Резервация

Цени и условия


2 нощувки

Автобус


01.01.1970

Екскурзия с автобус до Гърция: Солун, и Вергина

Код на програмата: RT-3342.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Дати и цени:

Хотели по програмата

Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел 3 или 2 звезди.

Забележка: Настаняването в хотелите на Олимпийската ривиера не включва ползването на климатик. Това се заплаща по желание на клиентите, на място - на рецепцията на съответния хотел и струва около 5-6 евро на стая на ден.


Цената включва

Транспорт с лицензиран автобус;
2 нощувки със закуски в хотел 3* или 2* на Олимпийската ривиера;
Водач – придружител по време на пътуването;
Описаната туристическа програма.

Цената не включва

Гръцка вечер (доплаща се на място);
Входни такси за манастирите, гробницата на Филип II Македонски;
Градска такса (city tax);
Медицинска застраховка – 2 лв на човек на ден;
Разходи от личен характер.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Програма:

1

ПЪРВИ ДЕН: Солун - Панорамна обиколка на града

ПЪРВИ ДЕН – 04.00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив; 04:30 ч. – бензиностанция „Шел“ Пазарджик – трансфер до София (за тези, които желаят);  07.00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор 43. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Спирки:  „Макдоналдс“ с. Студена в 07:30 ч.; Дупница (автогара) в 08.00 ч; Благоевград (бензиностанция „Газпром“) в 08.30 ч., Сандански (бензиностанция „OMV“) в 09:00 ч. Пристигане в Солуноколо обяд. Панорамна обиколка на града: Бялата кула, паметника на Александър Македонски, крепостта „Ептапиргио“, ротондата „Св. Георги”, арката на Галерий, пл. „Аристотел”, църквата „Св. Димитър”. Свободно време за посещение на музеи и пазаруване. Отпътуване за Олимпийската Ривиера. Настаняване в хотел. Нощувка.

2

ВТОРИ ДЕН : местността Метеора – природен феномен и уникален манастирски комплекс. - Разглеждане на два от шестте действащи манастира. - гръцка вечер с жива музика и фолклорна програма

ВТОРИ ДЕН – Закуска. 08:00 ч. – отпътуване за местността Метеора – природен феномен и уникален манастирски комплекс. В превод Метеора означава „висящ от небето”. Разглеждане на два от шестте действащи манастира.Свободно време за обяд. Входните такси за манастирите не са включени в пакетната цена на екскурзията и се заплащат на място – по 3 евро за всеки манастир. Връщане в хотела. Вечерта възможност за организиране на гръцка вечер с жива музика и фолклорна програма (на място). Нощувка.

3

ТРЕТИ ДЕН: Вергина - посещение на гробницата музей на Филип II Македонски и тази на внука му, Александър IV, син на Александър Велики.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Вергина. Вергинае столицата на древното македонско царство. В този град през 1977 г., след дългогодишни археологически проучвания, са открити останките от античния град Еге, столица на древната Македонска държава, приютяваща царския некропол. Възможност за посещение на гробницата музей на Филип II Македонски и тази на внука му, Александър IV, син на Александър Велики. В музея са изложени уникални предмети, открити при разкопките, като например десеткилограмово ковчеже от масивно злато, в което са съхранявани костите на Филип II Македонски; короната на Филип II Македонски, представляваща прекрасен венец от златни дъбови листа; портрет от слонова кост, на който майсторски са изваяни лицата на Филип, жена му Олимпия и на техния син Александър, бъдещият Александър Велики (входната такса за гробницата музей се заплаща допълнително на място – 12 евро). Следобед – отпътуване по маршрут Солун – Благоевград – София. Вечерта пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до „Шел“ Пазарджик и Пловдив.

Условия за плащане, анулации и провеждане на програмата

Забележки:

  • Входната такса за гробницата музей Филип II Македонски се заплаща допълнително на място – 12 евро);
  • Настаняването в хотелите на Олимпийската ривиера не включва ползването на климатик. Това се заплаща по желание на клиентите, на място - на рецепцията на съответния хотел и струва около 5-6 евро на стая на ден.

ВАЖНО! При нощувки в Гърциятуристите заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на 4 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 5 звезди, 3 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 4 звезди, 1,50 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 3 звезди и 0,50 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 2 и 1 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени. Важи както за индивидуални, така и за организирани пътувания. Таксата се прилага от хотели, апартаменти и студиа. Хотелите си запазват правото да откажат настаняване на всеки гост, който откаже да заплати таксата.

Здравни изисквания:няма специални здравни изисквания.


Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

  от 199 лв
2 нощувки с автобус

Резервирай сега