Обща информация

Монсерат и Барселона, Каталуния

Екскурзия към програмата Почивка в Испания - Коста Брава с Барселона 2024 г.

Екскурзията "Монсерат и Барселона" може да посетите като част от ваканционната ни програма "Почивка в Испания - Коста Брава с Барселона 2024 г." - за повече информация за програмата натиснете тук.

Цена: 60 €/ 118 лв.

Продължителност: целодневна

Планината Монсерат се намира почти в географския център на Каталуния, на 40 км. северозападно от Барселона. Екскурзията ще ви даде възможност да се насладите на прекрасни пейзажи, да се полюбувате на необичайните форми на скалите и да изживеете една неповторима душевна наслада в манастира, разположен в едно от най-живописните места на страната. Планината Монтсерат е духовно място и природен парк с неповторима красота. Сред причудливите форми на скалите се издига бенедиктински манастир, построен в чест на Божията майка. Главното съкровище на манастира е скулптура в романски стил, изобразяваща Света Дева Мария. От векове наред пътешественици и поклонници от цял свят посещават Монтсерат, за да се преклонят пред „Моренетата“, както галено наричат каталунците своята покровителка.

Също така ще посетим Триумфалната Арка и парка Цитадела, където ще имате свободно време. Основните атракции на парка Цитадела са: палатата на трите дракона, централната Каскада и езерото. Паркът днес е любимо място на жителите на Барселона за почивка и отмора.

  60 €/ 118 лв.
целодневна

Намери оферта