Резервация

Цени и условия


6 нощувки

Самолет


окт - ное

Екскурзия със самолет до Израел и Йордания

Код на програмата: RT-4016.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0885 706 771, 0884 88 77 50, (02) 940 11 03, (02) 940 11 04 или Резервирай онлайн.

Дати:

17.10.2021 - 24.10.2021, 21.11.2021 - 28.11.2021

Цени:

17.10.2021 Кат. хотели категория 3* или 4*
цена на възрастен в двойна стая 1974лв
цена на човек в индивидуална стая 2299лв
цена на трети възрастен в стая 1954лв
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 1874лв
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 1904лв
21.11.2021 Кат. хотели категория 3* или 4*
цена на възрастен в двойна стая 1974лв
цена на човек в индивидуална стая 2299лв
цена на трети възрастен в стая 1954лв
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 1874лв
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 1904лв

Хотели по програмата

Настаняването е на база полупансион в хотели три звезди в Израел и в хотели четири звезди в Йордания.

Забележка:Настаняването на 3 - ти възрастен в стая е на допълнително легло.


Цената включва

самолетен билет с вкл.  летищни такси;
1 бр. салонен багаж до 7 кг и 1 бр. чекиран багаж до 20 кг;
трансфери по програмата;
6 нощувки със закуски и вечери;
1 обяд в Петра;
екскурзоводско обслужване на български език по описаната програма;
сертификат за хаджийство;
входни такси за обектите по програмата;
транспорт с автобус;
водач-придружител;
йорданска туристическа виза;
такси при преминаване на границата.

Цената не включва

специално упоменатите услуги с доплащане;
медицинска застраховка;
застраховка "Отмяна на пътуване";
бакшиши за местен екскурзовод и шофьор (8 USD на турист на ден);
PCR и/или други тестове, в случай че са необходими;
разходи от личен характер.

Допълнителни услуги (срещу доплащане)

  • Екскурзия до Вади Рум - 128 BGN;
  • Екскурзия до природния резерват Дана и замъка Монтреал - 128 BGN;
  • Доплащане за седалка LONG в самолета - 140 BGN;

Допълнителна информация и резервация на телефони 0885 706 771, 0884 88 77 50, (02) 940 11 03, (02) 940 11 04 или Резервирай онлайн.

Програма:

1

ПЪРВИ ДЕН : Посещение на Съкровищницата Ал Барид или „Малката Петра“

ПЪРВИ ДЕН – 07.15 ч. – 10.00 ч. - полет София - Акаба. Заминаване за Петра (125 км). Посещение на Съкровищницата Ал Барид или „Малката Петра“ – археологически обект, съхраняващ храмове, изсечени в скалите, пещери и многоцветни стени. Тук атмосферата е много по-автентична, тъй като е по-малко посещавана от туристи, но също толкова красива. Вечеря и нощувка в Петра.

2

ВТОРИ ДЕН : Посещение на Петра

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Посещение на Петра (ЮНЕСКО) – древната столица на набатеите. Петра, наричана още Розовият град, се намира в тясна скална долина, като фасадите на сградите са издълбани в самите скали, които имат розов отенък. В древния град се влиза през естествена пролука в скалите, наречена Сик. Посещение на основните забележителности - съкровищницата (обявена за едно от новите седем чудеса на света), амфитеатъра, набатейския водопровод и др. Обяд. Отпътуване за Аман (235 км). Настаняване. Вечеря. Нощувка.

3

ТРЕТИ ДЕН : Галилейското езеро - Посещение на Капернаум - Посещение на Табха - Посещение на Планината на блаженствата

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Израел и Галилейското езеро (185 км). Преминаване на границата. Посещение на Капернаум – древната синагога, в която е проповядвал Исус Христос и къщата на Св. Петър. Посещение на Табха, място, разположено на северозападния бряг на Галилейското езеро, където, според библейската традиция, се е случило Чудото с умножаването на хлябовете (когато Исус Христос успява със седем хляба и няколко риби да нахрани над 3000 човека). Посещение на Планината на блаженствата, откъдето се открива прекрасна гледка и се вижда цялото Галилейско езеро. Панорамна гледка към Голанските възвишения. Настаняване в Тиберия. Вечеря. Нощувка.

4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Кана Галилейска - Посещение на Назарет - Хайфа – панорамна обиколка на града - Тел Авив - Кесарея - Панорамна обиколка на Тел Авив - Разглеждане на стария град Яфо

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Назарет (32 км).  По пътя преминаване през Кана Галилейска, легендарното селище, където, по времето на една бедняшка сватба, Исус, по молба на Св. Богородица, превръща водата във вино, за да избави домакините от неловката ситуация да нямат с какво да черпят гостите си. Посещение на Назарет– мястото, на което Св. Богородица е получила Благата вест, че ще роди Спасителя и градът, в който Исус Христос е прекарал по-голямата част от живота си на Земята. Посещение на църквата „Благовещение“ и на църквата „Св. Йосиф“, построена на мястото на дома на Св. Йосиф и Св. Богородица. Отпътуване за Хайфа (45 км). Разглеждане на Хайфа – панорамна обиколка на града:германския квартал, планината Кармел, от която се открива прекрасна гледка към морето,  посещение на Бахайските градини. Отпътуване за Тел Авив (55 км). По пътя спирка при римския акведукт на античния град Кесарея. Панорамна обиколка на Тел Авив – пл. „Дизенгоф“, пл. „Ицхак Рабин“, крайбрежния булевард. Разглеждане на стария град Яфо, пристанището, църквата „Св. Петър“, парка Ха Писга с прекрасна гледка към залива и Тел Авив. Отпътуване за Витлеем (80 км). Настаняване. Вечеря. Нощувка.

5

ПЕТИ ДЕН : посещение на църквата „Рождество Христово“ във Витлеем - Панорамна обиколка на Йерусалим - разходка из стария Йерусалим - сертификат за хаджийство

ПЕТИ ДЕН – Ранно посещение на църквата „Рождество Христово“ във Витлеем, построена през IV век от император Константин Велики на мястото, на което се е родил Исус Христос. Закуска. Отпътуване за Йерусалим (10 км). Панорамна обиколка на Йерусалим– Елеонският хълм или Маслиновата планина - важно свещено място за трите авраамически религии (юдейството, християнството и исляма), откъдето се открива известната панорамна гледка към Йерусалим; Гетсиманската градина, едно от култовите места, свързани със Страстите Христови – посещение на Църквата на всички народи, пред чийто олтар се намира камъкът, на който Исус Христос произнася своята молитва в четвъртък преди Разпятието, посещение на православната църква „Успение Богородично“, в която, според преданията, се намират гробовете на Св. Йоаким и Св. Анна – родителите на Св. Богородица, гробът на Св. Йосиф, както и гробницата, в която апостолите погребват Св. Богородица; разходка из стария Йерусалим– Стената на плача, „Виа Долороса“, посещение на църквата „Възкресение Христово“, в която се намира Божи гроб и Голгота – мястото, на което е бил разпнат Исус Христос. Посещение на хълма Сион - църквата „Успение Богородично“, построена на мястото, където, според преданията, учениците на Исус Христос се събират след Възнесението; гроба на цар Давид и Сионската горница – стаята, в която се счита, че се е състояла Тайната вечеря; Фото пауза при сградата на Кнесета (парламента) и статуята на менора (седемстволния свещник). Получавате сертификат за хаджийство, издаден от Министерството по туризма. Завръщане в хотела във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

6

ШЕСТИ ДЕН: река Йордан - местността Кумран - Посещение на Каср Ал Яхуд - Мъртво море

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за река Йордан (70 км). Панорамна гледка към местността Кумран - мястото, където са намерени свитъците от Мъртво море – най-ранните ръкописи на Стария завет. Посещение на Каср Ал Яхуд– мястото, на което се предполага, че Св. Йоан Кръстител е извършил кръщението на Исус Христос. Възможност за къпане в река Йордан. Отпътуване за Йордания и Мъртво море. Преминаване на границата. Кратък престой на брега на Мъртво морес възможност за къпане. Продължаване към Акаба (330 км). Настаняване. Вечеря. Нощувка.

7

СЕДМИ ДЕН : Възможност за факултативни екскурзии 1. Екскурзия до Ваду Рум с обяд - 2. Eкскурзия природния резерват Дана и замъка Монтреал.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Стаите се освобождават до 11:00 часа, като багажа се оставя за съхранение в хотела. Свободно време. Възможност за факултативни екскурзии: 1. Екскурзия до Ваду Рум с обяд - уникална природна забележителност (долина, издълбана в скалите и пясъка), недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Наричат я Лунната долина. Екскурзията включва трансфер от Акаба и обратно (70 км в една посока), обяд, двучасово сафари с джипове, по време на което ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, Изворите на Лорънс Арабски (известният филм от началото на 60-те години е сниман именно тук), както и на причудливите форми на скалите в региона (с доплащане 128 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; провежда се при минимум 15 участника). 2. Eкскурзия природния резерват Дана и замъка Монтреал. Отпътуване за резервата Дана – най-големият и най-красив природен парк в Йордания, в който ще се насладите на гледката на зелени равнини сред пясъчни дюни, на гори и на стръмни скалисти хребети. Продължаване към замъка Монтреал или Шобак, както е известен на арабски, разположен величествено на върха на един хълм сред пустинята. Ще се насладите на незабравима гледка към внушителния замък на кръстоносците, строен през XI, за да пази пътя към Светите земи от изток. Екскурзията е с доплащане 128 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; провежда се при минимум 15 участника). Трансфер до летището. 19:00 ч. - 22:15 ч. – полет Акаба – София.

Условия за плащане, анулации и провеждане на програмата

Доплащане за седалка LONG в самолета (седалките на първия ред и тези на аварийните изходи, при които разстоянието за краката е по-голямо, отколкото при останалите места) – 140 лв. на седалка

Информация за превозвача:

Авиокомпния: “Юръпиън Еър Чартър” ЕАД

Адрес: София, ул. „Павел Красов“ 35

Лиценз: № BG-06

Тип самолет: AIRBUS 320 или Boeing McDonell Douglas – MD82

Местна Валута: Израелски шекел и Йордански динар

Паспортни и визови изисквания:за пътуване до Израел и Йордания е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от дата на завръщане. Туроператорът съдейства за издаване на Йорданска туристическа виза.

Здравни изисквания:няма специални здравни изисквания.

Забележка: цените са изчислени при валутен курс: 1,62 лв. за щатски долар към 01 юни 2021.При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира пакетната цена, съобразно промяната на валутния курс.


Допълнителна информация и резервация на телефони 0885 706 771, 0884 88 77 50, (02) 940 11 03, (02) 940 11 04 или Резервирай онлайн.

  1974лв
6 нощувки със самолет

Резервирай сега

Запишете се за Бюлетин

и получавайте ексклузивни отстъпки