Разпродажба на последни места за Великден и майски празници Испания, Португалия, Кипър 2016
Резервирай онлайн

(02) 940 11 00, 0887 220 661

 

Екскурзия в Африка: Мароко - имперските градове 2014

Комбинирана самолетна почивка с посещение на Коста дел Сол – Танжер - Шефшауен - Фес - Бени Мелал – Маракеш - Казабланка - Рабат

Кралство Мароко
Страната има площ 446.6 хил. кв. км. Граничи (в км) с Алжир - 1 350, Испания - 13, Западна Сахара - 490, Атлантическия океан - 2 934 и Средиземно море - 512. В нейните предели е най-високата западна част на Атласките планини (Ер Риф, Среден и Висок Атлас), достигаща 4 165 м. (вр. Джебел Тубкал). На запад и изток - равнини и платото Мароканска месета, а на юг и югоизток - части от пясъчната и камениста Сахарска пустиня.

Език:
Освен Арабския,който е официалният език, арабските и берберски диалекти са широко разпространени. Много от мароканците говорят също френски и испански.

Религия:
Официалната религия в Мароко е ислямът.

Дати:

от 14.10 до 05.11.2014 г.

Цени:

Дати на заминаване Цени в EUR Цени в BGN Наличност
21.10 - 28.10.2014 714 € 1395 лв STOP SALES
28.10 - 04.11.2014 698 € 1365 лв STOP SALES

Цената включва:

 • Самолетен билет София - Малага - София с включени летищни такси на авиокомпания "Bulgaria Air";
 • Трансфер летище - хотел - летище;
 • Транспорт с автобус по описания маршрут в Испания и Мароко;
 • Билет за ферибот Тарифа - Танжер - Тарифа;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Vita Fenix" 4* или подобен на Коста дел Сол;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Sofia" 4* или подобен във Фес;
 • 2 нощувки със закуски, един обяд и една вечеря в хотел "Meriem" 4* или подобен в Маракеш;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Helnan chellah" 4* или подобен в Рабат;
 • Входна такса за медресето "Буинания" във Фес;
 • Входни такси за двореца "Бахия", гробницата на Саадин в Маракеш;
 • Екскурзоводско обслужване от лицензирани местни екскурзоводи в Казабланка, Маракеш, Фес, Рабат и Танжер;
 • Местен водач по време на цялата туристическа програма в Мароко;
 • Водач-преводач от България;
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 €.


Цената не включва: • Вечеря с фолклорна програма и шоу в ресторант "Chez Ali";
 • Входна такса за джамията "Хасан II" в Казабланка (около 12 EUR);
 • Входни такси за други музеи, разходи за обекти и прояви, посещавани по желание;
 • Бакшиши (около 10-20 евро);
 • Разходи от личен характер.

Програма:

1 ДЕН - Отпътуване от летище София в 15.50 ч. Пристигане на летището в Малага в 18.40 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел "Vita Fenix" 4* или подобен на Коста дел Сол. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН - Закуска (рано сутринта или сух пакет). Трансфер до пристанището в Тарифа (разстоянието от Коста дел Сол до Тарифа е около 150 км). Прекосяване с ферибот на Гибралтарския проход. Пристигане в Африка. Среща с представител на обслужващата агенция в Танжер. Отпътуване за Шефшауен - популярна туристическа дестинация, поради близостта си до Танжер и испанския анклав Сеута. Името на града произлиза от берберската дума за рог и е свързано с планинските върхове, извисяващи се над града, които приличат на два кози рога. Характерни за Шефшауен са сградите в син цвят. Началото на развитиета на града е поставено със строителството на малка крепост, която съществува и до днес и чието предназначение е било да защитава тези райони от португалските нашественици. През 1920 г. испанскитe войски превземат града и той става част от испанско Мароко до 1956 г.,когато страната отвоюва своята независимост. Туристическа програма в Шефшауен. Свободно време за обяд. Отпътуване за Фес – най-старият и величествен от четирите имперски града на Мароко, който и до днес се гордее със своите традиции и култура. Градът е създаден през 8 век от потомък на Мохамед. Днес Фес се счита за религиозната столица на Мароко. Пристигане във Фес, настаняване и вечеря в хотела. Нощувка.

3 ДЕН - Закуска. Туристическа програма във Фес. Градът е основан през 9 век и се гордее със най-старата Медина в Мароко, както и с един от най-старите университети в света. Посещение на старата Медина - един от трите най-свещени за мохамеданския свят градове, истински лабиринт с повече от 9400 улици, високи сгради, криволичещи и тесни пътечки, в които трудно прониква дори слънчева светлина. Време за обяд. Следобед свободно време за разходката по улиците на Фес. Вечеря в хотела. Нощувка.

4 ДЕН - Закуска. Отпътуване за Маракеш през Атласките планини, берберските села Имузер Ел Кандер и Азру, и Ифрейн - очарователен ски курорт, разположен в сърцето на великолепна кедрова гора. Кратка почивка и свободно време за обяд в Бени Мелал- един от земеделските центрове на Мароко. Пристигане в Маракеш – червената перла в южната част на Мароко. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.

5 ДЕН - Закуска. Туристическа програма в историческата част на старинния имперски град Маракеш: джамията "Котубия" (отвън), кулата близнак на севилската "Хиралда", градините "Менара", двореца "Бахия", гробницата на Саадин, джамията "Касба" (отвън). Обиколката приключва на площад "Джемаа Ел Фна". Свободно време на площада (1 час). Трансфер до хотела. Обяд в хотела. Следобед свободно време за разходка из арабския сук /пазар/, в лабиринта на уличките на занаятите. По желание и предварителна заявка – вечеря с фолклорна програма и шоу в ресторант "Chez Ali". Нощувка.

6 ДЕН - Закуска. Отпътуване за Казабланка един от най-романтичните и модерни градове в Мароко и икономическа столица на кралството. Градът е известен с две имена - Дар ел-Бейда и Казабланка. Основни забележителности в града са площада на Обединените нации, туристическия комплекс Корниш и джамията Хасан II - втората по големина джамия в света след тази в Мека. Панорамна обиколка на Казабланка. По желание посещение на джамията "Хасан II" – шедьовър на ислямската архитектура. Свободно време за обяд в Казабланка. Отпътуване за Рабат – столица на кралството, разположена на Атлантическия бряг и на южния бряг на река Bu Regreg, която отделя града от съседния град Сале. Основаването на столицата датира от II в. пр. Хр., а през 1195 г., по време на управлението на династията на Алмоадите, Якул ал-Мансур проектира изграждането на един голям град с площ от 400 хектара, заобиколен от защитна стена с пет големи порти. Панорамна обиколка с местен екскурзовод. В Рабат се намират всички министерства, Парламента, университета "Мохамед V" , както и много красиви паметници. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.

7 ДЕН - Закуска. Отпътуване за Танжер – град на контрастите, разположен в залив с изглед към Гибралтарския проток и испанското южно крайбрежие. Туристическа програма в Танжер. Трансфер до пристанището. Отпътуване с ферибот за Испания. Пристигане в Тарифа. Трансфер до хотела на Коста дел Сол. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН - Закуска. Освобождаване на стаите. Оставяне на багажа в хотела. Свободно време. Връщане в хотела за трансфер до летището. Полет за София в 19.30 ч. Кацане на летище София в 23.50 ч.

Отстъпки:

 • ---

  Доплащания:

  • Единична стая: 349 лв.

  По време на пресичане на протока Гибралтар на ферибота с групата няма автобус. При пристигане на пристанището в Испания групата слиза от автобуса и се качва на ферибота. На мароканския бряг групата се качва в местен автобус.

  Визова информация:
  Българските граждани, притежаващи валиден задграничен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването, които желаят да посетят Мароко с намерение за временно пребиваване за срок, не по-дълъг от 90 последователни дни, могат да влязат на територията на Мароко, без да е необходимо да им се издават визи.

  Здравни изисквания:
  Задължителни ваксини – няма.
  Препоръчителни ваксини - няма

  Валутни курсове:
  1 € = 11,20 MAD

  Часово време:
  България 12 ч., Мароко 10 ч.

  Условия за резервации и анулации

  • При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
  • Доплащането е до минимум 45 дни преди датата на заминаване.
  • При анулиране на резервацията от деня, следващ деня на сключване на договора, до 60-я ден преди датата на заминаване – 0% неустойка от крайната цена на пътуването;
  • При анулиране на резервацията от 59 до 45 дни преди датата на заминаване се заплаща 30% неустойка от крайната цена на пътуването;
  • При анулация 44 – 30 дни преди датата на заминаване – 50% неустойка от крайната цена на пътуването;
  • При анулация 29 – 15 дни преди датата на заминаване – 75% неустойка от крайната цена на пътуването;
  • При анулация по-малко от 14 дни преди датата на заминаване или неявяване – 100% от крайната цена на пътуването.

 • РЕЗЕРВИРАЙ или на телефони (02) 940 11 00, (02) 940 11 11, 0887 220 661