Резервация

Цени и условия


5 нощувки

Самолет


16.07.2024

Екскурзия със самолет до Германия и Швейцария

Код на програмата: RT-3822.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Дати:

16.07.2024 - 22.07.2024

Цени:

16.07.2024 Кат. Наст. в хотели 4, 3 и 2 звезди
цена на възрастен в двойна стая 1789лв
цена на човек в индивидуална стая 2129лв
цена на трети възрастен в стая 1789лв
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 1699лв
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 1749лв

Хотели по програмата

Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 2 или 3 звезди.


Цената включва

Самолетни билети;
Летищни такси;
1 бр. ръчен багаж до 10 кг;
1 бр. чекиран багаж до 23 кг;
1 нощувкa със закуска в хотел 2* или 3* в района на Интерлакен;
1 нощувка със закуска в хотел 2* или 3* в района на Берн;
1 нощувка със закуски в хотел 3* звезди в района на Женевското езеро;
1 нощувка със закуски в хотел 2*, 3* звезди или пансион в района на Сион;
1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Милано;
Транфери летище – хотел – летище;
Транспорт с автобус по програмата;
Разглеждане на Цюрих, Берн, Веве, Монтрьо, Лозана, Женева, Цермат и Лугано с екскурзовод на български;
Водач-придружител.

Цената не включва

Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
Билети за зъбчати железници, влакове и лифтове;
Екскурзия до Юнгфрауйох;
Слушалки по време на включените в цената екскурзии – около 4 CHF на човек на ден – събират се на място;
Градска такса (city tax) в хотелите;
Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
Застраховка „Отмяна на пътуване“;
Разходи от личен характер.

Допълнителни услуги (срещу доплащане)

  • Екскурзия до Юнгфрауйох - 350 BGN;

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Програма:

1

ПЪРВИ ДЕН : Цюрих - Пешеходна обиколка на стария град

ПЪРВИ ДЕН – Сутрешен полет София – Цюрих. Пристигане. Трансфер до центъра на града. Пешеходна обиколка на стария град– Катедралата (Гросмюнстер), църквата Фраумюнстер, разходка по брeговете на р. Лимат и на Цюрихското езеро. Отпътуване за хотел в района на Интерлакен (около 120 км). Настаняване. Нощувка в хотел в района на Интерлакен, Цюрих или Люцерн.

2

ВТОРИ ДЕН : Интерлакен - целодневна екскурзия до Юнгфрауйох - връх Юнгфрау - посещение на водопадите Трюмелбах. - 14.00 CHF - Важно трябва да имате топли дрехи, планински обувки и слънчеви очила. Екскурзията не се препоръчва за хора със сърдечни и/или дих

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Интерлакен. Свободно време за разходка в Интерлакен или възможност за факултативна целодневна екскурзия до Юнгфрауйох (с доплащане 350 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт с автобус от Интерлакен до Лаутербрунен, билет със зъбчата железница до Юнгфрауйох и екскурзовод на български; екскурзията се организира при минимум 20 участника). Юнгфрауйох – най-високата гара в Европа, построена на 3454 м височина, в подножието на връх Юнгфрау– Покривът на Европа (4158 м). Пътуването продължава 100 минути и започва от селцето Лаутербрунен до Клайне Шайдег. Следва прекачване и пътуване до гара Юнгфрауйох. През цялото пътуване се наслаждавате на уникална алпийска панорама – остри върхове, ски писти, тучни високопланински ливади, стада от крави – един от символите на Швейцария. При слизане на гара Юнгфрауйох се отправяте към панорамната тераса на обсерваторията „Сфинкс“, разположена на 3571 м надморска височина. Ще имате възможност  да излезете на открито и, при хубаво време, да видите чудна снежна панорама към околните ледници и планински върхове (Мьонх – 4107 м, Фишерхорн – 4049 м, Алечхорн – 4193 м и Юнгфрау – 4158 м), както и да си организирате закачлив бой със снежни топки. По време на престоя можете да посетите Ледения дворец, да хапнете топъл обяд и да си купите сувенири от надморска височина надвишаваща познатите места от България. Възможност за посещение на водопадите Трюмелбах.Със своите десет ледникови водопада в планината, достъпни през тунел , водопадите Трюмелбах са уникални . От тук се отводняват огромните ледникови стени на Айгер (3970 м), Мьонх (4107 м) и Юнгфрау (4158 м) с до 20 000 литра вода в секунда от водосборната площ на 24 квадратни километра, половината от които е покрита със сняг и лед целогодишно. Входния билет 14.00 CHFне е включен в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място.Важно: трябва да имате топли дрехи, планински обувки и слънчеви очила. Екскурзията не се препоръчва за хора със сърдечни и/или дихателни проблеми. Тези, които не желаят да се качват на железницата, няма да скучаят в Интерлакен, който е прекрасен курорт, изключително оживен през лятото – централната му улица „Хьоемате”, от която се открива прекрасна гледка към околните алпийски масиви, със сигурност няма да ги отегчи. Курортът предоставя незабравими гледки към връх Юнгфрау и прекрасна възможност за разходки, похапване и дори шопинг, но и не е лишен от забележителности – бихте могли да посетите църквата „Унтерзейн” или музея на туризма, който е устроен в реставрирана къща от XVII век и проследява възхода на областта на Юнгфрау като туристически център. Отпътуване за хотела. Нощувка в района на Берн.

3

ТРЕТИ ДЕН : Разглеждане на Берн - Разглеждане на Женева - Пешеходна разходка из Женева

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Берн.Разглеждане на Берн– стария град – „Беренплац“, „Марктгассе“ (централната улица на стария град), часовниковата кула, „Крамгассе“, Катедралата „Сен-Венсен“, Кметството, мечата яма, къщата на Айнщайн. Разглеждане на Женева - панорамен тур на международния квартал – „Плас де Насион”, Пале де Насион (седалище на ООН), седалището на Червения кръст. Пешеходна разходка из Женева – залива с 140-метровия фонтан и бреговете на езерото – разходка по кея на Мон Блан – десния бряг на езерото, острова на Жан-Жак Русо със статуята на големия френски философ и писател, разглеждане на стария град – „Плас Ньов”, „Плас дю Бур-дьо-Фур”, катедралата „Сен Пиер”, в която, в продължение на 23 години е служил самият Калвин (от Северната й кула се открива прекрасна панорама към езерото, града, планината Юра и Алпите), къщата Тавел (най-старата къща на Женева), Кметството, „Гран’ Рю”. Настаняване и нощувка в района на Женевското езеро.

4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН : Разглеждане на Лозана. - Веве - Разходка из Монтрьо

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Лозана (85 км). Разглеждане на Лозана.Пешеходна разходка из стария град на Лозана – „Плас дьо ла Палюд”, Кметството, Фонтана на Справедливостта, Катедралата, Пале дьо ла Рюмин, замъка „Сен-Мер“. Отпътуване за Веве. Живописно градче, разположено на езерото, в подножието на Савойските Алпи, известно и като люлка на швейцарската шоколадена индустрия. В Корсие-сюр-Веве е живял големият артист Чарли Чаплин от 1952 г. до смъртта си през 1977 г. Разходка по неотразимата крайбрежна алея. Разходка из Монтрьо – едно от най-прекрасните крайбрежни градчета по езерото, известно със своите дворци и вили от периода на Бел Епок, превръщащи го в „швейцарския лазурен бряг”. Отпътуване за Сион. Настаняване и нощувка в хотел в района на Сион.

5

ПЕТИ ДЕН : Цермат.  - връх Матерхорн - Разходка из Цермат - посещение на ледника Горнерграт - 132 CHF - или ледника Матерхорн - 126 CHF - 17 CHF - 8,5

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Цермат. Пристигане в Теш (около 75 км), откъдето със зъбчата железница се достига до Цермат – един от най-престижните швейцарски курорти, над който се издига величественият пирамидален силует на един от символите на Швейцария – връх Матерхорн (4478 м). Разходка из Цермат, в който царува атмосфера на ведрина, спокойствие и божествена красота и където можете да видите едни от първите планински хотели в Швейцария. Възможност за посещение на ледника Горнерграт /3089 метра надморска височина/ с влак /132 CHF/ или ледника Матерхорн /3883 метра/ с няколко лифта /126 CHF/. Билетите  не са включени в пакетната цена на екскурзията и се заплащат на място. Завръщане в Теш. Цената на билета за зъбчатата железница от Теш до Цермат и обратно, която е 17 CHFза възрастни и 8,5 CHF за деца  до 16 год, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. Отпътуване за Милано (200 км). Настаняване и нощувка в хотел в околностите на Милано.

6

ШЕСТИ ДЕН : Разглеждане на Лугано

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Лугано (75 км). Пристигане. Разглеждане на Лугано– градския парк, църквата „Санта Мария дели Анджоли”, съхраняваща три от най-красивите стенописа на Бернардо Луини (1480 – 1532 г.), кея на квартала „Парадизо”. Трансфер до летището. Късен следобед - полет на „България Ер“ Милано – София.

Условия за плащане, анулации и провеждане на програмата

При посещение на Швейцария Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в швейцарски франкове, от България.

Забележка:Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през ноември 2023 г. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

ВАЖНО: При нощувки в Италиятуристите заплащат задължително градска такса - 3 - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди или 5 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. При нощувки в Швейцария туристите заплащат задължително градска такса - около 5 CHF на човек на ден. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

Здравни изисквания:няма специални здравни изисквания.

Условия по договора

Условия за плащане:Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на самолетните пакети и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

  • ако прекратяването е до 18:00 ч. на втория работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 65 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 18:00 ч. на втория работен ден след сключването на настоящия Договор до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 65 до 21 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е 20 или по-малко дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

Медицинската застраховкакъм туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Поради нестабилните цени на авиогоривото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане в размер на промяната на цената на горивните такси. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.


Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

  1789лв
5 нощувки със самолет

Резервирай сега