Резервация

Цени и условия


3 нощувки

Автобус


01.01.1970

Екскурзия с автобус до Турция: Истанбул и Одрин

Код на програмата: RT-3835.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Дати и цени:

Хотели по програмата

Настаняването е на база нощувка и закуска  в хотели 3 звезди.


Цената включва

Транспорт с лицензиран автобус;
3 нощувки с 3 закуски в хотел 3*;
Панорамна обиколка на Истанбул с екскурзовод;
Посещение на парка Емирган;

Цената не включва

Такси за вход в музеи;
Всички специално упоменати допълнителни услуги;
Билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);
Разходи от личен характер.

Допълнителни услуги (срещу доплащане)

  • Света София и Топкапъ - 26 BGN;
  • Корабче по Босфора - 38 BGN;
  • Двореца Долмабахче - 26 BGN;

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Програма:

1

ПЪРВИ ДЕН : екскурзия с кораб по Босфора с местен екскурзовод на български език

ПЪРВИ ДЕН – 05.00 ч. – отпътуване от Варна – ул. „Антим I” (пред Археологическия музей). 07.00 ч. - спирка в Бургас – бензиностанция OMV до хотел Мираж (срещу Мак Драйв) за клиентите, които биха желали да се качат оттам. Следобед – пристигане в Истанбул. Факултативна екскурзия с кораб по Босфора с местен екскурзовод на български език (екскурзията се провежда при минимум 25 записани туристи с доплащане от 38 лв. на човек. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място). Настаняване. Свободно време. Нощувка.

2

ВТОРИ ДЕН: Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български - небостъргача Сапфир - *Факултативна екскурзия с посещение на „Св. София” и двореца Топкапъ с местен екскурзовод на български език - При посещение на „Св. София” е необходимо о

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български език – среща на два континента: мостовете над Златния Рог, новата европейска част, двореца Долмабахче (отвън), преминаване в Азия по въжения мост над Босфора, хълма Чамлъджа, спирка при небостъргача Сапфир – една от най-високите сгради в Европа. На последния етаж има панорамна тераса и 4D кино, където от височина 236 м можете да се насладите на невероятната гледка към огромния мегаполис (входна такса за терасата – около 50 турски лири). Свободно време за разходка на пл. „Султанахмед”, Синята джамия (отвън), „Света София” (отвън) и пл. „Хиподрума”. *Факултативна екскурзия с посещение на „Св. София” и двореца Топкапъ с местен екскурзовод на български езикс доплащане 26 лв. + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата. Таксата за вход в двореца, която е около 100 турски лири, както и слушалките, които са около 3,50 евро и са задължителни, се плащат на място. Посещението се организира при минимум 15 участника. При посещение на „Св. София” е необходимо облеклото да е консервативно. Жените трябва да покрият главата си с кърпа или шал. При жените краката и раменете задължително трябва да са скрити под дрехите. Мъжете също не могат да влизат в джамията по къси панталони*.Свободно време. Нощувка.  

Забележка:При екскурзията с дата на тръгване 08.04.2021вместо „Св. София” и двореца Топкапъ се посещава паркът "Емирган"– един от най-красивите паркове в Истанбул, където през пролетта цъфтят безброй прекрасни лалета.

3

ТРЕТИ ДЕН: екскурзия с посещение на двореца Долмабахче с местен екскурзовод на български език - вечеря в ресторант Гар Газино с фолклорна програма

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободно време или факултативна екскурзия с посещение на двореца Долмабахче с местен екскурзовод на български език (с доплащане 26 лв. + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в двореца, която е около 90 турски лири се плаща на място, посещението се организира при минимум 15 участника). Възможност за вечеря в ресторант Гар Газино с фолклорна програма (с доплащане на място около 30 евро на човек). Нощувка.

4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН : Посещение на желязната църква „Св. Стефан“ - посещение на парка Миниатюрк - дата на тръгване 08.04.2021 - посещение на „Св. София” с екскурзовод на български - При посещението е необходимо облеклото да е консервативно. Жените трябва да покр

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Посещение на желязната църква „Св. Стефан“. Възможност за посещение на парка Миниатюрк, в който можете да разгледате 108 известни туристически места в цяла Турция в умален мащаб 1:25 (входна такса около 20 турски лири). Следобед – отпътуване по маршрут Истанбул – Лозенград – Бургас – Варна. Кратка спирка в Лозенград с възможност за покупки. Късно вечерта – пристигане в Бургас и Варна.

Забележка:При екскурзията с дата на тръгване 08.04.2021вместо парка Миниатюрк се предлага посещение на „Св. София” с екскурзовод на български (с доплащане 18 лв. при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата). При посещението е необходимо облеклото да е консервативно. Жените трябва да покрият главата си с кърпа или шал. При жените краката и раменете задължително трябва да са скрити под дрехите. Мъжете не могат да влизат по къси панталони.

Условия за плащане, анулации и провеждане на програмата

При посещение на Турция, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в турски лири, от България.

Здравни изисквания:няма специални здравни изисквания.


Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

  от 249 лв
3 нощувки с автобус

Резервирай сега