Обща информация

Почивка в Португалия - Лисабон и Алгарве, есен 2016

Лисабон и Алгарве – със самолет и обслужване на български език

Португалия е страна с богата традиция в мореплаването и откритията, и е разположена на Иберийския полуостров на брега на Атлантическия океан. Богатата история на страната е повлияла трайно върху нейната култура, като е забелжително мавританското и ориенталското влияние в архитектурата и изкуствата.

През последните 3 хиялдолетия Португалия е свидетел на постоянно движение на различни цивилизации - финикийска, гръцка, келтска, картагенска, римска и арабска, всички тези култури са оставили своите следи. През XV век морските изследователи на Португалия, водени от Васко да Гама, откриват нови територии, което води до създаването на отвъдокеанска империя.

Подарете си една слънчева ваканция и вдъхновяваща екскурзия с емоции и разнообразни преживявания в Португалия през тази есен!

Резервация

Цени и условия


8 нощувки


Закуска и вечеря

01.01.1970

Лисабон и Алгарве – със самолет и обслужване на български език

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

Дати:

Очаквайте скоро дати и цени за 2017г.

Цени:

Самолетната ни програма с директен полет до Лисабон и Алгарве, Португалия, през 2017г. ще бъде всяка седмица от 05.06 до 25.10. В момента детайлите по програмата се уточняват и скоро ще бъдат публикувани на сайта ни - ако проявявате интерес, оставете ни вашите контакти тук и ще се свържем с вас.

Дати: Цена EUR Цена BGN
ЕСЕН 2016
01.09 - 08.09.2016 767 € 1499 лв няма места
15.09 - 22.09.2016 744 € 1455 лв няма места
22.09 - 29.09.2016 744 € 1455 лв няма места
29.09 - 06.10.2016 716 € 1399 лв няма места

Цената включва:

  • Самолетен билет София - Лисабон - София на авиокомпания " България ер" с включени летищни такси
  • Трансфер летище - хотел - летище
  • Транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус
  • 4 нощувки със закуски и вечери, с включени вино и вода, в стандартни стаи с гледка към морето в хотел "Ever Caparica Beach & Conference Hotel" 4* (или подобен) в Лисабон
  • 3 нощувки със закуски и вечери, в хотел "Luna Alpinus" 4* (или подобен) в Алгарве
  • Панорамна обиколка на Лисабон с местен екскурзовод
  • Пешеходна обиколка в Евора
  • Пешеходна разходка във Фару
  • Представител на място на български език по време на целия престой
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Евроинс" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

Цената не включва:

  • Туристическа такса (в случай, че бъде въведена таксата се заплаща от туристите на рецепцията на хотела)
  • Входна такса за манастира "Жеронимуш" (7 EUR), комбиниран билет за манастира и Кулата "Белем" (10 EUR)
  • Входна такса за двореца Синтра (8,50 EUR)
  • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
  • Полудневна екскурзия до Кашкайш, Ещорил и Кабо де Рока
  • Целодневна екскурзия до Обидуш, Назаре, Фатима - възрастни: 48€ / деца 02-11г.: 34€.
  • Полудневна екскурзия до Синтра

Допълнителни екскурзии:

  • Целoдневна екскурзия до Обидуш, Назаре и Фатима - €48, за деца (от 0 г. до 11.99 г.) €34;
  • Полудневна екскурзия до Синтра - €28, за деца (от 0 г. до 11.99 г.) €20;
  • Полудневна екскурзия до Кашкайш, Ещорил и Кабо де Рока - €28, за деца (от 0 г. до 11.99 г.) €20;
  • Целодневна екскурзия до Лагос, Сагрес и нос Свети Винсент - €45, за деца (от 0 г. до 11.99 г.) €32;
  • Целодневна екскурзия до Оляо, Тавира и Риа Формоса с включен круиз - €45, за деца (от 0 г. до 11.99 г.) €32;
  • Пакет от 3 екскурзии: Обидуш, Назаре и Фатима + Кашкайш, Ещорил и Кабо да Рока + Ласос, Сагрес и нос Св.Винсент - €110, за деца (от 0 г. до 11.99 г.) €77;
  • Цените на доп. екск., записани на място, са по-високи!
  • Допълнителните екскурзии се провеждат при записани минимум 20 души.

Доплащания:

  • Единична стая - 365 лв.
  • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5 лв за 8 дни; от 76 г. нагоре: 25 лв за 8 дни.

Отстъпки:

  • Трети възрастен на допълнително легло : 58 лв
  • Дете от 4 до 11 год. на допълнително легло: 229 лв

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

Програма:

Ден 1. София – Лисабон

Отпътуване от летище София, терминал 2 в 21:10 ч. с полет на авиокомпания България ер по маршрут София – Лисабон. Пристигане в 23:00ч. на летището в Лисабон. Посрещане от нашия представител и трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря (студено меню). Нощувка.

Ден 2 Лисабон

Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон (включена в цената): площад „Маркеш де Помбал”; кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755г.: площадите „Росио”, „Фигейра” и „Комерсио”, Статуята на мореплавателите, кулата „Белем” и манастира „Жеронимуш”, считан за шедьовър на португалското мануелинско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 Обидуш – Назаре – Фатима – Лисабон

Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Обидуш, Назаре и Фатима. Отпътуване към Назаре, който в миналото е бил малко рибарско селце, а в наши дни е известен не само с риболова, но и с хубавите си плажове, прекрасната кухня и уникалните местни народни носии. Екскурзията продължава към средновековният град Обидуш – един от най-приказните градове в Португалия. Зад крепостните стени се намират малки търговски улички с традиционни ниски къщи, които водят към замъка. Зад вратите на замъка се организират рицарски турнири, фестивал посветен на шоколада, а преди Рождество се строи истински град за дядо Коледа. Посещение на Фатима – най-известният поклоннически център на Португалия. Връщане в Лисабон. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 Кашкайш – Ещорил – Нос "Кабо да Рока" – Синтра – Лисабон

Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Кашкайш, Ещорил и Кабо да Рока. Посещение на известните курорти Ещорил и Кашкайш, приютили много благороднически семейства от европейските страни по време на Втората световна война, чийто имения са запазени и до днес. Посещение на Кабо да Рока – прочутите португалски мореплаватели са тръгнали от тук към неизвестното, за да откриват нови земи, да спечелят слава, богатство, постове и престиж. Връщане в Лисабон. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Синтра с възможност за посещение на двореца Пена – приказен град на феи и добри вълшебници, лятна резиденция на португалското кралско семейство от 12 в., включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство през 1995 г. Връщане в Лисабон. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 Лисабон – Алгарве

Закуска. Отпътуване за Алгарве. Туристическа програма в Евора – очарователно градче, включено в Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО: руините на Римския храм; Романско-готическа катедрала; Параклисът с костницата; Университетът. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 Олхао – Тавира – Риа Формоса – Алгарве

Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Оляо, Тавира и Риа Формоса с включен круиз (около 1,30 ч.). Отпътуване за Оляо, посещение на традиционния и колоритен пазар за риба. Посещение на Тавира – смятан за един от най-красивите и запазени градове в района на Алгарве. Посещение на стария квартал и църкватва "Опрощение Божие", руините от замъка Муринс и римският мост. Районът е населен още от 8 век пр. Хр. и има както мюсюлманско, така и римско наследство в богатата си история. Отпътуване до остров Тавира, където направената на барбекю риба ще може да се консумира директно на златистия пясъчен плаж на острова. Следобед – кратък круиз до устието и защитената зона част от острова. Връщане в Алгарве. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Лагос – Сагрес – нос Св.Винсент – Алгарве

Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Лагос, Сагрес и нос Свети Винсент. Между 1576 и 1756 г. Лагос е бил основен град на Алгарве. Отвъд стените ще посетим Главния площад, където се е намирал пазарът за роби – първият такъв в Европа. Посещение на Червените скали, където морските пещери са скрити от всеки поглед и създават контраст с кристално зелената вода. Отпътуване за Сагрес, най-северозападната точка на Европа, разположен директно на брега на морето. Посещение на нос Свети Винсент – свещенно място, където земята свършва и започва морето. Връщане в Агарве. Вечеря. Нощувка.

Ден 8. Фару – Лисабон

Закуска. Полудневна екскурзия до Фару – едно от най-красивите места в Португалия – град, изпълнен с история, магазини, ресторанти, кафенета, театри, галерии и прекрасни плажове. Трансфер до летището в Лисабон. Отпътуване за България в 23:50 ч. с полет на авиокомпания "България Ер".
Пристигане на летище София в 06:00 ч.

Допълнителна информация:

Резервации:
•Депозит: 500 лв, при резервация
•Доплащане – до 30 дни преди датата на заминаване

Анулации:
•При анулиране на резервацията от деня, следващ деня на сключване на договора, до 45-я ден преди датата на заминаване – 0% неустойка от крайната цена на пътуването;
•При анулиране на резервацията от 44 до 31 дни преди датата на заминаване се заплаща 30% неустойка от крайната цена на пътуването;
•При анулация 30 – 21 дни преди датата на заминаване – 50% неустойка от крайната цена на пътуването;
•При анулация 20 – 8 дни преди датата на заминаване – 75% неустойка от крайната цена на пътуването;
•При анулация по-малко от 7 дни преди датата на заминаване или неявяване – 100% от крайната цена на пътуването

Информация за полетите

Дестинация
Полет № Излита/Каца
София [SOF] - Лисабон [LIS]
FB 563 21:10 - 23:00
Лисабон [LIS] - София [SOF]
FB 564 23:50 - 06:00

Забележка: *Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

**Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.

Условия за резервации

  • при записване се внася депозит в размер на 20% от сумата на договора;
  • пълно плащане - до 45 дни преди датата на заминаване.

Условия за анулациии

  • при отказ до 18:00 часа на 1-вия работен ден, следващ деня, в който е сключен договора – 0% от крайната цена на пакета;
  • при отказ след 18:00 на 1-ия работен ден за Туроператора, следващ деня, в който е сключен Договора до 45-ия ден включително преди датата на заминаване - 20% от крайната цена на пакета;
  • при отказ от 44-ия до 30-ия ден включително преди датата на заминаване – 30% от крайната цена на пакета;
  • при отказ от 29-ия до -15-ия ден включително преди датата на заминаване – 75% от крайната цена на пакета;
  • при отказ от 14-ия ден преди датата на заминаване до деня на заминаване, включително при неявяване за заминаване в определеното време и място – 100% от крайната цена на пакета.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

Хотели

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

Допълнителна информация и резервация на телефони 0887 220 661, 02 940 11 00, 0884 866 024, 02 940 11 11 или Резервирай онлайн.

  от 0 лв
7 нощ. HB,самолет,трансфер

Резервирай сега