Обща информация

Константина Палас, Казанлък

Почивка в Казанлък, България

За избрания от Вас хотел в момента няма актуални ценови предложения.
Може да прегледате актуалните ни предложения за Почивки в България, Почивки в Казанлък или актуалните ни промоции.

Сградата в Казанлък, чийто приемник става хотел Константина Палас дълги години е била сградата на БНБ в града. Самата сграда е копие на сградата, строена от арх. Константин Джангозов, специално за нуждите на Архитектурно-градоустройственото отделение в София.
Архитектурата на самата сграда е изключително силно пропита от духа на модернизма на 30-те години на миналия век- хоризонтализъм, постигнат с групирани в ленти прозорци, фино, премерено съотношение между каменна облицовка,ленти и плосък покрив, елегантна извивка откъм двете улици и стоманен парапет на централното стълбище.И днес в тази сграда в София се помещава архитектурния отдел на Столична община.


Местоположение на Константина Палас:

Хотел Константина Палас се намира в сърцето на града, в идеалния център на Казанлък с прекрасна локация за всички важни институции и културно-исторически забележителности. Допълнително очарование на хотела внася и факта, че е наследник на стара, над 100 годишна сграда, с изключителна архитектура, някогашна банка. Специален бонус към локацията на хотела е възможността в рамките на по-малко от 10 минути да се стигне до Историческия музей, Художествената галерия, Къщата на Чудомир, Къщата на композитора Академик Петко Стайнов, Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства, градското читалище и театър, Домът на културата, три от православните храмове на Казанлък.

Настаняване в Константина Палас:

- 4 единични стаи, с легла 140/200 см
- 3 студиа, с легла - спалня 180/200 см
- 3 двойни стаи със спалня 180/200 см
- 6 апартамента, с легла - спалня 180/200 см
- 6 двойни стаи с отделни легла - размер 140/200 см
- 11 двойни стаи с отделни легла - размер 120/200 см
Всички стаи са оборудвани с вани и душ кабини.

Удобства в хотела:

Хотелът предлага разходка във времето чрез елегантно и умело съчетание на камък, старинни мебели, антики, съвременно изкуство.
Специален жест към гостите на ресторанта е изографисаният купол на сградата, превърнат в копие на емблематичната фреска от Казанлъшката тракийска гробница.
Прекрасна панорамна гледка разкрива терасата на ресторанта – към Стара планина и Средна гора.
Уютни зони са на разположение на гостите.

Хранене и развлечения:

В уютната зала за закуски работеща от 7.30 до 10 часа, можете да опитате вкусна храна, която да даде добър старт на деня ви. Всяка сутрин ще получите богат избор от вкусни и разнообразни закуски.

Бизнес удобства в Константина Палас:

Хотел Константина Палас разполага с конферентна зала за 60 души подходяща за организиране на конференции, бизнес и фирмени мероприятия, тимбилдинг и др. На Ваше разположение в залата има модерен проектор, чрез който може да показвате презентации на гости, клиенти, партньори или др.

Цени →

Цени и пакети

Цени за хотелско настаняване: