Резервация

Цени и условия


10 нощувки

Самолет


мар - апр

Екскурзия със самолет до Китай: Пекин, Шанхай, Макао, Сиян и

Код на програмата: RT-3925.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Дати:

31.03.2024 - 13.04.2024, 14.04.2024 - 27.04.2024

Цени:

31.03.2024 Кат. Хотели 4*
цена на възрастен в двойна стая 0лв
цена на човек в индивидуална стая 0лв
цена на трети възрастен в стая 0лв
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 0лв
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 0лв
14.04.2024 Кат. Хотели 4*
цена на възрастен в двойна стая 4799лв
цена на човек в индивидуална стая 5499лв
цена на трети възрастен в стая 4749лв
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 4549лв
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 4599лв

Хотели по програмата

Примерни хотели по програмата:
  Пекин - хотел Jiangxi Grand Hotel 4*, или подобен; 
  Сиан - хотел Tian Central Park Hotel 4*, или подобен;
  Денгфенг - хотел Chanwu Hotel Dengfeng 4*, или подобен;
  Шанхай - хотел Northern Hotel Shanghai 4*, или подобен;
  Хонг Конг - хотел Harbour Plaza 8 Degrees 4*, или подобен.

Цената включва

самолетни билети София-Пекин и Хонг Конг-София с включен чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг;
летищни такси;
вътрешни полети Джънджоу-Шанхай и Шанхай – Джухай или Макао с включен чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 5 кг;
билети за влак по маршрут Пекин-Сиан и по маршрута Сиан – Луоян;
билет за ферибот Макао-Хонг Конг;
10 нощувки със закуски и вечери в хотели 4*;
всички трансфери по маршрута;
екскурзоводско обслужване;
входни такси за туристическите обекти по програмата;
водач – придружител от туроператора.

Цената не включва

Tакса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 150 лв. на човек (туроператорът съдейства за издаване на визата);
Вечерна разходка с корабче по река Хуанпу в Шанхай;
Изкачване на телевизионната кула „Перлата на Ориента” (468 м) в Шанхай;
Посещение на Акробатично шоу;
Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;
Бакшиши за местен екскурзовод и шофьор – около 5-6 USD на турист на ден (заплащат се на място - задължително на местния екскурзовод);
Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден;
Застраховка „Отмяна на пътуване”;
Антигенен тест;
Разходи от личен характер.

Допълнителни услуги (срещу доплащане)

 • Такса за издаване на виза - 150 BGN;
 • Акробатично шоу - 110 BGN;
 • Телевизионната кула Перлата на Ориента - 75 BGN;
 • Разходка с корабче в Шанхай - 95 BGN;

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Програма:

1

ПЪРВИ ДЕН :

ПЪРВИ ДЕН – 18.30 ч. среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 21:10 ч. отпътуване за Истанбул с полет на Турските авиолинии. Кацане в Истанбул в 22:35 ч. местно време.

2

ВТОРИ ДЕН: Фото пауза на известния Олимпийския комплекс.

ВТОРИ ДЕН – 01:25 ч. полет за Пекин. 15:35 ч. кацане на летището в Пекин. Фото пауза на известния Олимпийския комплекс. Трансфер до хотела в Пекин. Настаняване. Вечеря. Нощувка в Пекин.

3

ТРЕТИ ДЕН : Екскурзия до Великата китайска стена – едно от седемте чудеса на света. - Посещение на фабрика за производството на нефритени изделия.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена – едно от седемте чудеса на света.Изграждането й е започнало още през IV в. пр. н.е. и днес тя е най-големият архитектурен паметник в света и едно от малкото неща, създадени от човек, които са видими от земната орбита с просто око. Оприличавана на гигантски дракон, тя представлява серия от укрепления, изграждани от няколко династии с цел защита на северната граница на Китайската империя. Посещение на фабрика за производството на нефритени изделия. Обиколка с рикша из традиционни тесни улички, наречени „хутонг“. Кратка разходка покрай езерото „Хоухай“ и традиционен обяд в местно семейство. Свободно време. Вечеря. Нощувка в Пекин.

4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН : Обиколка на Пекин - Посещение на най-голямата древна дървена конструкция в света - „Забранения град” с Императорския дворец - Разглеждане на „Небесния храм” - Посещение на Храма Лама /Храмът на Хармонията/ - Посещение на фабрика за произво

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Обиколка на Пекин - площад „Тянaнмън”, символа на китайската нация. Посещение на най-голямата древна дървена конструкция в света - „Забранения град” с Императорския дворец, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Днес дворецът е със статут на музей. Разглеждане на „Небесния храм”, храмов комплекс, символ на града. Посещение на Храма Лама /Храмът на Хармонията/ – най-големият храм на тибетския будизъм в Пекин. Посещение на фабрика за производство на перли. Вечеря “Патица по Пекински”. Нощувка в Пекин.

5

ПЕТИ ДЕН : Посещение на Летния дворец - Сиан

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Посещение на Летния дворец, известен с императорската си градина, чието име в буквален превод означава „Градина на хармонията и здравето”. Следобед трансфер до гарата. Отпътуване с бързия влак за Сиан. Пристигане в град Сиан, разположен в сърцето на страната – Централен Китай. Градът е една от четирите древни столици на Китай, играл важна роля по Пътя на коприната. Вечеря. Нощувка в Сиан.

6

ШЕСТИ ДЕН : Посещение на гробницата с Теракотената армия - Разходка до Великата пагодa на голямата дива гъска. Разглеждане на бившият конфуциански храм - представление-спектакъл „ Династия Тан”

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Посещение на гробницата с Теракотената армия, най-популярната забележителност в Сиан. Над 8 000 глинени фигури в естествен ръст на войни, коне, каляски и други произведения на изкуството отпреди 2000 г., подредени за поход, охраняват гробницата на Императора и пътуването му към Отвъдния свят. Разходка до Великата пагодa на голямата дива гъска. Разглеждане на бившият конфуциански храм, сега най-старата и добре поддържана джамия в Китай „Голямата джамия”, разположена сред уличките на живописния мюсюлмански квартал на Сиан. Вечеря с типичните за района пелмени, съчетана с представление-спектакъл „ Династия Тан”с музика и танци. Трансфер до хотела. Нощувка в Сиан.

7

СЕДМИ ДЕН : Посещение на храмовия комплекс Лонгмен.

СЕДМИ ДЕН – Закуска – сух пакет. Трансфер до гарата. Отпътуване с влак за Луоян. Посещение на храмовия комплекс Лонгмен.Скалните ниши Лонгмен са един от най-добрите примери за китайско будистко изкуство. Трансфер до Денгфенг. Вечеря. Нощувка в Денгфенг.

8

ОСМИ ДЕН : посещение на манастира Шаолин

ОСМИ ДЕН – Закуска. Трансфер ипосещение на манастира Шаолин, който със своята над 1500-годишна история е един от най-старите манастири в Китай. Днес манастирът Шаолин е една от най-големите забележителности в Китай и се посещавана ежегодно от над 2 милиона туристи. Демонстрация на древни бойни изкуства от монасите на Шаолин. Трансфер до летището в Джънджоу за полет до Шанхай. Пристигане в Шанхай. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка в Шанхай.

9

ДЕВЕТИ ДЕН : Суджоу, известен като Китайската Венеция - Посещение на градината на майстора на мрежи - Посещение на старата градска порта и фабрика за коприна. Разходка из централната улица на града - вечерна разходка с корабче по река Хуанпу в Шанхай

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за град Суджоу, известен като Китайската Венециязаради множеството красиви канали, които го прорязват. Посещение на градината на майстора на мрежи, една от най-впечатляващите в Суджоу. Свободно време. Посещение на старата градска порта и фабрика за коприна. Разходка из централната улица на града, заобиколена от множество магазини, ресторанти и кафенета. Отпътуване за Шанхай. Вечеря. По желание вечерна разходка с корабче по река Хуанпу в Шанхай, по време на която ще можете да се насладите на невероятната феерия от цветове на осветените сгради и небостъргачи (с доплащане 95 лева на човек). Провежда се при минимум 10 записани и се заплаща и заявява предварително в България. Нощувка в Шанхай.

10

ДЕСЕТИ ДЕН : Туристическа обиколка на Шанхай - Посещение на градината Ю Юан и обиколка на стария на град. Разходка по крайбрежната улица „Бунд” - Разглеждане на улица „Нанкин” - и Площада на народа. - качване на телевизионната кула „Перлата на Ориента” (

ДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Туристическа обиколка на Шанхай – финансовата столица на Китай. Посещение на градината Ю Юан и обиколка на стария на град. Разходка по крайбрежната улица „Бунд”, предоставяща величествена гледка към колониалните административни сгради, повечето от които датират от началото на XX век. Разглеждане на улица „Нанкин”, най-дългата търговска улица в Китай и Площада на народа.Свободно време. Възможност за качване на телевизионната кула „Перлата на Ориента” (468 м)– една от най-високите в Азия и в света (с доплащане 75 лева на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Организира се при минимум 10 записани. По желаниепосещение на акробатично шоу (с доплащане 110 лева на човек). Провежда се при минимум 10 записани и се заплаща и заявява предварително в България. Вечеря. Нощувка в Шанхай.

11

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН : Полудневна обиколка на Макао - посещение на някое от казината на града.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Трансфер до летището за полет до Джухай или Макао. Трансфер до центъра на Макао - един от най-впечатляващите градове в Азия, с богато китайско и португалско културно наследство. Свободно време за обяд. Полудневна обиколка на Макао - разглеждане на руините на катедралата „Св. Павел” (ЮНЕСКО) и храма „А-ма”, най-старият в града. Днес Макао е известен с развлеченията и хазарта, наричан е още „Китайския Лас Вегас”. Възможност за посещение на някое от казината на града.Трансфер до пристанището. Отпътуване с ферибот за Хонг Конг. Пристигане в Хонг Конг. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Хонг Конг.

12

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН : Обиколка на Хонг Конг - Изкачване с фуникуляр до връх Виктория - Посещение на пристанището Абърдийн и разходка с рибарска лодка - пазара „Стенли маркет”.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Обиколка на Хонг Конг. Изкачване с фуникуляр до връх Виктория, откъдето се открива величествена гледка към „гората” от небостъргачи и морския залив. Посещение на пристанището Абърдийн и разходка с рибарска лодка. Свободно време за покупки напазара „Стенли маркет”. Вечеря в традиционен китайски ресторант. Трансфер до летището за полет до Истанбул. Отпътуване за Истанбул с полет на Турски авиолинии в 23:00 ч.

13

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН :

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН – Кацане в Истанбул в 05:25 ч. Полет за София в 07:25 ч. Кацане на летището в София в 08:25 ч..

Условия за плащане, анулации и провеждане на програмата

Към дата 28.08.2023 г., за всички граждани пристигащи в Китай, отпада изискването за представяне на резултат от направен антиген тест в рамките на 48 часа преди полета. От тази дата не се предвиждат вече никакви ограничителни мерки от епидемиологичен характер, при влизане на територията на Китай.

Полетно разписание:

 • София – Истанбул - 21:10 ч. – 22:35 ч.;
 • Истанбул – Пекин - 01:25 ч. – 15:35 ч.;
 • Хонг Конг – Истанбул - 23:00 ч. – 05:25 ч. +1;
 • Истанбул – София - 07:25 – 08:35 ч.

Продължителност на полетите:

 • София – Истанбул - 1 ч. и 30 мин.;
 • Истанбул – Пекин - 9 ч.и 10 мин;
 • Хонг Конг – Истанбул - 11 ч. и 25 мин.;
 • Истанбул – София - 1 ч. и 10 мин.

Забележка:Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през август 2023 г. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

Местна Валута:Китайски Юан

Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай: Международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане и копие на паспорта от страницата със снимката. Копието се предоставя поне 40 дни преди датата на отпътуване.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания. 

Цените на организираните екскурзии са пакетни, публикувани са на интернет страницата на Организатора и са изработени при следния курс: един щатски долар = 1,79 лева.

При настъпила съществена промяна във валутния курс общата пакетна цена подлежи на корекция. Нейното увеличение (намаление) следва да бъде икономически обосновано и да съответства на изменените разходи. Правото за корекции на цената (увеличение, намаление) е от изключителната компетентност на Организатора.

Забележка: Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.

Условия по договора

Условия за плащане:Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на самолетните пакети и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

 • ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 50 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор до 50 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 49 до 21 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 20 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

Медицинската застраховкакъм туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Поради нестабилните цени на авиогоривото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане в размер на промяната на цената на горивните такси. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.


Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

  4799лв
10 нощувки със самолет

Резервирай сега