Обща информация

Екскурзия до Перу - Изгубеният свят на инките

Колко могъща може да е силата на едно свещено място? Има ли друго място, където сътвореното от хората и изваяното от природата да се съчетават с такава поразителна красота? Вижте Мачу Пикчу – съкровището на Андите и си отговорете сами! Легендарният Мачу Пикчу е разположен в непристъпните Анди на 2500 м н. в. За инките Мачу Пикчу бил място за магия и тайнства. Как ли са се чувствали непосветените, когато на зимното слънцестоене си проправяли път по пътеките към планинския връх? Стояли в хладината на изгрева, а със засилването на светлината, както предсказвали жреците, камъкът оживявал и слънчевите лъчи се процеждали по издълбаните от светите хора бразди... С нахлуването на испанците, империята на инките се разпаднала, но Мачу Пикчу останал невредим.
През следващите 300 г. Мачу Пикчу спял в покой, необезпокояван в прегръдките на джунглата. Град, споменаван само в легендите. После, в началото на 20 в., американският преподавател по история Хайръм Бингъм, ръководен от старите ръкописи, се изкачил до „Великия връх”. Древният град отново се събудил за всички, търсещи ново начало...

Резервация

Цени и условия


12 нощувки

Самолет


01.01.1970

Код на програмата: PTC-38.

Предимства на програмата

 
Очаквайте нови дати! Лима – Свещената долина – Мачу Пикчу – Куско – Пуно – ез. Титикака – Ика – линиите Наска – Хуакачина – Паракас - Лима

 

Прeдимства да изберете програмата на Туроператора:
Тази програма се провежда за 22-ри път!
Включени 2 вътрешни полета - без дълги нощни преходи с автобус!
Добре балансирана програма – умерено темпо и достъчно време за разглеждане!
✓ Настаняване в подбрани 4* хотели - удобство и комфорт по време на Вашето пътуване!
✓ Включени 2 нощувки в Свещената долина на Инките и една до Мачу Пикчу, за да усетите напълно зареждащата сила на тези мистични места!
✓ Възможност за изкачване на впечатляващия връх на Андите – Уайна Пикчу, откъдето Инките са посрещали изгрева на слънцето със специални ритуали!
✓ Включени 3 вечери и 3 традиционни перуански обяда!
✓ Включена допълнителна застраховка "Изгубен багаж"!
✓ Сигурност и качество – над 40 групи годишно до 6-те континента!

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Дати:

Очаквайте нови дати!

Цени:

Цена на човек в двойна стая: Стандартен пакет
Цена на основен пакет на човек в двойна стая при група от 15 – 20 туристи 6 665 лв
Цена на летищни такси * 670 лв
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО 7 335 лв

Общата цена на пътуването включва:

• самолетни билети София–Мадрид–София с включени летищни такси;
• самолетни билети Мадрид - Лима–Куско / Хулиака–Лима - Мадрид с включени летищни такси;
• 12 нощувки в хотели 4* в Перу;
• 12 закуски, 3 вечери и 3 обяда по програмата в Перу;
• дегустация на местни вина в Ика;
• всички трансфери и турове по програма с климатизиран туристически автобус, съобразен с броя на групата;
• входни такси на посещаваните обекти, описани в програмата;
• туристическа обиколка на Лима;
• целодневна обиколка на Свещената долина;
• посещение на Мачу Пикчу и туристическа обиколка;
• билет за влак Vistadome: Олантайтамбо - Мачу Пикчу - Куско;
• туристическа обиколка на Куско;
• екскурзия с лодка по езерото Титикака до островите Урос и остров Такиле;
• посещение на оазиса Хуакачина с екскурзовод;
• водач-преводач от Туроператора;
• местно екскурзоводско обслужване;
• подробна предварителна туристическа информация за Перу;
• застраховка „Изгубен багаж“;
• застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове (вижте приложените към програмата Общи условия на ЗАД „Армеец”).
* Летищните такси към момента на публикуване на офертата (26.02.2019) са в размер на 670 лв на човек и се фиксират към датата на доплащане – 02.08.2019, поради честата им променливост!

Общата цена на пътуването не включва:

•Такса обслужване на местни екскурзоводи и шофьори - 70 лв на човек;
• вечеря с интересна програма в Лима при 10 туристи: 40 USD на човек;
• трекинг тур до Уайна Пикчу с водач от Туроператора и включена входна такса за повторно посещение на Мачу Пикчу при 10 туристи: 130 USD на човек;
• полет над платото Наска от летище Ика при 10 туристи с включени трансфери и водач от Туроператора: 180 USD на човек (провежда се при благоприятни климатични условия);
• екскурзия с лодка до Балестовите острови в Тихия океан с водач от Туроператора при 10 туристи: 33 USD на човек;
• посещение на фонтаните в Лима с водач от Туроператора при 10 туристи: 17 USD на човек;
• застраховка "Отмяна на пътуването" при отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване;
• напитки по време на хранене и разходи за лични нужди.

Важно!

• Цената е валидна при група от минимум 15 туриста.
• Необходими документи за записване: копие/данни от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на екскурзията; подписан договор с Туроператора и депозит в размер на 2000 лв на човек;
• Тази екскурзия е препоръчителна за хора с добро здравословно състояние до 70 г.
• Поради високата надморска височина на някои от посещаваните градове, при записване е необходимо представяне на бележка от личния лекар, че съответното лице не страда от проблеми на дихателните органи и сърдечно-съдовата система.
• Плащането става в брой в лева, с кредитна карта или по банков път: Туроператора, РАЙФАЙЗЕН БАНК, гр. София, бул. "Христо Ботев" 53 А,
IBAN: , BIC: .
• Краен срок за събиране на групата: 14.06.2019;
• Доплащане на общата цена на пътуването става до: 02.08.2019.
• За посещение на Перу не се изисква виза и за районите, включени в тази програма, няма задължителни ваксини.
• Всички допълнителни екскурзии се провеждат при минимум 10 туриста. Те се заявяват при записване и се заплащат предварително в офиса на Туроператора заедно с доплащането на пакета.
• Цените са изготвени при курс 1USD=1,73 лева на ОББ към 26.02.19 и при увеличение на валутния курс на щ. долар към лв с повече от 3%, Туроператора си запазва правото да промени остатъка от общата цена към деня на доплащане, който е 02.08.2019. Взема се под внимание курс продава на ОББ.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.
• Туроператора не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на превозвачите.

Туроператора има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗАД «Армеец» с адрес на управление гр. София, ул. Стефан Караджа 2.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Ден 1/02 октомври, сряда/ София – Мадрид – Лима

Излитане от летище София с авиокомпания Wizz Air в 16:55 за Мадрид. Кацане в 19:50. Продължение за Лима с авиокомпания Air Europa в 23:55. Нощувка в самолета.

Ден 2/03 октомври, четвъртък/ Лима

Кацане в Лима в 04:30. Посрещане, трансфер и настаняване веднага в хотел Mercure Ariosto Lima 4*, разположен в модерния квартал Мирафлорес. След закуска и време за освежаване, полудневна панорамна обиколка на „Града на кралете”: посещава се главния площад „Пласа Майор”/ЮНЕСКО/, оригинално запазен от създаването му през 1535 г. и се разглеждат отвън сградите на Правителствения дворец; на Кметството; на къщата Ойдор и на двореца „Торе Тагле”. Посещение на Катедралата и манастира „Сан Франциско”. Специалният акцент по време на обиколката е влизането в Каса Алиага – най-старото и най-добре запазено колониално имение в цяла Америка, притежавано от една и съща фамилия от 1535 г. до днес. Продължение към частния музей „Ларко Херера” и неговата уникална колекция от произведения на изкуството, мумии, перуански тъкани, еротична керамика и др. Турът завършва с панорамна обиколка на Тихоокеанското крайбрежие на Лима със стоп при красивия Parque del Amor и при Larcomar - най-големият шопинг комплекс на крайбрежието, откъдето се разкрива невероятна панорамна гледка към океана. Свободно време за вечеря. По желание посещение на ресторант с включена вечеря и шоу програма с коне и традиционни танци и музика. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 3/04 октомври, петък/Лима – Куско – Свещената долина

Закуска. Трансфер до летище и в 13:00 полет до „Златния град” на Инките Куско. В 14:21 пристигане в Куско, посрещане и директно отпътуване за Свещената долина, разположена на 60 км от Куско и 2800 м н.м, близо до малкото градче Юкай, следвайки живописните извивки на свещената река Урубамба. Настаняване в хотел Sonesta Posada 4*. Свободно време за аклиматизация и почивка. Включена вечеря в хотела и нощувка.

Ден 4/05 октомври, събота / Свещената долина – Олантайтамбо

Закуска. Целодневна екскурзия в Свещената долина и главния град в нея – Олантайтамбо, построен при управлението на Пачакутек, най-успешният владетел на Инките. Разглеждат се запазените руини от цял комплекс сгради, които включват Цитаделата, Храма на Слънцето и жилищата на древните Инки, живописно разположени в долината на река Урубамба. По пътя се посещава ферма за отглеждане на лами, както и пъстрия индиански пазар в Писак. В рамките на деня включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 5/06 октомври, неделя/Свещената долина – Мачу Пикчу

Закуска. Ранно заминаване с панорамен влак – Vistadome от Олантайтамбо до Мачу Пикчу, за да се срещнем с една от най-големите загадки в света. Специалният туристически влак се придвижва по стръмните склонове на Андите и през остъкления си таван позволява безупречна гледка към каньона, който води през Свещената долина към джунглата и Мачу Пикчу. Трансфер с автобус от Агуас Калиентес до Мачу Пикчу, намиращ се на 2430 м н. в. и състоящ се от 200 постройки, изградени сред невероятен природен декор. Обиколка с местен екскурзовод на комплекса. Величието на природата тук сякаш е породила и гениалността на древните Инки да сътворят с изключителна прецизност този уникален град! Свободно време за самостоятелна разходка и снимки на Мачу Пикчу. Следобяд настаняване в хотел Еl Mapi 4*, в Агуас Калиентес. Нощувка.

Ден 6/07 октомври, понеделник/ Мачу Пикчу – Куско

Закуска. По желание ранно ставане и повторно посещение на Мачу Пикчу с наблюдаване на изгрева на слънцето над сакралното за Инките място. Възможност за кратък едночасов трекинг тур до Уайна Пикчу – в превод „Младия връх”, висок 2720 м, откъдето най-добре се разкрива гениалното творение на древните строители. Следобед отпътуване с влак от Агуас Калиентес до малкото градче Порой, откъдето с автобус продължаваме до Куско, Златния град” на Инките, разположен на около 3 250 м н. в. Настаняване в хотел Jose Antonio 4*. Свободно време за аклиматизация, почивка и първа вечерна разходка из красивия исторически град (ЮНЕСКО). Нощувка.

Ден 7/08 октомври, вторник/ Куско

Закуска. Организирана полудневна обиколка на Куско, включваща разглеждане на най-внушителния строеж от епохата на Инките – впечатляващата крепост Саксайхуаман, разположена над града, централния комплекс Кориканча, известен като «Храма на Слънцето» и Катедралата. Връщане в хотела и свободно време за самостоятелно разглеждане на града, пазаруване и вечеря в някой от многобройните ресторанти, част от които предлагат местна фолклорна програма. Нощувка.

Ден 8/09 октомври, сряда/ Куско – Пуно

Закуска и отпътуване за Пуно, пристанище на езерото Титикака – най-високото плавателно езеро в света, разположено на 3 800 м н.в. По пътя посещение на бароковата църква от 17 в. при Андауалияс, често наричана «Американската Сикстинска капела» заради впечатляващите си фрески. Обяд в местен ресторант по пътя. Продължение и разглеждане на руините от Храма на Виракоча, разположен край малкото индианско градче Ракчи. Кратък стоп в крайпътното градче Пукара и пристигане в Пуно в късния следобяд. Настаняване в хотел Jose Antonio 4*,разположен на брега на езерото Титакака. Тук, от панорамната тераса на хотела, при подходящо време може да се насладите на един от най-красивите залези в Перу. Нощувка.

Ден 9/10 октомври, четвъртък/ Пуно

Закуска. Сутринта екскурзия с лодка до островите Урос, където живеят така наречените “езерни хора”. Те са изградили своите наколни жилища върху платформи от тръстика и изцяло се изхранват и преживяват от езерото. Запознаване с техните обичаи, съхранили в най-истински вид традициите на предците им. Продължение към остров Такиле, населен от „такиленьос” друга индианска народност, говорещи езика кечуа и също запазили древните си обичаи и атрактивни традиционни облекла. Включен обяд на острова в местен ресторант и връщане в хотела. Нощувка.

Ден 10/11 октомври, петък/ Пуно – Лима – Ика

Закуска. Посещение на уникалните гробници при Силустани, намиращи се на брега на красивата лагуна Умайо и трансфер до летището в Хулиака за полет за Лима в 13:14. Кацане в Лима в 14:48, посрещане и трансфер до Ика – град в пустинята на южно Перу, удобно разположен на Панамериканската магистрала. Настаняване в хотел Vinas Queirolo 4*. Включена вечеря и нощувка.

Ден 11/12 октомври, събота/ Ика – Наска - Ика

След закуска за всички желаещи да летят над платото Наска – трансфер до летището в Ика, откъдето се пролита разстоянието от 136 км до Наска. Полетът над платото Наска е единственият начин да се видят мистериозните линии, издълбани в пясъчната скала преди повече от 2000 години и останали непокътнати от ерозията. Желаещите ще имат уникалната възможност да видят над 32 фигури, с огромни размери, наподобяващи маймуна, паяк, пеликан, кондор, риба, влечуги и др., за произхода на които съвременната наука все още не е дала окончателен отговор. Следобед посещение на красивия оазис Хуакачина и свободно време за обяд и снимки на езерото и дюните. Връщане в хотела Vinas Queirolo 4* в Ика, където ще се насладите на обиколка сред лозята с включена дегустация на вино. Включена вечеря и нощувка.

Ден 12/13 октомври, неделя/ Ика – Лима

Сутринта ранна закуска в хотела. След това за всички желаещи предстои едно вълнуващо морско пътешествие с моторна лодка до Балестовите острови, част от Националния резерват Паракас, където живеят морски лъвове, тюлени, делфини и много видове птици – една наистина уникална конгломерация от екзотични морски обитатели, защитена от ЮНЕСКО. Отпътуване обратно за Лима. Настаняване в хотел Mercure Ariosto Lima 4*. Вечерта по желание може да се включите в нощния ни тур, по време на който ще посетим „Магическия кръг на водата”– 13 интерактивни фонтана с много цветове, светлини и музика. Фонтаните са уникални за Латинска Америка и са влезли в рекордите на Гинес. Те са голямо забавление за малки и големи. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 13/14 октомври, понеделник/ Лима – Мадрид

Закуска. Трансфер за летище и полет до Мадрид в 10:40. Нощувка в самолета.

Ден 14/15 октомври, вторник/ Мадрид - София

Кацане в Мадрид в 05:10 и продължаване с полет на авиокомпания Bulgaria Air за София в 12:30. Кацане в София в 16:45. Край на програмата.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

  от 6665 лв
Очаквайте нови дати! Лима – Свещената долина – Мачу Пикчу – Куско – Пуно – ез. Титикака – Ика – линиите Наска – Хуакачина – Паракас - Лима

Резервирай сега