Обща информация

Констанция Балнеохотел на „ПРО” ЕАД, Долна баня

Почивка в Долна баня, България

Цени и пакети за хотела →

За избрания от Вас хотел в момента няма актуални ценови предложения.
Може да прегледате актуалните ни предложения за Почивки в България, Почивки в Долна баня или актуалните ни промоции.

Констанция хотел се намира в курорт Вили Костенец, в непосредствена близост до красивия Констенски водопад и е част от веригата хотелски комплекси на “Профилактика, Рехабилитация и Отдих” ЕАД, предлагащи услуги в сферата на балнеолечебния, конгресен и планински туризъм.


Местоположение на Констанция Балнеохотел на „ПРО” ЕАД:

Настаняване в Констанция Балнеохотел на „ПРО” ЕАД:

Балнеохотел „Констанция” предлага 280 легла, разположени в 134 стаи и 6 апартамента. Във всички стаи има телевизор с кабелна телевизия.

Удобства в хотела:

ОСНОВНИ УСЛУГИ
На разположение на гостите неохраняем паркинг и платен паркинг с видеонаблюдение, лятна градина, детска площадка и интернет в общите части.
Ресторант
Лоби бар
Телевизор
Мини бар/Хладилник
Климатик
Конферентна зала
Сешоар
Вътрешен минерален басейн
Външен минерален басейн
Ютия
Асансьор
Копирни услуги
РЕЛАКСИРАЩИ ПРОЦЕДУРИ
Вътрешен минерален басейн
Външен минерален басейн
Сауна
Парна баня
Джакузи
Солариум
Масажи

Хранене и развлечения:

На разположение на гостите са ресторант с 200 места, дневен бар.

Спа и отмора в Констанция Балнеохотел на „ПРО” ЕАД:

Забележителни природни обекти са Костенския водопад и Костенското езеро. В община Костенец се намират 150 годишния храм "Св. Архангел Михаил" (с. Костенец), манастира „Свети Спас“, храма „Св. Великомъченик Георги”, църквата "Св. Панталеймон" и параклисите „Св. Илия”, „Св. Петка”. Запазени са надгробни могили, останки от 11 антични селища и селища от бронзовата, ранно- и късно-желязната епоха. Крепостта Траянови врата, датирана от римско време, но влязла в българската история с поражението, което през 986 г. цар Самуил нанася на император Василий II.

МИНЕРАЛНИ ВОДИ

Минералната вода е 47°С - слабо минерализирана, хидрокарбонатна, сулфатно-натриева, леко флуорна, с малко количество радон, много ниска обща водна твърдост. Изворите са били известни още в древността, тъй като в района на Костенец са запазени останки от римски терми, балнеологични съоръжения, нимфеуми. Специфичният ефект на тази вода се дължи предимно на хидрокарбонатния анийон, особено важен за поддържане на алкално-киселинното равновесие, подобрява обмяната. Сулфатните анийони стимулират храносмилането, помагат за отстраняване на токсини.

Бизнес удобства в Констанция Балнеохотел на „ПРО” ЕАД:

Балнеохотел "Констанция" е подходящ за провеждане на семинари, бизнес-срещи и конференции. Разполага с три конферентни зали: едната е до 120 места, втората до 60 места и третата - до 30 места. Оборудвани са с флипчарт, екран и мултимедия.

Вижте тук цените за хотела →

Цени и пакети

Цени за хотелско настаняване: