Резервация

Цени и условия


7 нощувки

Самолет


01.01.1970

Екскурзия със самолет до :

Код на програмата: RT-4336.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Дати:

16.09.2022 - 26.09.2022

Цени:

16.09.2022 Кат. Хотели 4*
цена на възрастен в двойна стая 3144лв
цена на човек в индивидуална стая 3544лв
цена на трети възрастен в стая 3109лв
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 3094лв
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 3044лв

Хотели по програмата


  Канди - хотел Topaz****или подобен;
  Дамбула -хотел Sigiriana Resort*****или подобен;
  Пасикуда– хотел Amaya Beach Resort*****или подобен;
  Коломбо– хотел Fairway Colombo****или подобен.

Цената включва

Самолетен билет с „Флай Дубай”;
Летищни такси;
1 бр. чекиран багаж до 20 кг;
1 бр. ръчен багаж 7 кг;
Трансфери летище – хотел – летище;
1 нощувка в хотел 4* в Канди на база закуска и вечеря;
2 нощувки в хотел 4* или 5 * на база закуска и вечеря в района на Дамбула;
3 нощувки в хотел 4* или 5 * на брега на Индийския океан на база закуска и вечеря;
1 нощувка в хотел 4* в Коломбо на база закуска и вечеря;
Транспорт с минибус/автобус по описаната програма;
Екскурзоводски услуги по описаната програма на български език;
Входни такси за посещаваните туристически обекти, описани в програмата;
Традиционен обяд в района на Дамбула;
1 бутилка минерална вода на човек на ден;
Водач - придружител от туроператора.

Цената не включва

Такса за виза за Шри Ланка 70 лв. (туроператорът съдейства за издаване на визата);
Задължителна Travel & Covid19 застраховка в Шри Ланка - 30 лв. на човек;
Фолклорно шоу в Канди;
Сафари в национален парк „Минерия”;
Посещение на Тринкомале и разходка с лодка до острова на гълъбите;

 • Вечеря в Коломбо на последния ден на програмата;
  Бакшиши за местен екскурзовод и шофьор – около 5 USD на турист на ден (заплащат се задължително на място);
  Медицинска застраховка – 2 лв. на човек на ден.;
  Застраховка "Oтмяна на пътуване";
  PCR или антигенен тест, ако такива са необходими;
  Разходи от личен характер;

  Допълнителни услуги (срещу доплащане)

  • Такса за издаване на шриланкийска виза - 70 BGN;
  • Задължително доплащане за Travel & Covid19 застраховка - 30 BGN;
  • Фолклорно шоу в Канди - 30 BGN;
  • Сафари в национален парк Минерия - 96 BGN;
  • Посещение на Тринкомале и разходка с лодка до Острова на гълъбите - 135 BGN;
  • Вечеря в Коломбо - 59 BGN;
 • Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

  Програма:

  1

  ПЪРВИ ДЕН:

  ПЪРВИ ДЕН – 16:10 ч.- 22:10 ч. – полет София - Дубай.

  2

  ВТОРИ ДЕН : Пинавала - посещение на най-големия приют за слонове в света - Канди - най-голямата в страната Кралска ботаническа градина в Пераденя - посещение на фолклорно шоу

  ВТОРИ ДЕН – 03:30 ч. - полет за Коломбо. 09:45 ч. – пристигане в Коломбо. Отпътуване за Пинавала (100 км) за посещение на най-големия приют за слонове в света, създаден през 1975 г., за да осигури подслон, храна и медицински грижи за малки слонове, изгубили семействата си и намерени скитащи се сами в дивата природа. Приютът е превърнат в туристическа атракция, където посетителите имат възможност да бъдат в непосредствена близост до приятелски настроените животни и да наблюдават отблизо храненето и къпането им в реката. Отпътуване за Канди (43 км). По пътя - посещение нанай-голямата в страната Кралска ботаническа градина в Пераденя, основана през 1821 г. Градината е известна с богатата си колекция от орхидеи, палми и гигантските си фикусови дървета. Пристигане в Канди. Късният следобед – възможност запосещение на фолклорно шоус доплащане 30 лв. на човек. Ще имате възможност да се насладите на традиционни шриланкийски танци, както и на ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци. Настаняване в хотела в Канди. Вечеря. Нощувка в Канди.

  3

  ТРЕТИ ДЕН : Посещение на будисткия храм Далада Малигава или Храмът на зъба на Буда - Разглеждане на фабрика за скъпоценни камъни - Панорамна обиколка на Канди - посещение на чаена плантация - Матале и посещение на известната градина за подправки.

  ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Посещение на будисткия храм Далада Малигава или Храмът на зъба на Буда, в който се съхранява свещена за будистите реликва - зъбът на Буда. Разглеждане на фабрика за скъпоценни камъни, където ще научите повече за техния добив и обработка. Панорамна обиколка на Канди (ЮНЕСКО) – древна столица на Шри Ланка, живописно разположена върху планински склонове, ограждащи голямо изкуствено езеро. Отпътуване за Матале (26 км). По пътя – посещение на чаена плантация – Шри Ланка (със старо име Цейлон) е мястото на което се произвежда най-добрият чай в света. Ще имате възможност да се докоснете до магията на отглеждането и производството на ценната напитка, както и ще опитате приготвения на място чай. Пристигане в Матале и посещение на известната градина за подправки.Ще научите интересни факти за разпространението и обработката на различни видове подправки, с които Шри Ланка е известна и неслучайно си е завоювала романтичното прозвище „Островът на подправките“. Отпътуване към хотела в района на Дамбула (48 км). Настаняване, вечеря и нощувка в Дамбула.

  4

  ЧЕТВЪРТИ ДЕН : Сигирия - скалната крепост, позната още като „Лъвската скала” - Посещение на пещерния будистки храм в Дамбула, известен още като „Златният храм” - сафари в национален парк „Минерия”

  ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване към Сигирия (20 км). Посещение на една от най-известните туристически атракции в Шри Ланка, смятана за осмото чудо на света - скалната крепост, позната още като „Лъвската скала” (ЮНЕСКО), заради огромния лъв, който в миналото пазел входа на крепостта. На върха на скалата, издигаща се на 180 м височина, се намират останките на дворец от V в. с обширни градини и басейн. За да се стигне до върха, трябва да се изкачат близо 1200 стъпала. Усилията на ентусиастите ще бъдат възнаградени с невероятна панорамна гледка. Посещение на пещерния будистки храм в Дамбула, известен още като „Златният храм” датиращ от I в. пр. Хр. (ЮНЕСКО). Това е най-големият и най-добре запазен храмов комплекс в Шри Ланка, построен върху скала на височина 150 м (около 350 стъпала). В него се намира най-богатата колекция от статуи на Буда, повечето от които на възраст над 2000 г. Завръщане в хотела в района на Дамбула. Възможност за сафари в национален парк „Минерия”с доплащане 96 лв. на човек (Дамбула – Минерия - 31 км). „Минерия” е eдин от най-посещаваните паркове в Шри Ланка заради своето богато био разнообразие. В парка живее голяма популация от диви слонове (150 – 200 броя). Могат да се видят 24 вида бозайника, 160 вида птици, 9 вида земноводни, 25 вида влечуги и 75 вида пеперуди. Сафарито се провежда със специално оборудвани сафари джипове, като в един джип сядат 6 човека. Вечеря и нощувка в Дамбула.

  5

  ПЕТИ ДЕН:   - Посещение на шриланкийско село - Отпътуване към източното крайбрежие на Шри Ланка - посещение на втората средновековна столица на Шри Ланка – Полонарува

  ПЕТИ ДЕН  Закуска. Посещение на шриланкийско село (21 км), където ще имате възможност да видите традиционната селска архитектура, да обядвате (къри с ориз) с местните жители, да се повозите с волски впряг и разходите с лодка в езерото. Отпътуване към източното крайбрежие на Шри Ланка (около 118 км). По пътя – посещение на втората средновековна столица на Шри Ланка – Полонарува, впечатляваща със своята архитектурата, паметници и природа (ЮНЕСКО). Настаняване в хотел на брега на Индийския океан. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.

  6

  ШЕСТИ ДЕН :

  ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.

  7

  СЕДМИ ДЕН : посещение на Тринкомале – свещеният град на тамилите и разходка с лодка до острова на гълъбите

  СЕДМИ ДЕН – Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Възможност за посещение на Тринкомале – свещеният град на тамилите и разходка с лодка до острова на гълъбитес доплащане 135 лв. на човек. Вечеря. Нощувка.

  8

  ОСМИ ДЕН : Анурадхапура - Панорамна обиколка на града.

  ОСМИ ДЕН – Закуска. Ранно отпътуване за Анурадхапура (171 км) – град с хилядолетна история, столица на 113 крале и свещен будистки център (ЮНЕСКО). Панорамна обиколка на града.Продължаване на пътя към Коломбо (205 км). Настаняване, вечеря и нощувка в Коломбо.

  9

  ДЕВЕТИ ДЕН : Панорамна обиколка с автобус на Коломбо - възможност за вечеря

  ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска и свободно време в хотела до обяд. Панорамна обиколка с автобус на Коломбо. Вечерта - възможност за вечеря - с доплащане 59 лв. на човек. Трансфер до летището на Коломбо.

  10

  ДЕСЕТИ ДЕН :

  ДЕСЕТИ ДЕН – 02:10 ч. – 05:30 ч. - полет Коломбо - Дубай. 10:45 ч. – 15:15 ч. – полет Дубай – София.

  Забележка:Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през март 2022. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

  Условия за плащане, анулации и провеждане на програмата

  Здравни изисквания: Към 31.03.2022 г. – Програмата се провежда само за напълно ваксинирани туристи.

  Продължителност на полетите:

  • София – Дубай и обратно - около 4 часа и 45 мин;
  • Дубай – Коломбо и обратно – около 4 часа и 30 мин.

  Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

  Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,75 лв. за щатски долар към 31.03.2022 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

  Забележки:

  • Храмовете се посещават само с покрити крака и рамене и не се допуска снимане на изображенията на божествата;
  • Движението на автомобилите е в лявата пътна лента.

  Местна Валута: Шриланкийска рупия.

  Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Шри Ланка:
  • задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането;

  • Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Шри Ланка;

  • Предварително се прави регистрация в електронна система за пътуване (туроператорът оказва съдействие). Полученото по електронен път разрешение за престой в страната следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза;

  • Приблизителен срок за издаване на електрония документ: 3 дни;

  • Такса за издаване на туристическа виза в размер на - 70 лева.;

  • Необходими данни за регистрация:имена на латиница, номер и дата на валидност на паспорта, ЕГН, месторождение, адрес, телефон;

  • При издаване на визата е необходимо да се направи задължителна за влизане в Шри Ланка Travel & Covid19 застраховка - 30 лева на човек.


  Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

    от 3144 лв
  7 нощувки със самолет

  Резервирай сега