Разпродажба на последни места за Великден и майски празници Испания, Португалия, Кипър 2016
Резервирай онлайн

(02) 940 11 03, 0884 241 988

 

Екскурзия в Италия с автобус - Магията на Алпите - Планини и езера

София – Тревизо – Верона - Милано – Лугано – Комо – Милано - Стреза - Верона - София

Дати и цени:

Дати Цени
17.05.2015 599 лв
21.06.2015 599 лв
19.07.2015 599 лв
16.08.2015 599 лв
20.09.2015 599лв
25.10.2015 599 лв
17.04.2016 599 лв

Цената включва:

 1. Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
 2. 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Тревизо/Конелиано
 3. 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Милано
 4. 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Верона
 5. Пешеходни разходки в Кортина д`Ампецо, Стреза, Леко, Беладжо, Лугано и Комо
 6. Еднодневна екскурзия по езерото Гарда (билета за корабчето се заплаща допълнително)
 7. Организирано посещение на вила "Карлота" (входната такса се заплаща допълнително)
 8. Екскурзия "Един ден през Доломитите"
 9. Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
 10. Екскурзоводско обслужван

Цената не включва:

 1. Билет за лифта "Фалориа" (17 EUR); Комбиниран билет за галерия "Марио Римолди", палеонтоложкия музей "Риналдо Дзардини" и етнографския музей в Кортина Д'Ампецо (8 EUR); Билет за лифта до Мотароне (18 EUR); Входна такса за музея "Швейцария в Миниатюри" (19 CHF, за деца - 10 CHF); Билет за зъбчатата железница до Брунате (5,50 EUR); Двупосочен билет за корабче от Леко до Беладжо (около 13,2 EUR); Двупосочен билет за корабче от Стреза до Изола Бела (около 6 EUR); Билет за корабче по Лаго ди Гарда (около 30 EUR); Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт Входна такса за вила "Карлота" (9 EUR) Входни такси за вилата на Катул (4 ЕUR) и крепостта (5 ЕUR) в Сирмионе Входна такса за ботаническата градина "Андре Хелер" в Гардоне (около 9 EUR) Входна такса за мемориалния комплекс "Виториале дели италиани" в Гардоне (комбиниран билет около 16 EUR, билет само за градините 8

Отстъпки:

 1. Студенти и ученици - 15 лв
 2. Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата родители - 39 лв

Доплащания:

 1. Единична стая - 165 лв
 2. Ползване на двойна седалка от един турист - 275 лв

Програма:

Ден 1
София – Тревизо 1150 km
Отпътуване от София в 23.30 ч. от площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище"), 24.00 ч. - Автогара "Сердика" по маршрут Белград – Любляна - Венеция.
Ден 2
Тревизо
Настаняване в района на Тревизо/Конелиано вечерта. Нощувка.
Ден 3
Тревизо – Верона 430 km
Закуска. Един ден през Доломитите. Пешеходна разходка в Кортина д`Ампецо - перлата на Доломитите. По желание изкачване с лифта "Фалориа" (от юни до септември). Възможност за посещение на галерия "Марио Римолди". Настаняване в района на Верона късно вечерта. Нощувка.
Ден 4
Милано 285 km
Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за вила "Карлота" - най - красивата от десетките вили на езерото Комо. Организирано посещение на вилата. Отплаване с хидрофил/корабче до Беладжо - "един от най-красивите градове в Европа", дом на богатите и известните. Пешеходна разходка в Беладжо с възможност за посещение на "Вила Сербелони"-сега собственост на фондация "Рокфелер". Отплаване с корабче за Леко. Пешеходна разходка в града - панорамно разположен в южния край на източния ръкав на Лаго ди Комо. Настаняване в района на Милано късно вечерта.
Ден 5
Лугано – Комо 175 km
Закуска. Отпътуване за Лугано - един от най-зелените градове в Южна Швейцария, разположен на езерото Лугано, известен с красивите си италиански дворци. Отпътуване от Лугано към Лаго ди Комо. По желание посещение на "Швейцария в миниатюри" - музей на открито, в който са представени над 120 модела на къщи, замъци, катедрали и други забележителности на Швейцарската конфедерация. Следобед пешеходна разходка в Комо, разположен на югозападния бряг на едноименното езеро: площад "Кавур"; Паметникът на съпротивата; храмът "Волтиано". По желание изкачване със зъбчата железница до Брунате - курортно селище, където през 1912 г. приключва жизнения си път Пенчо Славейков. Самото градче се намира на прекрасно място, откъдето има невероятна гледка към цялото езеро, оттук започват и много трекинг пътеки. Нощувка в района на Милано.
Ден 6
Милано – Стреза – Верона 290 km
Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре. Пешеходна разходка в Стреза: площад "Маркони"; Казиното; сградата на Общината; енориашеската църква "Св.Св. Амброджио и Теодор"; Вилата на Дукесата; гранд хотел "des lles Borromees"; лифтът "Мотароне", с помощта на който се достига до Мотароне - разположен между Лаго Маджоре и Лаго д` Орта; върхът се счита за една от най-красивите естествени тераси. По желание изкачване с лифта до алпийската ботаническа градина и върха, от където се открива невероятна гледка към долината на река По, алпийските върхове и седемта езера Маджоре, Д`Орта, Мергоцо, Варезе, Комабио, Монате и Биандроно. Възможност за разходка с корабче до остров Изола Бела, известен с бароковия дворец "Боромео" и уникалната градина, чиито стъпаловидни тераси напомнят на вавилонските. Отпътуване за Венето. Настаняване в района на Верона късно вечерта. Нощувка.
Ден 7
Верона – София 1300 km
Закуска. Един ден по Лаго ди Гарда. Пешеходна разходка в Сирмионе: Крепостта; Старата част на града и вилата на Катул. Свободно време. Разходка с корабче от Сирмионе до Гардоне - малък курортен град на брега на езерото с красива ботаническа градина. Възможност за разходка с атрактивно туристическо влакче. Възможност за посещение на "Виториале дели италиани" или ботаническата градина "Андре Хелер" – колекция от флора представяща растителни видове от Африка, Южна Америка, Азия, Европа и Австралия. Свободно време. Отпътуване към Сирмионе. 19.00 ч. - отпътуване за България.
Ден 8
София
Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. Сливница до Орион), площад "Централна гара" и площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище") следобед.

Други условия по програмата

 1. За да се осъществяват допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, понеже осъществяването им е свързано със създаването предварителни резервации.
 2. За всички дати на отпътуване Ви предлагаме безплатен трансфер Пловдив - София - Пловдив при минимум 10 туристи.
 3. Валутен курс:
 4. 1 EUR = 1,35 CHF
 5. Часово време:
 6. България 12 ч.
 7. Италия, Швейцария 11 ч.

Условия за резервации и анулации

 • При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
 • Доплащането е до минимум 45 дни преди датата на заминаване.
 • При анулиране на резервацията от деня, следващ деня на сключване на договора, до 60-я ден преди датата на заминаване – 0% неустойка от крайната цена на пътуването;
 • При анулиране на резервацията от 59 до 45 дни преди датата на заминаване се заплаща 30% неустойка от крайната цена на пътуването;
 • При анулация 44 – 30 дни преди датата на заминаване – 50% неустойка от крайната цена на пътуването;
 • При анулация 29 – 15 дни преди датата на заминаване – 75% неустойка от крайната цена на пътуването;
 • При анулация по-малко от 14 дни преди датата на заминаване или неявяване – 100% от крайната цена на пътуването.

РЕЗЕРВИРАЙ или на телефони (02) 940 11 03, 0884 241 988