Разпродажба на последни места за Великден и майски празници Испания, Португалия, Кипър 2016
Резервирай онлайн

(02) 940 11 04, 0885 706 771

 

Къщи за гости Тинтява и Невена,

Почивка в

Избраният от Вас хотел в момента не се предлага.
Може да прегледате подобни предложения в същия курорт / категория.

Тинтява и Невена са битови къщи за гости в архитектурно-историческия резерват Боженци, на 15 км от гр. Габрово и на 201 км от гр. София. Местността е известна с богатото си историческо наследство и непокътната природа. Легенда разказва, че селото е основано от болярката Божана. Тя избягала от Велико Търново при превземането му и се заселила на това красиво място, което носи нейното име.
Тинтява и Невена ще Ви пренесат в епохата на българското Възраждане. Уютна битова обстановка, спокойствие и автентична атмосфера - това са само част от предимствата на българските къщи. През лятото можете да се насладите на планинската прохлада, а през зимата - селото ще се превърне в истинска зимна приказка за Вас и Вашата компания или семейство.
Къщите могат да се наемат частично или изцяло, а при желание от Ваша страна може да се включи и изхранване. Тинтява и Невена са изключително походящи за провеждането на семейни празници или малки фирмени събирания и тим билдинги. Капацитетът  на двете къщи е 10 души. Невена разполага с една двойна стая и едно ателие, а Тинтява – с две двойни стаи и едно ателие.


Местоположение на Къщи за гости Тинтява и Невена:

Located only 15 km away from Bozhentzi, Gabrovo has always been famous for the frugality and wit of its inhabitants. This is the reason why the only Museum of Humor and Satire in the world was established here. The area of Uzana is located in the vicinity of Gabrovo. It is the geographic center of Bulgaria. Gabrovo is also known for the one-of-a-kind neighborhood Etar – a modern revival of Bulgarian life, culture, and craftsmanship. In the Architectural Ethnographic Museum you will find the one and only collection of old-time water-driven machinery in Bulgaria. It consists of ten sites and it is one of the richest and well-kept active technical collections around the European museums in the open. The water wheel became a symbol of Etar.

Tintyava and Nevena are an ideal choice for celebration of family occasions or small company events and team buildings. The houses provide accommodation for up t

Настаняване в Къщи за гости Тинтява и Невена:

Ако мечтаете за спокойствие и чист въздух, Тинтява и Невена са правилният избор за Вас. Къща Тинтява има уникален архитектурен облик и разполага с две комфортно обзаведени стаи и едно ателие със собствен кухненски бокс. На първия етаж се намира просторна механа с камина. Тя е обзаведена в типичен български стил и разполага с всичко необходимо за едно истинско празненство. В нея ще имате възможност да опитате екологично чисти продукти и да се насладите на традиционни български гозби. При желание от Ваша страна бихте могли и сами да приготвите вкусни ястия по народни рецепти.

 Къща Невена е запазила изцяло боженските традиции и разполага с една стая, обзаведена в битов стил, и едно ателие. Стаите имат собствен санитарен възел и са оборудвани с телевизор и Интернет. Механата е разположена на първия етаж и има собствена камина, пред която можете да изпиете чаша вино с приятели.

 

 

Тинтява и Невена са със запазен автентичен вид. Покрити с каменни плочи и изпълнени с уют и топлина, къщите са запазили духа на поколения българи, живели в Боженци векове наред. Ще бъдете впечатлени и от прекрасния двор на двете къщи. В прохладните летни вечери на верандата под навеса ще прекарате незабравими моменти с Вашите приятели и близки. С разцъфването на цветята през пролетта градината се превръща в  истинска живописна картина.

 

Развлечения и свободно време:

Само на 15 км от Боженци се намира град Габрово. Градът открай време се слави с пестеливостта и остроумието на своите жители. Това е и причината тук да се намира единственият в света "Дом на хумора и сатирата". В близост до Габрово е и местността "Узана", в която е локализиран географският център на България.

Габрово е известен и с уникалния си квартал-възстановка на българския бит, култура и занаятчийство "Етър". В архитектурно-етнографския комплекс ще откриете единствената в България сбирка на възрожденска техника, задвижвана от вода. Тя съдържа десет обекта и е една от богатите и добре организирани технически сбирки сред европейските музеи на открито. Водното колело се е превърнало в емблема на Етъра.

От Боженци тръгва маркирана туристическа пътека, по която за около два часа може да се стигне до Трявна. Градът се слави с традициите си в дърворезбата и иконописа. Той е родно място на личности като Петко и Пенчо Славейкови, Ангел Кънчев и др. Гордостта на Трявна са къщите - музеи. Колкото и невероятно да звучи, в китното градче може да се разгледа и "Музей на азиатското и африканско изкуство". Всеки посетител може да си почине сред красивата зеленина в градинката пред музея, докато слуша успокояващото ромолене на фонтанчето в нея.

 В този регион можете да посетите и Дряновския манастир. Това кътче на България запленява с богатото разнообразие на отвесни скални венци, пещери, уникални релефни форми, растителен и животински свят. Приказната манастирска клисура има древна история, a съвременният манастир е една от десетте най-почитани светини на Българската православна църква, национален исторически паметник и предпочитан туристически обект.

Пещерата "Бачо Киро" се намира в района на Дряновския манастир, в живописните каньони на р. Андъка и р. Дряновска. Тя е археологически обект от национално значение. Тук са намерени останки от първобитни хора, живели в пещерата.

От центъра на село Боженци можете да поемете по екопътеки за селата Кумани и Скорците, местността "Марина Дупка", както и екопътеката до град Трявна. Насладете се на красивата природа в околността, подишайте чист въздух и се отдайте на истинско здравословно пътешествие.

 


Цени за хотелско настаняване:

РЕЗЕРВИРАЙ или на телефони (02) 940 11 04, 0885 706 771