Обща информация

Last minute офертa за почивка в Соренто и Рим + Неапол, Капри, Амалфи

Добре познатата ексклузивна програма за почивка в Италия, Рим, Соренто, Неапол, Амалфи, Капри през пролетта на 2015 год.

Почивка на море в Италия през пролетта на 2015

Какво можем да кажем за красивата, уникална Италия, имайки предвид че тук се намират най-важните туристически дестинации с културна стойност в света и, разбира се, Италия е страната в която можете да прекарате една дълга, отпускаща лятна почивка на море . Със своите 4500 мили плажни ивици на изток, запад и юг, почивките на море в Италия предлагат по нещо за всекиго- ослепителни курорти, осеяни с шезлонги и чадъри, закътани заливчета, курорти за семейна почивка, оживени курорти, където цари купон и какво ли още не- не пропускайте да опознаете Италия, една от най-разноликите и незабравими страни в света!

Плажовете в Италия и една почивка на море

Ако се чудите дали искате да отидете на почивка в Италия, спрете да се колебаете, защото ще останете очаровани, ако погледнете отвъд Рим и Флоренция, а изберете една идеална почивка на Неаполитанската Ривиера. Разположена на чудесен залив в Неапол, Неаполитанската Ривиера предлага, както сигурно се досещате, фантастична кухня, ароматни напитки, гостоприемни местни хора, смайващи гледки и всичко, което характеризира една туристическа дестинация, на която може да се наслади всеки пътешественик.

Ако искате да докоснете слънцето и по-скоро то да погали кожава ви, отправете се към слънчева Италия, където слънцето щедро и щадящо раздава щастие на многобройните туристи.

Почивката в Италия и по-специално в Италианската Ривиера ще ви даде шанс да се отпуснете както никога досега. Ако търсите пък чисти плажове за пълен релакс и страхотен град, в който да се потопите напълно, отправете се към Соренто. След това сме сигурни, че ще напълно готови и изпълнени с енергия и най-вече желание да се запознаете с чудесата на Неапол и защо не да си организираме едно пътешествие до историческия град Помпей, който е атрактивен най-вече поради своя античен град в руини!

След това ще сте готови да посетите връх Везувий, най-известния вулкан, който изригва през 79-та година и разрушава величествените градове Помпей и Херкуланеум. Все още ли търсите нещо вълнуващо в Италия? Тогава посетете Капри, за да достигнете черешката на тортата и да опознаете прекрасни плажове и истински вкусна кухня.

Неаполитанската Ривиера е едно от местата, които будят страхопочитание сред феновете на историята особено след изригването на Везувий и разрушаването на град Помпей. Последния е бил погребан в руини и не е бил открит до 1748 година, около 1700 години след като е бил разрушен. Оттогава градът е бил обект на археологически разкопки и сега е обект под егидата на ЮНЕСКО, част от световното културно наследство, място, което предлага уникални гледки към Римската империя от периода на нейния апогей.

Пригответе се за една почивка, която ще помните винаги с нашата ексклузивна програма за ваканция на море в Италия през пролет 2015!

Неаполитанската Ривиера предлага един пъстър календар от събития. От април до октомври Ривиера предлага невероятна селекция от концерти, а в град Равело се състои музикален фестивал, по време на който можете да се насладите на класиката на Бах и Вагнер. След това можете да очаквате да се насладите на местния пазар, който обикновено се провежда в неделя, предлагащ различни сувенирчета, които можете да отнесете у дома.
Ривиерата е също близо до Рим и ви предлага уникалния шанс да разкриете чудесата на италианската столица, а спа центровете в Исхия предлагат горещи минерални извори и кални бани за максимално луксозен релакс.

Нощен живот и Неаполитанската Ривиера

Неаполитанската Ривиера е известна по цял свят със своите почивки, пълни със спокойствие и релакс, но няма как да не ви кажем, че има и барове и нощни клубове, които очакват купонджиите, а нощният живот в Ривиерата наистина си струва.

Крайбрежният град Соренто предлага много ресторанти и барове, които предлагат по нещо за двойки, семейства, купонджии, които ценят качествената италианска кухня! Град Соренто осигурява невероятна атмосфера дори и за семействата с деца, които искат да се насладят на питие близо до кристално чистия океан.

Никой, който не се е насладил на почивка на Неаполитанската ривиера, не би могъл да си представи пейзажа, който е истинско удоволствие за очите. Могъщият Везувий е незаменима частица от пейзажа, допълнен от градините с портокали, грозде, дървета и цветя, които се простират далече, далече, където дори погледът ни не може да достигне. Заливът на Неапол сам по себе си е скъпоценен диамант, който има плаж, предлагащ множество градчета, тихи площади и църкви.

Ако искате нещо наистина специално, излезлият като че ли от картичка град Амалфи е задължителен за посещение.

Неаполитанската Ривиера е наистина невероятна дестинация, която ще се донесе радост на всеки посетител. Това, което липсва на невероятни гледки, ресторанти, лазурно море и страхотни плажове, си всъщност ти. Изберете своя пакет за почивка на море в Италия на ексклузивна цена!

Ако се нуждаете от една спокойна, отпускаща ваканция, пълна с приятни емоции, отправете се към бреговете на Амалфи и красивия малък град Соренто. С толкова много хотели, които имат гледки към залива на Неапол и Везувий, пътешествия до Помпей и Херкуланеум, както и няколко поразително красиви скали, надвиснали над морето, Соренто може да е перфектната дестинация за почивка за вас, семейството и приятелите ви.

Соренто е перфектната дестинация за тези от вас, които искат парченце от рай, облян в светлина! Ако изберете почивка в Соренто през пролетта, ще можете да разгледате на спокойствие по-автентичната част на град.

Соренто предлага различни забавления за всеки вкус. За по-смелите от Вас едно грумкане на Амалфи ще е истинско предизвикателство. Пътят, свързващ Соренто и съседния Амалфи, криволичи през живописни средиземноморски пейзажи. Ако търсите частица от италианската култура, тогава ви съветваме да посетите няколко църкви от 14ти век, които са отворени за туристи.
Соренто първоначално е е бил под владението на гърците, особено след царуването на крал Репаро. През 4тивек областта е била под римско управление и бързо се развива като популярна туристическа дестинация за богатите римляни, а пленителните морски гледки и до днес омайват туристите. След няколко нашествия, най-сериозните от които на византийците, Соренто става и обект на нападения от пиратите, които са привлечени от богатствата на тази крайбрежна дестинация. Крепостите, които са били построени да защитават града може да видим и до днес.

Почивка в Италия- неподправения чар на Амалфи

Разположен на югоизточния бряг на Италия, Амалфи е град с живописни гледки и спираща дъха плажна ивица. Около 24 мили югоизточно от Неапол се намира Амалфи, град, изпълнен с история, което го прави перфектна дестинация за почивка за всеки, който иска частица от културата на Италия.

Амалфи е перфектната дестинация за романтична почивка, изпълнена с културни преживявания. Катедралата Амалфи заслужава вашето внимание, защото тя е построена в чест на Св.Андрей през 12ти и 13ти век.

Катедралата Дуомо привлича множество туристи всяка година, но всъщност живописния морски пейзаж е най-ослепителната частица от крайбрежието на Амалфи.

Амалфи привлича много туристи, които искат да се докоснат до богатото културно наследство на областта, където са оставили отпечатък много гръцки, римски цивилизации. През късния 19ти век, Амалфи бързо се възражда като муза на много художници и тук става средище на цяло едно поколение талантливи художници. Амалфи е област, популярна и с производството на Limoncello, ярък жълт ликьор, направен от цитрусови плодове.

Неапол е красив и слънчев крайбрежен град, разположен на средата на пътя от западния бряг на Италия с изглед към Тиренско море. Отличителният характер на тази необикновена дестинация е неподправената красота на 2500 години история, пищни пейзажи, множество паметници на културата, уникалния залив Неапол, крайбрежието на Амалфи и островите Капи, Исхия.



Град Неапол е дом на безброй произведения на изкуството с невероятни архитектурни форми от Средновековието, Ренесанса и Бароковия период. Да посетиш Неапол означава да се потопиш в най-големия исторически център на Европа, истински музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство от 1995: музеи, замъци, църкви, площади и археологически останки са всички доказателство за великата културна и художествена идентичност на слънчев Неапол, Италия.
Ако искате вашето парченце от Италия, побързайте да изберете най-атрактивния пакет за почивка в Италия пролет 2015 .

Резервация

Цени и условия


8 нощувки


Закуска и вечеря

01.01.1970

Добре познатата ексклузивна програма за почивка в Италия, Рим, Соренто, Неапол, Амалфи, Капри през пролетта на 2015 год.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

Дати:

от 23.04 до 11.06.2015 г.

Цени:

Last minute намаление до 19% за новозаписани туристи за последни места: 11.06.2015 - 840лв.
Резервирайте сега на (02) 940 11 00, 0887 220 661.

Дати заминаване: Цена EUR Цена BGN Наличност
ПРОЛЕТ 2015
23.04 - 30.04.2015 479 € 935лв няма места
*30.04 - 07.05.2015 530 € 1035лв няма места
07.05 - 14.05.2015 479 € 935 лв няма места
14.05 - 21.05.2015 484 € 945 лв няма места
21.05 - 28.05.2015 489 € 955 лв няма места
28.05 - 04.06.2015 500 € 975 лв няма места
04.06 - 11.06.2015 510 € 995 лв няма места
11.06 - 18.06.2015 530 € 1035 лв840лв ограничени места

На 06.05 гостите на хотела в Рим ще бъдат настанени в апартаментния комплекс на Triangoli Best Western Residence 4*

Цената включва:

  • самолетен билет за директен полет с авиокомпания "Wizz Air" София - Рим - София с включени летищни такси и с включен голям чекиран багаж и голям салонен багаж (56x45x25 см);
  • 6 нощувки в стандартни стаи на база полупансион /закуска и вечеря (в кафе "Латино") по меню/ в хотел La Pergola *** (или подобен) в залива на Соренто;
  • 1 нощувка със закуска в хотел Triangoli Best Western 4* (или подобен) в района на Рим;
  • трансфери летище - хотел - летище;
  • панорамна обиколка на Рим с местен екскурзовод на български език;
  • асистанс на български език по време на целия престой;
  • застраховка „Помощ при пътуване в чужбина с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR.

Цената не включва:

  • разходи от личен характер;
  • допълнителни екскурзии;
  • туристическа такса: 1 EUR на турист на нощувка (заплаща се от туристите на рецепцията на хотела при настаняване) в Соренто.
  • Климатик в стаите в хотела в Соренто: 5 EUR на стая на нощувка (по желание, заплаща се от туристите на рецепцията на хотела).
  • туристическа такса: 6 EUR на турист на нощувка (заплаща се от туристите на рецепцията на хотела при настаняване) в Рим.

Отстъпки:

Отстъпка за допълнително легло в двойна стая: 35 лв.

Доплащане:

  • единична стая: 267 лв
  • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5 лв за 8 дни; от 76 г. нагоре: 25 лв за 8 дни.
  • Целодневна екскурзия "Помпей и Везувий" с местен екскурзовод на български език на турист при минимум 25 туристи (входните такси за Помпей – 11 EUR и Везувий - 10 EUR се заплаща допълнително): 48 EUR - [при мин. 25 записани]
  • Целодневна екскурзия до о-в Капри с местен екскурзовод на български език на турист при минимум 25 туристи (входните такси за вила "Сан Микеле" - 7 EUR, градините на Август - 1 EUR и Синята пещера - 28 EUR се заплащат допълнително на място): 75 EUR - [при мин. 25 записани]
  • Целодневна екскурзия "Крайбрежието на Амалфи" с местен екскурзовод на български език на турист при минимум 25 туристи (входните такси за Катедралата - 3 EUR и вила Руфоло - 5 EUR се заплащат допълнително намясто): 40 EUR - [при мин. 25 записани]
  • Целодневна екскурзия до Неапол - с местен екскурзовод на български език на турист [при минимум 25 туристи] (без включени входни такси): 45 €


    Пакетът от 4-те допълнителни екскурзии е със специална цена от 172 € !

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

Програма:

Ден 1 - Oтпътуване от летище София с директен полет до Рим. Посрещане на летището. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 - Закуска. Свободно време. По желание еднодневна екскурзия до о-в Капри (мин. 6 часа). Отпътуване с корабче до о-в Капри - перлата на Неаполитанския залив, комбинация от уникално красива природа и лукса на един от най-скъпите курорти в Европа. Туристическа програма с местен екскурзовод на български език на о-в Капри. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 - Закуска. Свободно време. По желание еднодневна екскурзия до Неапол - живописно разположен град на брега на Неаполитанския залив, столицата на област Кампания, основана от гръцки колонизатори (мин. 6 часа). Панорамна обиколка на Неапол с местен екскурзовод: Катедралата - първоначалната сграда е построена през 13 век, но два века по-късно е разрушена от силно земетресение и възстановена през 19 век в неоготически стил; Кралският дворец, построен през 17 век за испанските вицекрале; операта "Сан Карло", която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа (без включени входни такси). Вечеря. Нощувка.......
.......
Ден 4 - Закуска. Свободно време. По желание еднодневна екскурзия "Помпей и Везувий" (мин. 6 часа). Разглеждане на античния Помпей с местен екскурзовод - възкръсналият град в подножието на Везувий, разрушен в резултат от изригването на вулкана през 79 г.: Римският форум - център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, "Къщите на любовта". Екскурзията продължава с автобус към подножието на вулкана "Везувий" - единствения действащ вулкан в континентална Европа, откъдето се продължава пеша до кратера на вулкана. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 - Закуска. Свободно време. По желание целодневна екскурзия „Крайбрежието на Амалфи” (мин. 6 часа). Посещение на Амалфи – една от трите перли на крайбрежието, разположена на северния бряг на Салернския залив. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 - Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 - Закуска. Трансфер до Рим. Настаняване в хотел 3* или 4*. Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим: Римският форум - сърцето на античния Рим, където е бил съсредоточен политическия, религиозен и търговски живот на града; величествената Арка на Константин, издигната в чест на победата над император Максенций; Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; площад Венеция. Фотопауза при Колизеума - най-големият амфитеатър от древноримската епоха. Пешеходна разходка до Фонтанът ди Треви - най-известният и най-красивият в цяла Италия - шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; Капитолийския хълм. Настаняване в хотела в Рим. Нощувка.

Ден 8 - Закуска. Трансфер до летището в Рим. Полет за София. Пристигане на летище София.

Допълнителна информация:

Хотел La Pergola се намира в Sant'Agnello, Соренто и е разположен на тиха улица, в близост до стоянка за таксита, спирка на автобус, което позволява лесен достъп до всички забележителности по крайбрежието на Амалфи.

Хотелът разполага с ресторант, бар на басейна, басейн, Wi-Fi. Стаите са с баня и сателитна ТВ. Стаите на 1ви и 2ри етаж са с балкон с гледка към градината с цитрусови дръвчета.

Информация за полетите

Дестинация
Полет № Излита/Каца
София [SOF] - Рим [FCO]
W6 4355 11:30 - 12:30
Рим [FCO] - София [SOF]
W6 4356 13:05 - 16:05

Условия за резервации

  • при записване се внася депозит в размер на 20% от сумата на договора;
  • пълно плащане - до 45 дни преди датата на заминаване.

Условия за анулациии

  • при отказ до 18:00 часа на 1-вия работен ден, следващ деня, в който е сключен договора – 0% от крайната цена на пакета;
  • при отказ след 18:00 на 1-ия работен ден за Туроператора, следващ деня, в който е сключен Договора до 45-ия ден включително преди датата на заминаване - 20% от крайната цена на пакета;
  • при отказ от 44-ия до 30-ия ден включително преди датата на заминаване – 30% от крайната цена на пакета;
  • при отказ от 29-ия до -15-ия ден включително преди датата на заминаване – 75% от крайната цена на пакета;
  • при отказ от 14-ия ден преди датата на заминаване до деня на заминаване, включително при неявяване за заминаване в определеното време и място – 100% от крайната цена на пакета.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

За хотела

Екскурзии

  от 0 лв
7 нощувки HB, със самолет

Резервирай сега