Йоан Павел II посещава светилището през 1987 година.

Монте Сант'Анджело възниква като нормански крепостен град. Постройките са струпани в арабски стил на хълм с ясно обособена област, наречена „Джуно“, където варосаните еднофамилни къщи са подредени в спретнати редове. Доста интересна гледка! Първото поселище израства около пещерното светилище на Свети Архангел Михаил. То бързо се превръща в популярно място за поклонници и спирка на кръстоносците, пътуващи към и от Светите земи. В града ще откриете останките от някогашния замък с бастиони от различни епохи. Най-старата му част е т. нар. "Торе дей гиганти" ("Кула на гигантите") - 18-метрова петоъгълна кула със стени от по 3,7 м. Първите данни за съществуването на замъка датират от 979 г. По-късно той е резиденция на Райнулф I от Аверса и Робер Гискар, който построява норманската кула и съкровищницата. Император Фредерик II възстановява конструкцията, за да я използва като резиденция за любовницата си Бианка Ланча. Според една легенда и до ден днешен замъкът е дом на призрака на Бианка Ланча, чиито въздишки го озвучават - особено през зимата.

Разположението на Монте Сант'Анджело позволява панорамна гледка към подрегиона Гаргано, с изглед към хълмовете и надолу към Адриатическо море. Варосаният град е наслада за очите и ще ви предложи прекрасно изживяване!

  41 €/ 80 лв.
полудневна

Намери оферта