Резервация

Цени и условия


7 нощувки

Самолет


01.01.1970

Екскурзия със самолет до Йордания: Петра, Мъртво море и Аман

Код на програмата: RT-3954.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Дати:

04.11.2023 - 12.11.2023

Цени:

04.11.2023 Кат. Настаняване в хотел 3* или 4*
цена на възрастен в двойна стая 2399лв
цена на човек в индивидуална стая 2886лв
цена на трети възрастен в стая 2299лв
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2249лв
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2299лв

Хотели по програмата


  Вади Рум: Luxury Rum Magic, Al Sultana Luxury Camp или подобен;
  Аман: Amman Rawa Hotel Suites 4* или подобен;
  Акаба: City Tower Aqaba 4* или подобен.

Цената включва

самолетен билет София-Акаба-София с „Ryanair”;
летищни такси;
1 бр. салонен багаж до 10 кг с  размери 40х25х20см;
2 нощувки със закуски и вечери в Аман;
2 нощувки със закуски и вечери в луксозен кемпсайт в пустинята Вади Рум;
3 нощувка със закуски и вечери в Акаба;
екскурзоводско обслужване на български по описаната програма;
сафари с джипове във Вади Рум;
слушалки по време на туровете;
входни такси за обектите по програмата;
трансфери по програмата;
транспорт с автобус;
водач-придружител;
йорданска туристическа виза;
всички такси за влизане/излизане в Йордания.

Цената не включва

медицинска застраховка;
застраховка "Отмяна на пътуване";
обяди;
Разходка с корабче с прозрачно дъно по Червено море с включен обяд – 97 лв. на човек;
бакшиши за местен екскурзовод и шофьор (55 USD на турист за цялата екскурзия);
PCR или антигенен тест, в случай че такива се изискват;
разходи от личен характер;
Ryanair Priority - 2 броя ръчен салонен багаж - един с размери 40х20х25 см и един с размери 55х40х20 см до 10 кг;
чекиран багаж до 10 кг с размери 55x40x20 см;
чекиран багаж до 20 кг с размери 119x119x 81 см.

Допълнителни услуги (срещу доплащане)

 • Разходка с корабче с прозрачно дъно по Червено море и включен обяд - 97 BGN;
 • RYANAIR Priority - кабинен багаж до 10 кг - цената подлежи на препотвърждение - 95 BGN;
 • Чекиран багаж до 10 кг в двете посоки - цената подлежи на препотвърждение - 109 BGN;
 • Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки - цената подлежи на препотвърждение - 157 BGN;

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Програма:

1

ПЪРВИ ДЕН:: възможност за разходка с корабче с прозрачно дъно по Червено море с включен обяд

ПЪРВИ ДЕН: 06:05 ч. – отпътуване от София с полет на авиокомпания Ryanair за Акаба. 10:05 ч. – пристигане на летището. Свободно време в Акаба или възможност за разходка с корабче с прозрачно дъно по Червено море с включен обяд (с доплащане 97 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; организира се при минимум 15 участника). Настаняване в хотела в Акаба. Свободно време за плаж и разходка. Вечеря. Нощувка.

2

ВТОРИ ДЕН:: Включен в цената транспорт до и вход за плаж в Акаба

ВТОРИ ДЕН: Закуска. Включен в цената транспорт до и вход за плаж в Акаба. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3

ТРЕТИ ДЕН:: Посещение на Петра - Вади Рум

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Петра (130 км). Посещение на Петра (ЮНЕСКО) – древната столица на набатеите. Петра, наричана още Розовият град, се намира в тясна скална долина, като фасадите на сградите са издълбани в самите скали, които имат розов отенък. В древния град се влиза през естествена пролука в скалите, наречена Сик. Посещение на основните забележителности - съкровищницата (обявена за едно от новите седем чудеса на света), амфитеатъра, набатейския водопровод и др. Отпътуване за Вади Рум (110 км) - уникална природна забележителност (долина, издълбана в скалите и пясъка), недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Наричат я още Лунната долина. Пристигане и настаняване в луксозен кемпсайт в пустинята. Тук ще можете да прекарате една нощ в пустинята и да се насладите на красивия пустинен залез и изящното звездно небе. Ще имате възможността да усетите невероятната атмосфера на бедуинския начин на живот и ще бъдете свидетели на традиционното приготвяне на храната им. Вечеря. Нощувка.

4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:: Двучасово сафари с джипове

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Закуска. Двучасово сафари с джипове, по време на което ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, Изворите на Лорънс Арабски (известният филм от началото на 60-те години е сниман именно тук), както и на причудливите форми на скалите в региона. Свободно време. Възможност за яздене на камили и разходка в пустинята. Вечеря. Нощувка.

5

ПЕТИ ДЕН:: посещение на замъка Шобак - крепостта Керак (Крак дьо Моаб)

ПЕТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване към Аман (320 км). По пътя – посещение на замъка Шобак, построен от крал Балдуин I през 1115 г. Той служи за защита на кръстоносците от нападенията на армията на Саладин, докато накрая пада след 18-месечна обсада през 1189 г. Продължваме на север към крепостта Керак (Крак дьо Моаб), един от най-големите и добре съхранени градове-крепости издигнати от кръстоносците в Леванта, в който за кратко е бил пленник самият Саладин. Пристигане в Аман. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

6

ШЕСТИ ДЕН:: Панорамна обиколка на Аман - Цитаделата на Аман - останките на Джераш - замъка Ажлун

ШЕСТИ ДЕН: Закуска. Панорамна обиколка на Аман. Посещение на Цитаделата на Аман– намира се на най-високия хълм в града, Джaбaл ал Кала, на около 850 метра надморска височина. Тази местност е обитавана от бронзовата епоха и цитаделата е заобиколена от стена, която е преустройвана няколко пъти през различни исторически периоди и е дълга 1700 метра. Отпътуване към Джераш и замъка Ажлун. Посещение на останките на Джераш– един от най-добре запазените римски градове в света. Разглеждане на триумфалната арка на император Адриан, хиподрума, форума, театъра, храма на Зевс, нимфеума. Отпътуване към замъка Ажлун, който представлява впечатляваща ислямска защитна крепост, построена през ХII век по време на кръстоносните походи. Крепостта е разположена на висок хълм, от където се разкрива прекрасната панорама към долината на река Йордан. Завръщане в Аман. Вечеря. Нощувка.

7

СЕДМИ ДЕН:: Посещение на Мадаба - планината Небо - Свободно време за плаж и кални бани на брега на Мъртво море

СЕДМИ ДЕН: Закуска. Посещение на Мадаба, наричан още „градът на мозайките“. Това византийско епископство приютява 14 църкви с огромна художествена стойност. Посещение на православната църква „Св. Георги“ с мозайки от VI век, представляващи географска карта на региона. Продължаване към планината Небо– мястото, на което, според Стария завет, Моисей за първи път вижда Обетованата земя и където древното писание казва, че той е погребан. От планината се открива прекрасна гледка към околността, като в ясно време може да се види Йерусалим. Отпътуване към Мъртво море. Свободно време за плаж и кални бани на брега на Мъртво море (на разположение има душове и кабини за преобличане). Калта на Мъртво море е била част от възстановителните и разкрасяващи процедури в Обетованата земя още от времето на Савската царица (X век пр. Хр.). Клеопатра също е идвала тук за лековитата кал. Завръщане в Акаба (275 км). Настаняване в хотел в Акаба. Вечеря. Нощувка.

8

ОСМИ ДЕН::

ОСМИ ДЕН: Ранна закуска (сух пакет). Трансфер до летище Акаба за полет до София с излитане в 10:40 ч. Пристигане в София в 12:50 ч.

Забележка:Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през октомври 2023. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно. Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание.

Условия за плащане, анулации и провеждане на програмата

Забележка:Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през октомври 2023 г. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно. Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание.

Местна Валута: Йордански динар

Паспортни и визови изисквания:за пътуване до Йордания е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от дата на пътуване. Туроператорът съдейства за издаване на Йорданска туристическа виза.

Здравни изисквания:няма специални здравни изисквания.

Към момента няма специални ковид изисквания за влизане в Йордания.

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,85 лв. за щатски долар към 12.10.2023 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

Условия по договора

Условия за плащане:Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на самолетните пакети и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

 • ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 50 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор до 50 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 49 до 21 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 20 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

Медицинската застраховкакъм туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Поради нестабилните цени на авиогоривото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане в размер на промяната на цената на горивните такси. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.


Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

  от 2399 лв
7 нощувки със самолет

Резервирай сега

Запишете се за Бюлетин

и получавайте ексклузивни отстъпки