Резервация

Цени и условия


9 нощувки

Самолет


01.01.1970

Екскурзия със самолет до Япония: Токио, Никко, Фуджи, Киото, Нара, Осака и Йокохама

Код на програмата: RT-3927.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Дати:

16.09.2022 - 27.09.2022

Цени:

16.09.2022 Кат. Настаняване в хотел 3*
цена на възрастен в двойна стая 5858лв
цена на човек в индивидуална стая 6863лв
цена на трети възрастен в стая 5551лв
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 5458лв
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 5751лв

Хотели по програмата


    Токио– хотел Sunshine City Prince Hotel*** или подобен;
    Осака – хотел Sunroute Osaka Nanba*** или подобен.

Цената включва

Самолетни билети София – Токио и Осака – София;
1 бр. чекиран багаж до 23 кг;
1 бр. ръчен багаж до 8 кг;
Летищни такси;
5 нощувки със закуски в хотел 3* или 4* в Токио;
4 нощувки със закуски в хотел 3* в Осака;
7 обяда в местни ресторанти;
Билет за влак „Стрела” (стандартна класа) по маршрут Одавара-Осака;
Транспорт на 1 куфар на човек от Токио до Осака;
Всички трансфери по маршрута;
Екскурзоводско обслужване на английски със симултанен превод на български език от водача на групата;
Входни такси за посещаваните туристически обекти;
Водач – придружител от туроператора.

Цената не включва

Билети за метро и друг обществен транспорт;
Такси за музеи, неупоменати в програмата;
Напитки по време на храненията;
Застраховка "Отмяна на пътуване";
Медицинска застраховка – 2 лв. на човек на ден;
PCR или антигенен тест, в случай че такива са нужни;
Разходи от личен характер.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Програма:

1

ПЪРВИ ДЕН :  

ПЪРВИ ДЕН  Отпътуване от летище София за Токио през Мюнхен. Нощен.

2

ВТОРИ ДЕН : Посещение на Одайба

ВТОРИ ДЕН – Кацане на летището в Токио. Посрещане от местния екскурзовод. Посещение на Одайба– един от най-модерните райони в Токио,известен с прекрасния Мост на Дъгата и Статуята на свободата. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

3

ТРЕТИ ДЕН : Панорамна обиколка на Токио. - храма Асакуса Сенсоджи - Разходка по колоритната търговска улица „Накамисе“ - Разглеждане на търговска улица „Гинза“ - Посещение на Токио Тауър - Императорския дворец - pазглеждане на квартала „Шинджуко“

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Панорамна обиколка на Токио. Посещение на храма Асакуса Сенсоджи – един от най-популярните будистки храмове в Токио, считан за на най–стария храм в града. Разходка по колоритната търговска улица „Накамисе“, тръгваща от храма и водеща до външната порта на града. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства. Разглеждане на търговска улица „Гинза“, известна като най-луксозната търговска улица за пазаруване, хранене и развлечения в Токио с множество магазини, бутици, художествени галерии, ресторанти, кафенета и нощни клубове. Обяд в местен ресторант. Посещение на Токио Тауър– Токийската кула, издигаща се на 333 метра височина в центъра на Токио. Следобед посещение на отворената за туристи част на Императорския дворец– резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на бившия замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени. Кратка фото пауза. Обиколката на Токио продължава с pазглеждане на квартала „Шинджуко“, чието име се свързва главно с бизнес, търговия и нощен живот. Нощувка.

4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН : град Никко - храм Тошогу – гробница на шогун Токугава Иеясу - езеро Чузенджи - водопада Кегон

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за град Никко (Токио – Никко 150 км). Пристигане и посещение на разположения сред гората храм Тошогу – гробница на шогун Токугава Иеясу, едно от главните действащи лица в романа на Джеймс Клавел „Шогун“. Пищно украсеният с позлатени дърворезби храмов комплекс е включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Обяд в местен ресторант. Отпътуване към живописното езеро Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай (Никко – Чузенджи 30 км). Разходка в района и посещение на един от най-известните и впечатляващи водопади в Япония - водопада Кегон. Завръщане в хотела в Токио. Нощувка.  

5

ПЕТИ ДЕН : крайбрежния град Камакура - Посещение на храма Котокуин - Йокохама - посещение на традиционната японска градина Санкей-ен - Посещение на Китайския квартал - храмът Куан Тай - Разходка в крайбрежния парк Ямашита

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за крайбрежния град Камакура (Токио – Камакура 70 км), избран за главен град на Япония по времето на шогун Минамото през XII в. и просъществувал като център на властта до XIV в. През периода Камакура (1185-1333 г.) от Китай навлиза влиянието на дзен будизма, станал бързо популярен в средите на самураите и оказал голямо влияние в културата и изкуството на Япония. Посещение на храма Котокуин– будистки храм на направлението Джодо – шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда. Със своята височина от 13,35 метра, тя е втората най-висока статуя на Буда в Япония, след тази в храма Тодайджи в Нара. Отпътуване за Йокохама– вторият по големина град в Япония (Камакура – Йокохама 30 км). Пристигане в Йокохама и посещение на традиционната японска градина Санкей-ен. Обяд в местен ресторант. Посещение на Китайския квартал - основна атракция на града, център на различни събития и фестивали. Основната атракция на квартала се състои в многобройните ресторанти и хранителни щандове. Популярни храни са: манджу (топки от варено тесто с пълнеж), ястия с оризови продукти и широк спектър от други китайски традиционни специалитети. В този квартал се издига ихрамът Куан Тай – пищно оцветен храм, построен през 1873 г. от китайските жители и посветен на китайския Бог на добрия бизнес и просперитет. Разходка в крайбрежния парк Ямашита, от който се открива прекрасна гледка към пристанището. Завръщане в хотела в Токио. Нощувка.

6

ШЕСТИ ДЕН : посещение на рибния пазар Акасака, разходка из парка Йойоги и по шикозната улица „Омоте – Сандо”, посещение на квартала „Шибуя”

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден в Токио, възможност за самостоятелно посещение на забележителности. Водачът-придружител организира за желаещите следната програма: посещение на рибния пазар Акасака, разходка из парка Йойоги и по шикозната улица „Омоте – Сандо”, посещение на квартала „Шибуя” - един от най-колоритните и оживени квартали на Токио, наситен с места за пазаруване, хранене и забавления (пред гара Шибуя ще можете да видите статуята на вярното Хачико, очакващо своя господар). По време на тази програма се ползва метро, като билетите за метрото не са включени в пакетната цена на екскурзията. Нощувка.

7

СЕДМИ ДЕН : Посещение на планината Фуджи - Хаконе

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Напускане на хотела. Багажът (по един куфар на човек) се транспортира отделно от хотела в Токио до хотела в Осака и пристига в рамките на следващия ден, поради което е необходимо да се подготви ръчен багаж за първата нощувка в Осака.Отпътуване за планината Фуджи с туристически автобус (Токио – Фуджи 150 км). Посещение на планината Фуджии изкачване до нейната пета станция. Високата 3776 метра планина Фуджи, почитана от местните като свещена, е най-високата планина в Япония и действащ вулкан, избухвал последно през 1708 г. (ако метеорологичното време и условия не го позволяват – посещение на информационния център на Фуджи). Отпътуване за Хаконе (Фуджи – Хаконе 60 км) и обяд в местен ресторант. Трансфер до гарата в Одавара. Отпътуване за гара Шин-  Осака. (Одавара – Осака 430 км, с продължителност около 140 минути).Пътуването се осъществява с бърз влак – стрела, с предварително резервирана стандартен клас седалка. Моля, имайте предвид, че във влака – стрела няма място за голям багаж.Пристигане и трансфер до хотела в Осака. Настаняване.Нощувка. 

8

ОСМИ ДЕН : Киото - посещение на замъка Ниджо - Разглеждане на храмовия комплекс Кийомидзу - Чайна церемония в храма Кодаиджи. - Разходка в квартала „Гион“

ОСМИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Киото (Осака - Киото 55 км) - в миналото столица на императорска Япония, сега важен културен и административен център на страната. Пристигане в Киото и посещение на замъка Ниджо, укрепена дворцова резиденция на шогуните от рода Токугава. Разглеждане на храмовия комплекс Кийомидзу– един от най-древните храмови комплекси в страната, издигнат недалеч от водопада и кристално чистата вода в планината Отова. Обяд в местен ресторант. Чайна церемония в храма Кодаиджи.Разходка в квартала „Гион“ – най-известният гейша-квартал на Киото, пълен с магазини, ресторанти, чайни и любими на туристите места за развлечение. Свободно време. Завръщане в хотела в Осака. Нощувка.

9

ДЕВЕТИ ДЕН : Киото. Посещение на дзен будисткия храм Кинкаку-джи, - Разглеждане на храма Рьоан-джи - Посещение на замъка Осака

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване към Киото. Посещение на дзен будисткия храм Кинкаку-джи,намиращ се в северната част на Киото. Построен сред красив парк на брега на езеро, храмът впечатлява с олекотената си дървена конструкция и двуетажния позлатен покрив, заради който е известен също и като „Златния павилион“. Разглеждане на храма Рьоан-джи, известен с уникалната си каменна градина и вписан в листата на световното културно  наследство на ЮНЕСКО. Обяд в местен ресторант. Завръщане в Осака. Посещение на замъка Осака– построен през XVI в. като център на нова обединена Япония и понастоящем най-големият замък на територията на страната, една от основните забележителности на града. Свободно време. Нощувка.

10

ДЕСЕТИ ДЕН : старата столица Нара - разглеждане на шинтоитското светилище Касуга Таиша - Комплексът e известен и със своя парк с елени - Посещение на будисткия храм Тодайджи - Разходка из Пазара Куромон - Разходка по популярната търговска улица „Дотонбори

ДЕСЕТИ ДЕН – Отпътуване за старата столица Нара (Осака – Нара 30 км). Пристигане в Нара и разглеждане на шинтоитското светилище Касуга Таиша, използвано и като семейна гробница на фамилията Фудживара, дала на Япония много регенти и императори през периода Нара. Паметник на ЮНЕСКО, гробницата впечатлява с украсата от многобройни бронзови и каменни фенери. В храмовия комплекс са разпръснати множество по-малки спомагателни светилища, разположени по протежение на пътя покрай главния храм и посветени на дванайсетте бога на късмета.Комплексът e известен и със своя парк с елени, където животните се разхождат на свобода и могат да бъдат наблюдавани. Посещение на будисткия храм Тодайджи– един от седемте най-големи в Япония. Основната сграда е призната за най-голямата дървена конструкция в света и помещава колосалната бронзова статуя на Буда с височина 15 м. Обяд в местен ресторант. Завръщане в Осака. Разходка из Пазара Куромон– един от централните и добре познати на местните граждани пазари в Осака, където могат да бъдат намерени всички видове хранителни продукти и стоки. Разходка по популярната търговска улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти. Разходката продължава по успоредната улица „Шинсайбаши”, където са съсредоточени бутиците и магазините на най-известните марки. Пристигане в хотела. Свободно време. Нощувка.

11

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН :

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Трансфер до летище Кансай в Осака. Отпътуване за София през Мюнхен. Кацане в София.

Условия за плащане, анулации и провеждане на програмата

Полетно разписание:

  • София – Мюнхен – 13:00 ч. – 13:55 ч.;
  • Мюнхен - Токио - 16:40 ч. - 10:50 ч. на следващия ден;
  • Осака - Мюнхен - 09:30 ч. - 14:20 ч.;
  • Мюнхен – София – 15:45  – 18:35 ч.

Продължителност на полетите:

  • София - Мюнхен - 1 ч. и 55 мин.;
  • Мюнхен  - Токио - около 12 ч.;
  • Осака - Мюнхен - около 12 ч.;
  • Мюнхен - София - 1 ч. и 50 мин.

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

Забележка:Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.

При посещение на Япония, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в Японски йени, от България.

Местна валута – Японска йена.

Информация и необходими документи за пътуване до Япония:

  • задграничен паспорт валиден след датата на завръщане;

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания. 


Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

  от 5858 лв
9 нощувки със самолет

Резервирай сега