Обща информация

Крайбрежните пещери на Виесте

Екскурзия към програмата Почивка в Южна Италия - Пулия, Виесте - скритото бижу на Адриатика 2024 г.

Екскурзията "Крайбрежните пещери на Виесте" може да посетите като част от ваканционната ни програма "Почивка в Южна Италия - Пулия, Виесте - скритото бижу на Адриатика 2024 г." - за повече информация за програмата натиснете тук.

Цена: 35 €

Продължителност: полудневна

Морските пещери на Виесте се простират по южното крайбрежие от Виесте до Матината. Всяка от пещерите си има име, а с него и история, разказвана от водачите по време на пътуванията до красивите скални образувания. Първата пещера, която се посещава, се намира на върха на нос Гаргано и се нарича "Пещерата на контрабандистите". Има два входа, единият от северната страна, другият - на юг. Името й е свързано с разказвана от рибарите история, според която група контрабандисти, преследвани от властите, влизат вътре, за да се скрият. Властите решават да изчакат навън до сутринта и да пресрещнат групата, излизаща от пещерата. Те обаче не знаят, че пещерата има два входа и под прикритието на нощта обектите на тяхното преследване са се измъкнали незабелязано.

Продължавайки пътуването до пещерите на Виесте, ще се срещнете с малката пещера "Камбана", която дължи името си на приликата с големите църковни камбани. "Виолетовата пещера" пък е получила името си заради лилавите нюанси на стените си (въпреки че някои моряци казват, че в нея усещат необяснима топлина през зимата, поради което мнозина наричат ​​същата тази пещера "Горещата пещера"). На "Разбитата пещера" пък й липсва покрив и това позволява на горещото лятно слънце да проникне вътре и да озари кристално синьото море. Красивата триада пещери завършва с пещерата "Две очи", като този път покривът на пещерата се характеризира с наличието на две големи дупки, които приличат на двете „очи“ на пещерата. Това са само няколко от чудните крайбрежни образувания, с които ще се срещнете в тази морска разходка.

  35 €
полудневна

Намери оферта