Обща информация

Целодневна екскурзия до Каравака де ла Круз

Екскурзия към програмата Почивка в Испания - Ла Манга дел Мар Менор, 2022

Екскурзията "Каравака де ла Круз" може да посетите като част от ваканционната ни програма "Почивка в Испания - Ла Манга дел Мар Менор, 2022" - за повече информация за програмата натиснете тук.

Цена: 43 € / 84 лв.

Продължителност: целодневна

Екскурзията включва разходка из красивата историческа част на средновековния град Каравака де ла Круз и изкачване до крепостта от арабски произход, в която се намира базиликата на Вера Круз, обявена за национален художествено-исторически паметник. Легендата разказва, че по време на една служба двойка ангели донасят изгубения кръст от небесата. По желание може да бъде посетен музеят "Кабайос дел вино" (винените коне) - символ на града, - където ще научите повече за един от най-важните празници и изключителни традиции на тази част от Испания. Екскурзията продължава към градчето Каласпара, където в една от пещерите е направен параклис на св. Надежда. Наблизо минава река Сегура и е направено невероятно място за отдих, с градинки и кът за разходки, където ще спрем за почивка.
Обяд и връщане в хотела.

Красивият град Каравака де ла Круз се намира в северозапада на провинция Мурсия. Сред разположените около извисяващия се замък къщи има красиви примери на Мурсийски Ренесанс. Районът, в който се намира Каравака, вече е търпял влиянието на аргарската, иберийската и римската култура, но произходът на градската му структура трябва да се търси в мавърското му минало. След Реконкистата тези територии се управляват от Ордена на тамплиерите, а след това и от Ордена на св. Яков. Това време, 16-ти и 17-ти в., е периодът на разцвет на Каравака. Тя се превръща в политически център на огромна територия. По тази причина градът има богат каталог от паметници, резултат от историческото му значение. Най-характерната забележителност на Каравака е замъкът, който се издига на хълм над града. Произходът му е мюсюлмански, а през 15 в. тамплиерите го разширяват. Неговите 14 укрепени кули пазят светилището "Санта Вера Круз", което е построено в центъра на замъка през 17-ти в. Фасадата, издигната век по-късно, е в стил барок. Мястото е обявено за национален художествено-исторически паметник и в него се помещава музей на сакралното изкуство и история.

С повече от шестстотин години съществуване и добре съхранено историческо наследство, Каласпара предлага на посетителите си множество изненади: пещери със скални рисунки, включени в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО, археологически обекти, вариращи от палеолита до испано-мюсюлманския период, с артефакти, поместени в археологическия музей. Трябва да се отбележи специално светилището "Нуестра Сеньора де ла Есперанса". Дева Мария на надеждата е покровителка на града и посветеното на нея светилище е издълбано в скалата на красиво място на брега на р. Сегура. Друга от атракциите на общината е оризът. Високото качеството на много от сортовете печели на ориза "Каласпара" световна слава - това първият ориз в Испания с контролирано наименование за произход.

  43 € / 84 лв.
целодневна

Намери оферта