Обща информация

Екскурзия "Слънце и салса в Куба"

Куба не е просто сън, тя е истинска! Куба не е само море и слънце, а е една прекрасна любовна история от музика, танци и страсти!
Да посетите точно в този момент „Островът на свободата” е особено вълнуващо, защото ще усетите както романтичната колониална атмосферата на миналото, така и днешния ден на Куба – с лика на Фидел и музея н а Че Гевара. Най-големият карибски остров е един носталгичен спомен за Хемингуей, изживял последните си години тук и сътворил своя най-голям шедьовър „Старецът и морето”. Писателят живее общо 22 години в Куба и написва много книги, изпълнени с любов към острова и неговите хора.
Една от перлите на Карибско море и честа дестинация на Ал Капоне – Варадеро – предлага прекрасни условия за пълноценна почивка с изкусителните си плажове от мек фин пясък, тюркоазно сини води, девствени гори и тропически дух.

Резервация

Цени и условия


7 нощувки

Самолет


01.01.1970

Код на програмата: PTC-238.

Предимства на програмата

 
Очаквайте нови дати!

СОФИЯ - ИСТАНБУЛ - ХАВАНА - ВАРАДЕРО - ТРИНИДАД – СИЕНФУЕГОС - ХАВАНА - ИСТАНБУЛ - СОФИЯ

Предимства да изберете програмата на Туроператора:
Прекрасна и балансирана комбинация от обиколен тур на най-забележителните аристократични градове на Куба с почивка на база ALL INCLUSIVE в чудесен хотел 5* във Варадеро!
✓ Настаняване в NH Capri 4* с прекрасен сървиз и местоположение в Хавана!
Включен тур "По стъпките на Хемингуей" в Хавана!
Включена екскурзия до красивия Сиенфуегос и колониалния Тринидад!
✓ Включена почивка във Варадеро: 4 нощувки на база All Inclusive в Melia Varadero 5* - един от хотелите с най-висок рейтинг и качество!
Без такса за визово обслужване!
Специален бонус на програмата – включен коктейл в един от любимите барове на Хемингуей!
Водач-преводач от Туроператора през цялото време на програмата!
Сигурност и качество! Тази програма се провежда за 10-та поредна година!

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Дати:

01 май - 10 май 2019

Цени:

Цена на човек в двойна стая: Стандартна цена Промо цена до 05.03.19
Цена на основен пакет на човек в двойна стая при група от 15-20 туристи 4 340 лв 4 040 лв
Цена на летищни такси * 625 лв 625 лв
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО 4 965 лв 4 665 лв

Общата цена на пътуването включва:

• Самолетен билет София – Истанбул – Хавана – Истанбул – София с Turkish Airlines с включени летищни такси;
• 3 нощувки със закуски в хотел NH Capri Habana 4* в Хавана;
• 4 нощувки на база All Inclusive в Melia Varadero 5* във Варадеро;
• Целодневна екскурзия до Сиенфуегос и Тринидад;
• Всички трансфери, турове и обиколки по програма с туристически автобус;
• Всички изхранвания, описани в програмата;
• Държавна такса за напускане на страната: 25 конвертируеми песос;
• Местно екскурзоводско обслужване;
• Водач-преводач от Туроператора през цялото време на програмата;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. със застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове (вижте приложените към програмата Общи условия на ЗАД „Армеец”).
• Предварителна подробна туристическа информация за посещаваните градове и забележителности в Куба;
* Летищните такси към момента на публикуване на офертата (12.09.2018) са в размер на 625 лв и се фиксират към датата на доплащане 28.02.2019, поради честата им променливост!

Общата цена на пътуването не включва:

• Доплащане за единична стая – при запитване;
• Доплащане за стая с изглед към океана в хотел Melia Varadero 5*: при записване, 48 лв на човек/на ден;
• Целодневна екскурзия до Пинар дел Рио и долината Винялес с включен обяд и водач на Туроператора при мин. 10 записани: 135 лв;
• Посещение на клуб Тропикана с трансфери, напитки и водач на Туроператора при мин. 10 записани: 152 лв;
• Виза за Куба (издава се предварително в България): 60 лв – без такса за визово обслужване;
• Такса обслужване местни екскурзоводи и шофьори: 30 лв – събира се при доплащането;
• Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец”за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 30 лв на човек;
• Застраховка в случай на отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване;
• Допълнителни лични разходи и напитки по време на хранене.

Важно!

• Цената е валидна при група от минимум 15 туристи;
• Необходими документи за записване: данни или копие от валиден задграничен паспорт /минимум 6 месеца от датата на връщане/, попълнен договор на Туроператора и депозит в размер на 2000 лв на човек;
• Плащането става в брой, с кредитна карта или по банков път: Туроператора, РАЙФАЙЗЕН БАНК, гр. София, бул. "Христо Ботев" 53 А, IBAN: , BIC: ;
• Краен срок за гарантиране на групата: 01.03.2019;
• Доплащането става в срок до: 01.03.2019;
• Обявените допълнителни екскурзии и услуги се заявяват и заплащат в лева предварително в офиса ни при доплащането на екскурзията;
• За посещението на Куба няма задължителни ваксини;
• Подаването на документите за виза се извършва от Туроператора минимум три седмици преди отпътуване;
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Цените са изготвени при валутен курс на ОББ 1 щ. долар = 1.68 лв. към 07.09.2018 и увеличение на валутния курс с повече от 3%, Туроператора си запазва правото да промени цената на доплащането към деня на доплащане, който е 28.02.2019. Взима се под внимание курс продава на ОББ;
• Туроператора не носи отговорност при смяна на часовете на полетите от страна на превозвача;
• Туроператора има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗАД «Армеец» с адрес на управление гр. София, ул. «Стефан Караджа» 2.

За резервации и информация:
София - тел.: 02/ 951 61 49 и 0882 345 555;
Пловдив - тел.: 032/ 96 44 50 и 0884 363 699;
Варна - тел.: 052/ 649 019 и 0888 17 17 74;

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Ден 1 /01.05.2019, сряда/ София – Истанбул

Излитане от летище София в 21:40 с полет TK1030 на Turkish Airlines до Истанбул. Кацане в Истанбул в 23:05.

Ден 2 /02.05.2019, четвъртък/ Истанбул - Хавана - Варадеро

Продължение от Истанбул за Хавана в 01:45 с полет ТК183. Кацане в Хавана в 08:05 местно време. Продължение за Варадеро (разстояние Хавана - Варадеро 145 км). Настаняване в хотел Melia Varadero 5* на база All inclusive. Хотелът предлага прекрасни условия за почивка на карибския бряг, 6 ресторантa с местна, интернационална, азиатска и американска кухня, бар край басейна, плажен бар. Разполага с голям открит басейн, открита сцена за тематични шоута и забавни програми, предлага възможности за водни спортове в океана и уроци по гмуркане за начинаещи. Намира се в близост до голф игрище и търговски център Plaza America.

Ден 3-5 /03.05 – 05.05.2019, петък – неделя / Варадеро

Три свободни дни на база All Inclusive, почивка на плажовете от мек коралов пясък, плуване в изумрудено синия океан или допълнителни активности по желание – разходка с катамаран до безлюдния остров Cayo Blanco и почивка на девствените му плажове, плуване с делфини, Guama тур (целодневна екскурзия до национален природен парк „Ciénaga de Zapata“, посещение на ферма за крокодили „La Boca“, разходка с лодка до възстановка на типично туземско село – „Aldea Taína“). Също, по желание на място можете да се включите в целодневна екскурзия до крайбрежието на град Матансас с възможност за обиколен тур на града, сафари с джип в прородните красоти на района, разходка с лодка по течението на река „Caminar“, разглеждане и плуване в пещерата „Saturno”.

Ден 6 /06.05.2019, понеделник/ Варадеро – Тринидад – Сиенфуегос – Хавана

След закуска, отпътуване за Тринидад (разстояние Варадеро - Тринидад 267 км) – един от най-емблематичните и най-запазаните кубински градове под закрилата на ЮНЕСКО заради ценните си старинни сгради. Пешеходна обиколка ще ни отведе в малките калдъръмени улички, измежду многоцветните домове с червени покриви, екстравагантните палати и красивите площади на историческия център на града. Ще разгледаме очарователния площад „Plaza Mayor“, църквата „Iglesia de la Santísima Trinidad“, помещаваща високо почитаната дървена статуя на Исус Христос с интересна история, и двореца „Palacio Cantero“ – най-грандиозният в града, в който сега се намира градският музей „Museo Municipal”. Свободно време за обяд и самостоятелно разглеждане на други забележителности на града.
Продължение за Сиенфуегос (разстояние Тринидад – Сиенфуегос 83 км) – единственият кубински град колонизиран от френските заселници. По чудноват начин в него се преплитат европейският стил архитектура и карибският лежерен дух. Като сравнително новопостроен град от началото на XIXв, той е по-модерен, чист и просторен, и неслучайно е наричан „Перлата на юга”. Пешеходна обиколка на историческия център на красивия град. Разглеждане на двореца „Palacio de Valle”, бивша колониална резиденция на испански захарен барон построена по подобие на мароканска касаба с богати орнаменти от най-качествен вносен мрамор, алабастър и керамика.
Отпътуване за Хавана (разстояние Сиенфуегос – Хавана 233 км). Настаняване в хотел NH Capri Habana 4*.

Ден 7 /07.05.2019, вторник/ Хавана

След закуска панорамна обиколка на Хавана – един от най-очарователните градове в света. Старият град с прекрасните сгради и площади в колониален стил, датиращи от 16 век, днес е признат от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. В тази уникална столица съжителстват характерната архитектура на колониалната ера, грандиозният стил от 50те години и ретро духът на социалистическата реалност. В Хавана времето сякаш е спряло и неговата очарователна архаичност напомня за някога бурния и пищен светски живот.
Ще разгледаме крайбрежния булевард "Малекон" – романтично място за музиканти и влюбени, сградата на Капитолия (отвън) – функционирала като седалище на Кубинското правителство в продължение на много години преди революцията през 1959, очарователните калдъръмени площади „Plaza de Armas“ и„Plaza de la Catedral“, катедралата „San Cristobal“ и известния „Музей на рома“, където ще научим как местните превръщат захарната тръстика в популярната марка ром Havana Club. Обиколката ще ни отведе и до емблематичния площад „Plaza Vieja”. Наричан в миналото „Новия площад“ той е служил като сцена на демонстрации, фиести, екзекуции и борба с бикове, които богаташите са наблюдавали от балконите на своите домове.
Следобед, посещение на някои от любимите места на Хемингуей в стария град на Хавана. Писателят прекарва почти 22 години от живота си в Куба, живейки в малко рибарско селище, където пише едни от най-популярните си романи. Ще имате възможност да опитате емблематичния коктейл мохито в известния бар „La Bodeguita del Medio“, смятан за негово рождено място. Обиколката ще ви отведе и в „Bar Floridita“ – мястото, където Хемингуей обичал да отпочива с дайкири в ръка. За финал, разглеждане на хотел „Ambos Mundos”, където често е отсядал писателят.
Вечерта по желание посещение на прочутия нощен клуб „Tropicana”, привличал в миналото със своята пищност и музика множество известни личности, холивудски звезди и гангстери. Ще имате възможност да се насладите на почти двучасово танцово шоу с над 200 участника под звездното небе и в обкръжението на тропическа растителност.

Ден 8 /08.05.2019, сряда/ Хавана

Закуска в хотела. Свободен ден за разглеждане на Хавана или по желание целодневна екскурзия до долината Винялес, разположена на югозапад от Хавана – район с изключителна природна красота. Разглеждане на моготите включени в списъка на ЮНЕСКО като уникален природен пейзаж. Образувани от наслагвания от варовик, хълмовете приличат на куполи с почти отвесни страни, издигащи се на височина до 300м и заобиколени от плодородни равнини.
По пътя посещение на фабрика за производство на пури. Областта Пинар дел Рио е наричана „зелената част“ на Куба и предоставя отлични климатични условия за отглеждане и обработка на тютюневи листа. Наблюдение на майсторското ръчно навиване на кубински пури. Разглеждане на „Индианска пещера“, известната с пещерни рисунки и археологически находки. Разходка с лодка по водите на подземната река „Сан Висенте“, наблюдение на осветената пещера и природните пещерни образувания.
Включен обяд в местния ресторант Palenque de los Cimarrones. Връщане в хотела. Вечерта по желание – посещение на някои от известните заведения в Хавана с танци и музика на живо от последователи на известните Buena Vista Social Club.

Ден 9 /09.05, четвъртък / Хавана – Истанбул

Сутринта, трансфер до летище Хавана за полет ТК183 до Истанбул на Turkish Airlines в 09:35. Нощувка в самолета.

Ден 10 /10.05.2019, петък/ Истанбул – София

Кацане на летището в Истанбул в 09:05 местно време и продължение за София с полет ТК1031 в 13:50. Пристигане на летище София в 15:10. Край на програмата.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0879 323 622, 0885 706 771, 0884 241 988 или Резервирай онлайн.

Хотели

  от 4040 лв
Очаквайте нови дати! СОФИЯ - ИСТАНБУЛ - ХАВАНА - ВАРАДЕРО - ТРИНИДАД – СИЕНФУЕГОС - ХАВАНА - ИСТАНБУЛ - СОФИЯ

Резервирай сега