Резервация

Цени и условия


6 нощувки

Самолет


01.01.1970

Екскурзия със самолет до Йордания: Петра, Мъртво море и Аман

Код на програмата: RT-4228.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Дати и цени:

Хотели по програмата

Хотели, които използваме при съответната ценова категория:

    Категория A - хотел 3 звезди в Акаба (хотел Al Raad Aqaba*** или подобен - цената е калкулирана за стая DOUBLE STANDART) и хотел 4 звезди на Мъртво море (хотел Dead Sea Ramada**** или подобен - цената е калкулирана за стаяDOUBLE STANDART); Категория B - хотел 4 звезди (хотел Days Inn Aqaba**** или подобен - цената е калкулирана за стаяDOUBLE STANDART) и хотел 4 звезди на Мъртво море (хотел Dead Sea Ramada**** или подобен - цената е калкулирана за стаяDOUBLE STANDART); Категория C - хотел 5 звезди в Акаба (хотел Oryx Aqaba***** или подобен - цената е калкулирана за стаяDOUBLE STANDART) и хотел 5 звезди на Мъртво море (хотел  Dead Sea Holiday Inn***** или подобен - цената е калкулирана за стаяDOUBLE STANDART); Категория D - хотел 5 звезди в Акаба (хотел Hyatt Regency Aqaba Ayla***** или подобен - цената е калкулирана за стаяDOUBLE STANDART) и хотел 5 звезди на Мъртво море (хотел Hilton Dead Sea Resort & Spa***** или подобен); Категория Е-хотел 5 звезди в Акаба (хотел Kempinski Hotel Aqaba***** или подобен - цената е калкулирана за стая DELUXE ROOM) и хотел 5 звезди на Мъртво море (хотел Hilton Dead Sea Resort & Spa***** или подобен).

Хотелите Al Raad***, Days Inn**** и Oryx Aqaba***** (категории А, В и С)са градски и нямат собствен плаж. Предлага се доплащане по 12 USD (или 20 лв.) на човек на ден за ползване на Berenice Beach Club - прекрасен частен плаж, отстоящ на около 15 мин. с кола от хотелите, с всички удобства, вкл. басейн. Цената включва:безплатен шатъл транспорт от хотелите до плажа 3 пъти дневно; входна такса, включваща изпозване на плажа и басейна с безплатни чадъри и шезлонги.

ВАЖНО:




    Настаняването в тройни стаи подлежи на препотвърждение. Не всички хотели разполагат с тройни стаи. В някои хотели трети възрастен или дете могат да се настанят само в апартаменти срещу по-висока пакетна цена;
    По заявка, можем да предоставим настаняване и в по-висока категория стаи в хотелите.

Цената включва

Самолетен билет за директен чартърен полет София – Акаба – София на АК „България Ер“;
летищни такси;
1 брой ръчен багаж до 7 кг;
1 брой чекиран багаж до 20 кг;
4 нощувки със закуски и вечери в избрания хотел в Акаба;
2 нощувки със закуски и вечери в избрания хотел на Мъртво море;
Трансфери летище – хотел – летище и Акаба – Мъртво море - Акаба;
Екскурзоводско обслужване на български език;
Водач – придружител от туроператора по време на цялото пътуване.

Цената не включва

специално упоменатите услуги с доплащане;
доплащане за ползване на плаж при хотели категории А, В и С;
медицинска застраховка;
застраховка "Отмяна на пътуване";
бакшиши за местен екскурзовод и шофьор (8 USD на турист на ден);
PCR и/или други тестове, в случай че са необходими;
Градска такса;
разходи от личен характер.

Допълнителни услуги (срещу доплащане)

  • Целодневна екскурзия до Петра и Малка Петра с обяд - 285 BGN;
  • Шнорхелинг и гмуркане в Червено море с обяд - 98 BGN;
  • Екскурзия до Мадаба, Небо и Аман - 98 BGN;
  • Екскурзия до Вади Рум с обяд - 128 BGN;
  • Екскурзия до Дана и замъка Монтреал - 128 BGN;
  • Доплащане за седалка LONG в самолета - 140 BGN;

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Програма:

1

ПЪРВИ ДЕН :

ПЪРВИ ДЕН – 07:15 ч. – 10:00 ч. - полет София – Акаба. Трансфер до избрания хотел в Акаба. Настаняване. Свободен ден. Възможност за плаж. Вечеря. Нощувка.

2

ВТОРИ ДЕН : целодневна екскурзия до Петра с обяд. - Посещение на Малката Петра и на съкровищницата Ал Барид

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Възможност за плаж. По желание – целодневна екскурзия до Петра с обяд.Древната столица на набатеите, Петра, наричана още Розовият град, се намира в тясна скална долина, като фасадите на сградите са издълбани в самите скали, които имат розов отенък. В древния град се влиза през естествена пролука в скалите. Посещение на основните забележителности - съкровищницата (обявена за едно от новите седем чудеса на света), амфитеатъра, набатейския водопровод и др. Обяд. Посещение на Малката Петра и на съкровищницата Ал Барид– археологически обект, съхраняващ храмове, изсечени в скалите, пещери и многоцветни стени. Тук атмосферата е много по-автенчична, отколкото в Петра. Екскурзията е с доплащане 285 лв. за възрастни и 155 лв. за деца до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, целодневна обиколка на Петра, екскурзоводско обслужване на български, входни такси; екскурзията се провежда при минимум 20 участника). Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3

ТРЕТИ ДЕН : шнорхелинг и гмуркане в Червено море с обяд

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Възможност за плаж. По желание – шнорхелинг и гмуркане в Червено море с обяд - с доплащане 98 лв. за възрастни и 88 лв. за деца до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва трансфер, 4 часова екскурзия с корабче, пълно оборудване за гмуркане, обяд с включена една напитка; екскурзията се провежда при минимум 10 участника). Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН :

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Трансфер до хотела на Мъртво море (около 280 км). Настаняване. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

5

ПЕТИ ДЕН : целодневна екскурзия до Мадаба, планината Небо и Аман - посещение на град Мадаба - връх Небо - посещение на стария град и новия град на Аман

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Възможност за плаж. По желание – целодневна екскурзия до Мадаба, планината Небо и Аман - с доплащане 98 лв. за възрастни и 59 лв. за деца до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва трансфер, посещение на град Мадаба:църквата „Свети Георги“, където се намира най-старата мозаечна карта, която показава Светите земи през VI век, заминаване към връх Небо -  разглеждане на францисканския манастир: останките от раннохристиянска базилика, където се намират много мозаечни портрети, това е мястото, откъдето Мойсей е видял обетованата земя, отпътуване за Аман, столицата на Хащемитското кралство: посещение на стария град и новия град на Аман,  дегустация на местната улична храна. Завръщане в хотела на Мъртво море. Вечеря. Нощувка.

6

ШЕСТИ ДЕН:

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Свободно време за плаж. Около 13.00 ч. – отпътуване за Акаба (около 280 км). Пристигане. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

7

СЕДМИ ДЕН : 1) Екскурзия до Вади Рум с обяд - 2) Eкскурзия - природния резерват Дана и замъка Монтреал.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Свободно време. Възможност за факултативни екскурзии: 1) Екскурзия до Вади Рум с обяд -  уникална природна забележителност (долина, издълбана в скалите и пясъка), недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Наричат я Лунната долина. Екскурзията включва трансфер от Акаба и обратно (70 км в една посока), обяд, двучасово сафари с джипове, по време на което ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, Изворите на Лорънс Арабски (известният филм от началото на 60-те години е сниман именно тук), както и на причудливите форми на скалите в региона (с доплащане 128 лв. за възрастни и 105 лв. за деца до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; провежда се при минимум 20 участника). 2) Eкскурзия - природния резерват Дана и замъка Монтреал.Отпътуване за резервата Дана – най-големият и най-красив природен парк в Йордания, в който ще се насладите на гледката на зелени равнини сред пясъчни дюни, на гори и на стръмни скалисти хребети. Продължаване към замъка Монтреал или Шобак, както е известен на арабски, разположен величествено на върха на един хълм сред пустинята. Ще се насладите на незабравима гледка към внушителния замък на кръстоносците, строен през XI, за да пази пътя към Светите земи от изток. Екскурзията е с доплащане 128 лв. за възрастни и 105 лв. за деца до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; провежда се при минимум 20 участника). Трансфер до летището. 19:00 ч. - 22:15 ч. – полет Акаба – София.

Забележка:Хотелските стаи се освобождават до 11:00 ч. и багажът се оставя на съхранение на рецепцията на хотела.

Условия за плащане, анулации и провеждане на програмата

Доплащане за седалка LONG в самолета (седалките на първия ред и тези на аварийните изходи, при които разстоянието за краката е по-голямо, отколкото при останалите места) – 140 лв. на седалка

Информация за превозвача:

Авиокомпния: “Юръпиън Еър Чартър” ЕАД

Адрес: София, ул. „Павел Красов“ 35

Лиценз: № BG-06

Тип самолет: AIRBUS 320 или Boeing McDonell Douglas – MD82

Местна Валута: Йордански динар

Паспортни и визови изисквания:за пътуване до Израел и Йордания е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от дата на завръщане. Туроператорът съдейства за издаване на Йорданска туристическа виза.

Здравни изисквания:няма специални здравни изисквания.

Забележка: цените са изчислени при валутен курс: 1,62 лв. за щатски долар към 01 юни 2021.При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира пакетната цена, съобразно промяната на валутния курс.


Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Хотели

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

  от 1285 лв
6 нощувки със самолет

Резервирай сега