Обща информация

Най-красивите езера - автобусна екскурзия в полите на Алпите

Автобусна тур екскурзия в Лаго ди Гарда, Лаго ди Комо, Лаго Маджоре, Милано

Из италианските Алпи, едно от най-вълшебните места е Лаго ди Комо. Вергилий го описва като “най-великото езеро”. Само на 40 км. северно от Милано очарователни градчета обточват бреговете му, изпълнени с елегантни вили от ХVІ и ХІХ в. Фериботи пренасят пътници и туристи от единия до другия му край, със спирки във всяко градче. Вятърът в косите и свежият дъх на водата правят това място приказно.
Лаго Маджоре е езеро в горно италианските региони Пиемонт и Ломбардия и в швейцарския кантон Тесин. Около езерето и навътре се виждат доста имения, някои от които изглеждат на стари родове, което говори за традиция.
Лаго ди Гарда е също така едно от най-красивите подалпийски езера в Италия. Не напразно го наричат омагьосаното езеро,защото разходите ли се веднъж по него,винаги ще се връщате там,дори и насън.

Резервация

Цени и условия


5 нощувки


Включена закуска

01.01.1970

Автобусна тур екскурзия в Лаго ди Гарда, Лаго ди Комо, Лаго Маджоре, Милано

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Дати и цени:

Дати: Цена:
08.04 - 15.04.2017 585 лв
28.04 - 05.05.2017 595 лв
20.05 - 27.05.2017 595 лв

Цената включва:

  • Транспорт с луксозен автобус.
  • Съответния брой нощувки със закуски.
  • Водач-придружител.
  • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

  • Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.
  • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Програма:

ПЪРВИ ДЕН - 18.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 22.00ч. – отпътуване от София – от автогара “Сердика” - бивш "Трафик Маркет" (между Централна жп гара София и Централна автогара София). Качването в автобуса започва в 21.30 ч. Нощен преход.


ВТОРИ ДЕН – В късния следобед - пристигане в хотела в района на Верона/езерото Гарда. Настаняване. Нощувка.


ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на бреговете на езерото Гарда, най-голямото езеро в Италия. Разглеждане на Сирмионе (разположен на върха на едно полуостровче, тясна ивица земя, врязана в езерото, това прекрасно градче е най-престижният курорт на езерото, къщите му са скупчени около историческата крепост Рока Скалиджера - 13 век). Възможност за разходка с корабче по езерото Гарда. Разходка из Гарда (елегантно и слънчево градче, кръстник на езерото) и Бардолино (китно селце, известно с реномираното вино от областта). Отпътуване за Лаго ди Комо. Настаняване в хотел в района на Бергамо/Лаго ди Комо/Леко. Нощувка.


ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Разходка из живописното градче Леко, кръстник на едноименното езеро. Продължаване към Комо. Разглеждане на Комо – „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Маджоре”, кметството. Възможност за изкачване с фуникуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото, и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков, църквата, в която е било опято тялото на поета и гробището, където е бил погребан, преди тленните му останки да бъдат пренесени в България - осем години след смъртта му. Нощувка в района на Бергамо/Лаго ди Комо.


ПЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Тремедзо – градчето с най-красиво разположение на Лаго ди Комо. Възможност за разходка с корабче от Тремедзо до Беладжо, перлата на Лаго ди Комо, прочут с живописното си разположение между езерото Леко и южния ръкав на езерото Комо. Отпътуване за Лаго ди Лугано. Разглеждане на Лугано. Нощувка в района на Варезе или Лаго Маджоре.


ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Целодневна разходка с корабче до Боромеовите острови - Изола Мадре с ренесансовата си вила, потънала в цветя сред великолепен парк; Изола Бела, приютяващ един от най-известните дворци в Италия и Изола деи Пескатори – живописно рибарско селище (билетът за корабчето и входните такси за вилите и градините не са включени в пакетната цена на екскурзията). След 15.30 ч – разходка из Стреза, перлата на Лаго Маджоре. Нощувка в околността на езерото Маджоре или на Милано.


СЕДМИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Милано – Катедралата, галерията Виктор Емануил II, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала (отвън), замъка Сфорца (отвън). Вечерта – отпътуване за България. Нощен преход.


ОСМИ ДЕН - Вечерта – пристигане в България.

Допълнителна информация:

При нощувки в Италия, туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 2-3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и, от порядъка на 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени

Условия за резервации

  • при записване се внася депозит в размер на 20% от сумата на договора;
  • пълно плащане - до 45 дни преди датата на заминаване.

Условия за анулациии

  • при отказ до 18:00 часа на 1-вия работен ден, следващ деня, в който е сключен договора – 0% от крайната цена на пакета;
  • при отказ след 18:00 на 1-ия работен ден за Туроператора, следващ деня, в който е сключен Договора до 45-ия ден включително преди датата на заминаване - 20% от крайната цена на пакета;
  • при отказ от 44-ия до 30-ия ден включително преди датата на заминаване – 30% от крайната цена на пакета;
  • при отказ от 29-ия до -15-ия ден включително преди датата на заминаване – 75% от крайната цена на пакета;
  • при отказ от 14-ия ден преди датата на заминаване до деня на заминаване, включително при неявяване за заминаване в определеното време и място – 100% от крайната цена на пакета.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

  от 0 лв
7 дни/5 нощувки, BB, a-бус

Резервирай сега