Резервация

Цени и условия


5 нощувки

Самолет


01.01.1970

Екскурзия със самолет до Австрия, Словакия и Чехия

Код на програмата: RT-3923.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Дати и цени:

Хотели по програмата

Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди.


Цената включва

Самолетен билет;
Летищни такси;
Ръчен багаж - 1 малка чанта с размери 40х30х20 см;
Багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см;
предварително чекиране и запазени места;
Съответния брой нощувки + закуски;
Транспорт с автобус по програмата;
Екскурзоводски услуги.

Цената не включва

Трансфери летище – хотел – летище;
Чекиран багаж до 20 кг;
Специално упоментатите, че са с доплащане, услуги;
Таксите за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
Слушалки по време на екскурзоводската програма (3 евро на човек)
Разходи от личен характер.

Допълнителни услуги (срещу доплащане)

  • Пешеходна обиколка на Старе место - 49 BGN;
  • Двореца Шьонбрун с входна такса - 65 BGN;
  • Съкровищницата на Хабсбургите - 76 BGN;

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Програма:

1

ПЪРВИ ДЕН: : пешеходна програма „Старе место”

ПЪРВИ ДЕН: 06:20 ч. – 07:40 ч. - полет Варна – Прага. (трансферът летище – хотел не е включен в цената на екскурзията). Настаняване в хотела (след 14 ч., багажът се оставя на съхранение на рецепцията). Възможност за факултативна полудневна пешеходна програма „Старе место”с доплащане 49 лв. за възрастен и 33 лв. за деца до 17 г. Цената включва обиколка на забележителни места в Стара Прага с екскурзоводско обслужване на български език. Програмата продължава около 3 часа и включва: разходка по улица „Парижка”, разходка из Еврейския квартал, посещение на Тинската катедрала, църквата „Св. Яков”, сградата „При черната Богородица” – днес музей на кубистите, Съсловния театър, Ректората на Карловия университет, Витлеемския параклис, театър „На Забрадли” и бирарията „При златния тигър”. Екскурзията се осъществява при минимум 6 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Нощувка.

2

ВТОРИ ДЕН:   - Обиколка на Прага с екскурзовод на български - разходка с корабче по р. Вълтава с вечеря

ВТОРИ ДЕНЗакуска. Обиколка на Прага с екскурзовод на български:Храдчани - Стария замък (отвън), пл. „Храдчанске намести” с двореца Щернберг, двореца Шварценберг и Архиепископския дворец (отвън), катедралата „Свети Вит“, Мала страна с църквата „Св. Николай”, Карловия мост, Старе место – пл. „Староместке намести“ с прочутия астрономически часовник, църквата „Дева Мария пред Тин“ и паметника на Ян Хус, Нове место – Вацлавския площад. Свободен следобед. Възможност заразходка с корабче по р. Вълтава с вечеря (цената, която е около 22 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Нощувка.

3

ТРЕТИ ДЕН:: замъка Славков - Разглеждане на двореца - Братислава

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. 08:00 ч. – отпътуване зазамъка Славков – бароковата перла на Моравия, разположен в градчето Славков край Бърно, по-известно със старото си немско име - Аустерлиц. Разглеждане на двореца, приютяващ зали, богато украсени със стенописи и стуко декорации, колекция от произведения на изкуството на фамилията Кауниц, залата на Рубенс с копия на картини на известния художник, историческата зала, в която е обявено примирието между Наполеон и австрийския император след края на легендарната битка при Аустерлиц (таксата за вход се заплаща на място – около 240 чешки крони). Около 13:30 ч. – отпътуване за Братислава. Двучасов престой в Братислава и пешеходна разходка из Старо место: фонтанът на Ганименд, Националният театър, Хвездославовият площад-променада, колоната на „Света Троица”, катедралата „Св. Мартин (отвън), главният градски площад с фонтана на Роланд, Старото кметство и Архиепископския дворец. Отпътуване за Виена. Вечерта – пристигане във Виена. Настаняване в хотел. Нощувка.

4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: - Панорамна обиколка на Виена с екскурзовод - Пешеходна разходка из старата част на Виена

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Закуска. Панорамна обиколка на Виена с екскурзовод: двореца Белведере (отвън), Ринга - Операта, двореца Хофбург (отвън), паметника на Мария Терезия, Парламента, Кметството, Университета, Нашмаркт, къщите в стил сецесион на Ото Вагнер, къщата на Хундертвасер. Пешеходна разходка из старата част на Виена– двореца Хофбург (отвън), Площада на героите, ул. „Грабен”, колоната на Чумата, катедралата „Свети Стефан”, Фигарохаус, паметника на Йохан Щраус, „Кертнерщрасе”. След обяд – свободно време. Възможност за самостоятелно посещение на музеи или на Пратера. Нощувка.

5

ПЕТИ ДЕН:: посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод на български

ПЕТИ ДЕН: Закуска. Свободен ден. По желание - посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод на български - с доплащане 65 лв. за възрастни и 59 лв. за деца и младежи до 17 г. Цената включва резервация, входна такса за двореца Шьонбрун и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 6 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Възможност за самостоятелно посещение на зоологическата градина на Шьонбрун - една от най-старите в Европа или за разходка. Нощувка.

6

ШЕСТИ ДЕН:   - посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“

ШЕСТИ ДЕНЗакуска. Освобождаване на стаите (багажът се оставя за съхраненение на рецепцията). Свободно време. По желание - посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“– с доплащане 76 лв. за възрастни и 52 лв. за деца и младежи до 18 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 6 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещената германска римска империя. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. 16:30 ч. – 19:20 ч. - полет Виена – Варна (трансферът летище – хотел не е включен в цената на екскурзията).

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през септември 2020. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Условия за плащане, анулации и провеждане на програмата

Забележки:

  • Пакетната цена не включва трансферите летище-хотел първия ден и хотел-летище последния ден от програмата. Цена за трансфери се предоставя при запитване;
  • Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през септември 2020. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Здравни изисквания:няма специални здравни изисквания.

Възможно е през 2021 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

При посещение на Чехия, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в чешки крони, от България.


Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

  от 1299 лв
5 нощувки със самолет

Резервирай сега