Резервация

Цени и условия


6 нощувки

Автобус


01.01.1970

Код на програмата: RT-3919.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Дати и цени:

Хотели по програмата

Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди. Две от нощувките /нощи са на ферибот, като в цената е включено настаняване на дек /при желание можете да бъдете настанени на самолетни седалки или в каюти срещу доплащане/.


Цената включва

Транспорт с луксозен автобус;
Ферибот Игуменица – Бриндизи/Бари и обратно;
Съответния брой нощувки със закуски;
Водач-придружител;
Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

Настаняване на самолетни седалки или в каюта на ферибота;
Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
Градска такса в Неапол или Соренто;
Екскурзия до Амалфийското крайбрежие;
Екскурзия до остров Капри;
Екскурзия до оствор Иския;
Разходи от личен характер.

Допълнителни услуги (срещу доплащане)

  • Амалфийско крайбрежие - 95 BGN;
  • Остров Капри - 134 BGN;
  • Остров Иския - 84 BGN;
  • Самолетна седалка в 2-те посоки - 36 BGN;
  • Двойна каюта в 2-те посоки - 189 BGN;
  • Тройна каюта в 2-те посоки - 149 BGN;
  • Четворна каюта в 2-те посоки - 116 BGN;

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Програма:

1

ПЪРВИ ДЕН

ПЪРВИ ДЕН – 07.00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 10.00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 09:30 ч. Спирка в Дупница в 11.00 ч, и в Благоевград в 11.30 ч., за клиентите, които биха желали да се качат оттам. Отпътуване по маршрут Солун – Игуменица. Вечерта – пристигане в Игуменица, качване на ферибота  Игуменица – Бриндизи/Бари. Нощен преход с ферибота.

2

ВТОРИ ДЕН

ВТОРИ ДЕН - Сутринта - пристигане в Италия и отпътуване за Неапол. Пристигане. Разглеждане на  Неапол: Палацо Реале, галерия Умберто I, театъра „Сан Карло”, Кастел Нуово. Настаняване в хотел в околностите на Неапол или Соренто. Нощувка.

3

ТРЕТИ ДЕН

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Целодневна екскурзия довулкана Везувий и Помпей – сутринта отпътуване от хотела и изкачване с автобуса до самото подножие на кратера на Везувий. Оттам има около половин час пеша до самия кратер. Изискват се удобни обувки. Невъзможно е да си представим неаполитанския пейзаж без Везувий, един от малкото действащи вулкани в Европа. Изригването на вулкана през 79 г. погребва Помпей и Херкулан, създавайки едни от най-посещаваните днес забележителности на района. Следобед – посещение на Помпей. Завръщане в хотела. Нощувка.

4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Целодневна екскурзия по Амалфийското крайбрежие (с доплащане 95 лв на човек при минимум 30 участника). Това е едно от най-красивите кътчета, на които човешкото око може да се наслади на нашия континент.  Стръмни брегове, извисяващи се над лазурносиньото море, божествени вили, сгушени сред пищна зеленина, градчета и села, подредили като огърлица белите фасади на къщите си по отвесните скали над морето, рибарски селца, сгушени в пазвите на очарователни заливчета... Eкскурзията включва придвижване с местен автобус по крайбрежния път, откриващ възхитителни гледки, панорамна гледка към Позитаноот тераса над града (поради факта че Позитано е построен почти напълно вертикално върху скалата, вътре в града автобуси не влизат), посещение на Амалфи и Равело (възможност за самостоятелно посещение на Вила Руфоло). Цената на екскурзията включва транспорт с местен автобус и не включва билета за вход за Вила Руфоло в Равело, който е около 5 евро. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Завръщане в хотела. Нощувка.

5

ПЕТИ ДЕН

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Екскурзия до остров Капри (с доплащане 134 лв на човек). До острова се отива с  кораб,  там  има организиран  транспорт  с автобус за  разглеждане на двата града Капри и Анакапри; дегустация на типичния ликьор Лимончело. Цената включва билет за кораба, транспорт с автобусчета из острова и местен водач, който е задължителен при разглеждането на острова; екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Завръщане в хотела. Нощувка.

6

ШЕСТИ ДЕН

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Посещение на Херкуланримски град, за който се твърди, че е основан от Херкулес и който бива погребан под потоците от лава, заедно с Помпей при изригването на Везувий през 79 г. Като размери самият град е по-малък от Помпей, но е по-добре запазен. За разлика от Помпей, в Херкулан са запазени и немалко дървени фрагменти от сградите – стълбища, рамки на врати и прозорци, греди, поддържащи покрива.Отпътуване за Соренто, едно от най-очарователните градчета в Италия, разположено на върха на един полуостров, сред портокалови, лимонови гори и лозя, с незабравима гледка към Неаполитанския залив и към Везувий. Пристигане. Разглеждане на Соренто– „Пиаца Тасо”, Кметството, манастира „Сан Франческо” с гледка към залива, Марина Пикола – новото пристанище, от което се открива прекрасна гледка към града, като на първа линия са характерните сгради на най-престижния хотел на Соренто  – „Екселсиор Витория” (до пристанището се стига с помощта на асансьор, билетът за който струва 3 евро в двете посоки и се заплаща на място), хотел „Империал Трамонтано”, хотел „Отел дьо ла Сирен”, Марина Гранде – старото рибарско пристанище. Свободно време. Завръщане в хотела. Нощувка.

7

СЕДМИ ДЕН 

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Екскурзия до остров Иския (с доплащане 84 лв на човек при минимум 20 участника). До острова се отива с кораб, там обиколката е пешеходна. Наричан още Изола Верде или Зеленият остров, заради пищната си растителност, о-в Иския е най-големият в Неаполитанския залив. Известен с големите си плажове, минералните си извори, островът е истински рай за любителите на усамотението и спокойствието. Никога не се забравя гордият силует на Кастел Сант Анджело на фона на многоцветните фасади на рибарските къщи по Марина деи Маронти - една впечатляваща гледка, която се открива пред жадните погледи на туристите, когато корабът приближава до острова. Цената на допълнителната услуга включва билет за кораба, транспорт с автобус от хотела до Неапол (откъдето се взима корабчето) и обратно, водач – придружител по време на разходката по острова. Завръщане в хотела. Нощувка.

8

ОСМИ ДЕН

ОСМИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Алберобело – най-добре запазеното градче в така наречената „земя на трулите”. Трулите са странни постройки от камък, строени „на сухо”, без хоросан, с конусовидни покриви, покрити със сиви  варовикови плочи, които са характерни за областта между Алберобело, Фазано, Остуни и Мартина Франка. Някои от тях датират от етруската епоха. Алберобело е запазил 1400 трули, които покриват двете хълмчета, върху които е построено градчето и предлагат на посетителя един наистина необичаен пейзаж. Пристигане,разглеждане на Алберобело. Следобед – отпътуване за Бари. Разходка из стария град, посещение на базиликата „Св. Никола”, в която се съхраняват мощите на светеца. Вечерта – отпътуване с ферибот за Игуменица.

9

ДЕВЕТИ ДЕН 

ДЕВЕТИ ДЕН – Пристигане в Игуменица. Отпътуване по маршрут Игуменица – Солун – Благоевград – София. Вечерта – пристигане на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Условия за плащане, анулации и провеждане на програмата

Настаняване на ферибота на дек означава, че пътуващите нямат запазени места и сядат в салоните на кораба на дивани, фотьойли, столове и пр.

Доплащане за настаняване на самолетни седалки (със запазени места) на човек в двете посоки:

  • през април, май, юни, втората половина на септември и октомври – 36 лв;
  • през първата половина на септември – 45 лв.

Доплащане за настаняване в каюта с 4 легла (вътрешна) на човек в двете посоки:

  • през април, май, юни, втората половина на септември и октомври – 116 лв;
  • през първата половина на септември – 149 лв. 

Доплащане за настаняване в каюта с 3 легла (вътрешна) на човек в двете посоки:

  • през април, май, юни, втората половина на септември и октомври – 149 лв;
  • през първата половина на септември – 205 лв.                                                             

Доплащане за настаняване в каюта с 2 легла (вътрешна) на човек в двете посоки:

  • през април, май, юни, втората половина на септември и октомври – 189 лв;
  • през първата половина на септември – 255 лв.      

Възможни са промени в тези доплащания. Точният им размер се предоставя при заявка от страна на клиента.

При желание от страна на туристите за настаняване в индивидуална каюта или външна каюта, цената се предоставя след заявка от страна на клиента.                      

ВАЖНО: При нощувки в Италиятуристите заплащат задължително градска такса, както следва: в или в околностите на Неапол или Соренто - 2 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Възможно е през 2019 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните пакети и 50% от стойността на самолетните пакети, и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните пакети и 50% от стойността на самолетните пакети, и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

  • ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 59 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 9 до 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 90% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е под 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 25 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници. По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховкакъм туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Здравни изисквания:няма специални здравни изисквания.

Паспортни и визови изисквания:До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.


Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

  от 855 лв
6 нощувки с автобус

Резервирай сега